Porážame nízkolimitové Heads-Up Sit-N-Go 1/3

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Porážame nízkolimitové Heads-Up Sit-N-Go 1/3

Odoslaťod admin 19 Feb 2011 11:53

Diskusia k článku: Porážame nízkolimitové Heads-Up Sit-N-Go 1/3

Heads-up SNG turnaje patria medzi opomínané formy pokru. V skutočnosti sa však v tomto variante pokru skrýva veľký potenciál. V nasledujúcej trojdielnej sérii si tieto „miniturnaje“ priblížime a predstavíme si aj základnú stratégiu, s ktorou by ste mali byť schopný porážať nízkolimitové HU SNG. Prečo Heads-Up SNG?
Odpoveď je jednoduchá – dostatok zlých hráčov. Internet je plný výukových článkov a videí pre cash game či SNG turnaje a každým dňom je na stoloch viac a viac regulárov. Hra je tak čoraz agresívnejšia a ťažšia. HU SNG stále nie sú natoľko populárnym variantom, takže ani neexistuje toľko výukového materiálu. O dostatok slabých hráčov sa báť nemusíte ani z dôvodu, že veľa hráčov ich hrá len zo zábavy popri turnajoch či cash game, prípadne v tilte. Často si len skúsia zopár HU SNG a viac sa k nim nevrátia. Takýchto hráčov je hlavne na nízkych stávkach neúrekom. Ďalším dôvodom pre HU SNG je aj to, že vám môžu pomôcť zlepšiť vašu hru, či už ste cash game hráč ( pretože väčšina rúk po flope sa odohráva medzi dvoma hráčmi) alebo SNG hráč (vyhrávanie HU je významným faktorom, ktorý ovplyvňuje váš ROI).

Od heads-upov v klasických fullring SNG sa HU SNG líšia tým, že keď sa v klasických SNG dostanete do heads-upu, blindy už sú väčšinou tak vysoké, že ste v podstate v push/fold fáze. Teda máte len dve...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Porážame nízkolimitové Heads-Up Sit-N-Go 1/3

Odoslaťod danielito 19 Feb 2011 13:43

pár výhrad k článku

BRM určite netreba taký velky hrám už asi pol roka HUSNG a na nonturba 20bi turba 40 superturba 80
agresivita- nie stale treba byť agresivny a niekedy sa (vacsinou) musi práve hero prisposobit villianovi a nie naopak ako píše v článku...jedine pokial hra človek proti regovi tak tam treba prevziať velenie nad HU

Za tento príspevok od danielito poďakovali :
poldinhoo
danielito

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 1 krát/1 krát

Odoslaťod poldinhoo 19 Feb 2011 14:16

dakujem za postrehy,
hm je to tam s tou agresivitou asi trosko az moc zdoraznene ale v dalsich castiach uz je to upresnene..ze ta agresivita musi byt aj cielena v zavislosti od ostatnych faktorov ako vyska, pomer stackov, super a pod..

BR - je to viacmenej pre zaciatocnikov tato seria a zaciatocnikom vzdy treba pridavat k tomu BR, preto az 50:) ja hram s 20BI napr.tiez
Obrázok používateľa
poldinhoo

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod REM 19 Feb 2011 14:42

Pekny clanok no tiez sa pridavam k danielitovi, 50 bi na nizkych limitoch t.j. od 1-30 urcite netreba...Swingy tu nie su velke...Myslim ze hraci co maju aspon troska sajnu o tom ako hrat potrebuju okolo 20-30 bi na regular speed a 40 na turba...Ja osobne sice pouzivam 50 a viac bi bankrool ale len pretoze som nit a citim sa tak pohodlnejsie a sebavedomejsie na danom limite.Co je +ev...
A suhlasim agresivita je velmi dolezita...Vzdy sa treba prisposobit superovi ale nie stylom ze zacneme byt pasivny to je velmi zle a je to presne to co super chcel...
Este doplnim ze husng patri medzi najjednochsie sposoby ako si vybudovat bankroll.Ak mate niekto problem vyhravat na micro stakes cash tak sup sa na husng. :) Inak cital som niekde od jedneho high stakes husng hraca ze hrava husng pretoze je slaby na to hrat skutocny poker...A nieco pravdy na tom urcite bude lebo ja som tiez mal tazke casy na NL2 cash :D
Tesim sa na pokracovanie clanku
Obrázok používateľa
REM

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 1 krát/15 krát

Odoslaťod Teo.sk 19 Feb 2011 15:07

danielito napísal:pár výhrad k článku

BRM určite netreba taký velky hrám už asi pol roka HUSNG a na nonturba 20bi turba 40 superturba 80
agresivita- nie stale treba byť agresivny a niekedy sa (vacsinou) musi práve hero prisposobit villianovi a nie naopak ako píše v článku...jedine pokial hra človek proti regovi tak tam treba prevziať velenie nad HU

K tomuto sa mozem len a len podpisat, tiez HUSNG-ujem uz okolo par mesiacov, a velmi vela slabsich hracov som porazil najma vdaka tomu ze som sa prisposobil ja im. Taky priklad, su hraci, ktori ak sa akcia dostane na river, ani za boha neuveria ze prave na riveri ste ich porazili, a doplatia aj pannu mariu s jednym parom, cize s flopnutym monstrom staci precheckovat az na posledny street a tam si sami polozia hlavu na gilotinu.
Obrázok používateľa
Teo.sk

Založený: Sep 2010
Poďakoval/li: 10 krát/2 krát

Odoslaťod REM 19 Feb 2011 15:25

Hm Teo precheckovat monstra az na river.To ze ti to vyslo 1x z 200 ze si zrovna super sam polozil hlavu na gilotinu este neznamena ze to je dobre a ze tak sa to ma.
Obrázok používateľa
REM

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 1 krát/15 krát

Odoslaťod TomMolivan 19 Feb 2011 15:48

Teo.sk napísal:
danielito napísal:pár výhrad k článku

K tomuto sa mozem len a len podpisat, tiez HUSNG-ujem uz okolo par mesiacov, a velmi vela slabsich hracov som porazil najma vdaka tomu ze som sa prisposobil ja im. Taky priklad, su hraci, ktori ak sa akcia dostane na river, ani za boha neuveria ze prave na riveri ste ich porazili, a doplatia aj pannu mariu s jednym parom, cize s flopnutym monstrom staci precheckovat az na posledny street a tam si sami polozia hlavu na gilotinu.

No ak ti je ochotný zaplatiť pannu máriu s jedným párom na rivri, tak ti ho predsa zaplatí aj na flope a turne, nie?
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod danielito 19 Feb 2011 16:41

s tou "agresivitou" je dôkazom cog disonance (neviem aky ma presne nick) on je tipickým hráčom že sa prisposobi hráčom a limpuje AA čo je v celku sick ale už som sa naučil robiť také veci aj ja :D
danielito

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 1 krát/1 krát

Odoslaťod oli.strs 19 Feb 2011 20:16

Este by som pridal taky detail, ze nie len proti dobremu 2 prehrate a dost ale aj proti slabym a spewy sa to fakt neoplati hrat viac ako dva kedze akonahle prehra jeden tak uz nebude hrat. Aspon ja mam taku skusenost
oli.strs

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 8 krát/12 krát

Odoslaťod Teo.sk 20 Feb 2011 13:26

hej, v podstate mate pravdu, nebol to celkom dobry priklad.

Ktore herne ponukaju moznost rematchu s tym istym hracom?
Obrázok používateľa
Teo.sk

Založený: Sep 2010
Poďakoval/li: 10 krát/2 krát

Ďalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!