od tomas.ziak 08 Mar 2011 02:03
Čo sa týka začiatku turnaja, počas série PokerPortal.sk Live Series ani nemal byť o 18:00 ako pri nultom ročníku. S myšlienkou začínať už v poobedných hodinách sme pracovali aj predtým a som len rád, že ostatní túto myšlienku podporujú (pri jej presadzovaní som mal niekoľko oponentov).
Problém s nevyhovujúcim začiatkom pre mimobratislavských hráčov alebo pre tých, ktorí majú pre daný deň naplánované aj iné aktivity (aj keď si myslím, že jeden deň si vyhradiť na poker a na priateľov z PokerPortal.sk by nemal byť pre nikoho problém), možno eliminovať aj "late registráciou" - môžeme ju predĺžiť na 6 úvodných levelov a prestávku (ak počítame s 15.000 počiatočným stackom, tak aj pri blindoch 200/400/50 bude mať hráč cez 35 BB a je len na každého uvážení, či sa mu podľa neho oplatí naskočiť aj počas prestávky do turnaja). Ak by sme začínali napr. o 14:00, tak by možnosť registrovať sa trvala pri 30 minútovej prstávke po 6 leveli do 17:30.
Čo sa týka dĺžky levelov a štartovného stacku, chceme dať priestor na kvalitnú hru a odlíšiť sa od DOXXbet-u. Preto si myslím, že 15.000 je ideálne (možno by ale stačilo aj menej, napr. 12.000). Levely podľa mňa stačia aj 30-minútové. Už formát DOXXbet-u a priemerná dĺžka turnaja je pomerne na hrane možností jednodňového turnaja.
Živé kvalifikácie budú prebiehať vždy deň predtým v danom klube vo forme €10 unl. re-buy + add-on turnaja s garanciou 10-12 miest.
Preferujeme nefajčiarsky turnaj. Určite to tak malo byť už na nultom ročníku. Ja som tiež fajčiar, ale nikdy pri stole nefajčím. Myslím si, že nikto s tým nebude mať problém. Ostatne vo svete to už je bežný štandard.
Čo sa týka obmienania turnajov, to je otvorená otázka. Súhlasím, že možno by bolo zaujímavejšie, keby všetky turnaje nemali rovnaký formát a možno ani buy-in. Otázka znie, či spektrum hráčov, ktorí prídu hrať €100 turnaj, príde aj na €200 - aby sme zbytočne nediskriminovali niektorých hráčov. 6-max si myslím, že nie je reálny, pretože by sme boli výrazne limitovaní kapacitou klubov a neboli by sme schopní usadiť všetkých (napr. v GV je myslím 13 stolov, čo predstavuje kapacitu 78).
SKôr ma ale zaujíma, ako si predstavuejte rebríček, resp. hodnotenie a vôbec či sa vám páči myšlienka záverečného turnaja. Druhá možnosť je jednoducho rozpočítať výhry podľa postavenia v rebríčku. Ak máte nejaké nápady, tak sem s nimi.
Zároveň nesmieme zabúdať, že cieľom je, aby sa návštevníci stránky mohli stretnúť naživo - ako sa teda rozpoznáme v tom dave? Dáme normálne menovky, alebo to považujete za prílišný zásah do súkromia?
Taktiež by uvažujem nad možnosťou organizovania niečoho, čo by sme mohli nazvať seminár alebo prednáška - urobiť si niečo ako výúkové stretnutie, kde by ikony tejto stránky mohli urobiť prednášku k určitým témam, ktoré sú im najbližšie. Mohli by sme diskutovať, klásť otázky a vypočuť si rôzne názory na danú problematiku.
Táto diskusia by sa mala venovať všetkým aspektom turnaja, nielen tomu či bude fajčiarsky alebo nefajčiarsky. To si myslím je už jasná vec.