Porážame nízkolimitové Heads-Up Sit-N-Go 2/3

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Porážame nízkolimitové Heads-Up Sit-N-Go 2/3

Odoslaťod admin 22 Feb 2011 14:47

Diskusia k článku: Porážame nízkolimitové Heads-Up Sit-N-Go 2/3

Dnes vám prinášame pokračovanie článku o Heads-up SNG turnajoch pre začiatočníkov. V minulom článku sme si uviedli dva dôležité prvky, na ktoré pri HU SNG nesmiete zabúdať, a to agresivita a pozícia. Na to, aby ste tieto dve veci vedeli správne využiť, musíte poznať svojho súpera. Preto sa v dnešnom článku budeme venovať najmä tomu, ako sa prispôsobiť rôznym typom súperov.

V prvom rade si musíte uvedomiť, že v heads-upe hráte len proti jednému súperovi, alfou a omegou HU SNG je teda prispôsobenie sa hre súpera. Na rozdiel od štandardného shorthanded či fullring pokru získavajú na sile slabšie kombinácie, ako jedno-párové ruky a pod.. Dan Harrington vo svojej knihe Harrington on Hold "Em Vol. 2 dokonca prirovnáva trafenie Top páru na flope v heads-upe, trafeniu setu na flope na štandardných stoloch. Toto tvrdenie je až príliš odvážne, no v každom prípade, je top pár v HU veľmi silná ruka.

Počas hry stretnete rôznych súperov. Týchto si môžeme rozdeliť do štyroch hraničných kategórii:

Loose Passive
Zlý loose passive hráč je jedným z príjemných protihráčov, ktorého môžete stretnúť. Spoznáte ho podľa toho, že bude veľmi často dorovnávať vaše raisy a 3bety a často sa dostane až na river so slabými rukami, pričom málokedy vás svojou pasívnou hrou postaví pred ťažké rozhodovanie. Proti takémuto hráčovi...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Porážame nízkolimitové Heads-Up Sit-N-Go 2/3

Odoslaťod REM 22 Feb 2011 23:27

Pekne az som sa zlakol ci sa mi nesniva ked som to ku koncu cital :) Ale este by som ohladom tej agresivity...Minule to tu uz aj danielito spominal ze napriklad hrac s menom cog dissonance hra pasivne.A mal pravdu tento hrac limpuje vacsinu ruk pf a po flope hra akoby ustrachane . Tomuto stylu sa hovori small-ball a pouziva ho snad 5% hracov.
Cize urcite to nie je len o jedinej zarucenej ceste...
Obrázok používateľa
REM

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 1 krát/15 krát

Odoslaťod popoBA 22 Feb 2011 23:54

nemyslim ze small ball pozostava z limpovania IP.ked tak skor z minraisovania nie?
Obrázok používateľa
popoBA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 49 krát/235 krát

Odoslaťod REM 23 Feb 2011 00:16

Small ball v husng je bud limpovanie alebo minraisovanie.No prevazne sa hovori o limperoch ze hraju small ball.Konkretne aj cog dissonance limpuje.Ide tu v podstate len o to ze hrac si je vedomy sily svojej post flop hry.Drzi pot co najmensi a chce vidiet lacno co najviac flopov.Vyhoda small ballu je ze znizuje variance naopak nevyhoda je ze hra trva dlhsie.
Naposledy upravil REM dňa 23 Feb 2011 00:23, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
REM

Odoslaťod poldinhoo 23 Feb 2011 00:19

jasne R.E.M. ide len o guide pre začiatočíkov v HU SNG..samozrejme je najlepšie nájsť si časom svoju cestu..a prispôsobovať sa súperovi..ja som uz tiez limpol AA, keď som mal agro monkey oproti sebe, 3betol ma callol som, na flope som si pockal na cbet, a c/shovol som a bolo vybavene..gg a bol rematch v ktorom mi flakal AI hned z ruky :)
Obrázok používateľa
poldinhoo

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod tucniak 23 Feb 2011 00:29

ja som to dnes skusal hrat a celkom nuda mi to prisla, tie shallow stacky neskor este viac :)

ale ako aby som nekrivdil z 5 hracov ktorych som stretol tusim kazdy hral ten ony, small ball... :D
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod REM 23 Feb 2011 00:36

Mas pravdu tucniak som to zle napisal je to skor tak ze 5% z najuspesnejsich hracov hra small ball :)
Obrázok používateľa
REM

Odoslaťod matiapag 23 Feb 2011 01:48

tucniak napísal:ja som to dnes skusal hrat a celkom nuda mi to prisla, tie shallow stacky neskor este viac :)

ale ako aby som nekrivdil z 5 hracov ktorych som stretol tusim kazdy hral ten ony, small ball... :D

ale tak da sa to celkom, no s nitkami je to strasna nuda, to je pravda :D ktosi tu pisal, ze v priemere mu trva jedna hra 9 minut, co nie su ani 2 cele levely, cize k takym cudnym stackom sa ani nedostanes :) Imo ale to bolo uNL, na 20$+ to je uz asi cosi ine... A ked sa nudis, tak si otvor 4 naraz :D ja som raz hral dva naraz, a bol som z toho mimo :D

btw, paradne clanky, ako vzdy poldi ;) Dufam, ze coskoro bude dalsia cast rozhovorov s pp.sk "legendami" :P
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod DevilMayCry 23 Feb 2011 09:05

po brutalnej mizerii na donoch kde som za par hier prehajdakal 1/3 svojho profitu som si ich zacal otvarat o jeden stol menej a skusam k tomu jeden stol HU SNG. Inak to bola v minulosti moja skaza a prakticky tak som bustol moj bankroll, nedodrziaval som BRM, tilt, atd. Teraz to uz vyzera lepsie, ziadny tilt a hram len to na co mam. Zatial som odohral toho malo ale je to good, paci sa mi to a superi su mizerni. Ale mozno som len chytil nejaky run ako to casto byva ked sa skusa nieco nove o com nemate ani sajnu :D
Obrázok používateľa
DevilMayCry

Založený: Aug 2007
Poďakoval/li: 59 krát/107 krát

Odoslaťod DevilMayCry 23 Feb 2011 11:18

celkom pekna seria clankov o HU sng vysla aj na jednom ceskom portali kde je aj slusna analyza dvoch subojov handu po hande....

btw, chcel som to napisat do predosleho prispevku ale akosi nevidim moznost "upravit" :crazy:
Obrázok používateľa
DevilMayCry

Založený: Aug 2007
Poďakoval/li: 59 krát/107 krát

Ďalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 4 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!