POT ODDS vs HAND ODDS
Počet príspevkov: 27 • Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: POT ODDS vs HAND ODDS
ja by som sa chcel opytat, ako naozaj pocitat pot odds. tu na pokerportal,sk sa uvadza rovnica
pot odds = aktualna vyska banku / moja stavka
nasiel som ale aj trochu iny priklad a ked sa to prepocita, tak je tam samozrejme rozdiel
"Hráč před Vámi vsadil 5 USD a v banku je nyní 25 USD. Pokud chcete zůstat ve hře, musíte soupeřovu sázku dorovnat. Vydělíte-li očekávanou sázku výší banku včetně této sázky (5/(25+5)), vyjde Vám 0,166, tedy 16,6 %. Toto číslo říká, že musíte vyhrát alespoň jednu z šesti her, abyste zůstali na nule (6x vsadíte 5 USD a jednou vyhrajete 30 USD)."
pot odds = aktualna vyska banku / moja stavka
nasiel som ale aj trochu iny priklad a ked sa to prepocita, tak je tam samozrejme rozdiel
"Hráč před Vámi vsadil 5 USD a v banku je nyní 25 USD. Pokud chcete zůstat ve hře, musíte soupeřovu sázku dorovnat. Vydělíte-li očekávanou sázku výší banku včetně této sázky (5/(25+5)), vyjde Vám 0,166, tedy 16,6 %. Toto číslo říká, že musíte vyhrát alespoň jednu z šesti her, abyste zůstali na nule (6x vsadíte 5 USD a jednou vyhrajete 30 USD)."
- sorcerer
- Založený: Jan 2011
- Poďakoval/li: 1 krát/0 krát
Ak zoberieme cisla z tvojho prikladu a dosadime ich do vzorca z pp.sk tak:
aktualna vyska banku = 25 co je v pote + 5 od supera = 30
moja stavka = 5
30/5 = 6 - dostavame odds 1:6 = 0,166 cize 16,6%
moja stavka = 5
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
Chlpo1989 napísal:Ak zoberieme cisla z tvojho prikladu a dosadime ich do vzorca z pp.sk tak:
moja stavka = 5
praveze ani nie. priklad z pp.sk pocita s aktualnou vyskou banku (uz so superovym raisom, ale nie s mojim pripadnym dorovnanim), cize pri tychto cislach je to 25/5=5, cize 1:5 cize 20%
mne to cele pride, ze jeden vzorec je pre "dlhodobo byt na nule" a ten druhy vzorec pre "dlhodobo byt v zisku." len teraz zistit, ktory je ktory
- sorcerer
Tie vzorce su presne take iste Ty dorovnavas preto aby si ziskal cely pot. A cely pot znamena, ze vsetko, co je prave vnutri = 25+5, tak ako v tvojom pripade a tak isto ako v pripade pp.sk s tym rozdielom, ze v tvojom vzorci pocitas rovno %, pricom na pp.sk sa pocita pomer, teda 1:6 co je presne tvojich 16,6%.
-
Chlpo1989 napísal:Tie vzorce su presne take iste Ty dorovnavas preto aby si ziskal cely pot. A cely pot znamena, ze vsetko, co je prave vnutri = 25+5, tak ako v tvojom pripade a tak isto ako v pripade pp.sk s tym rozdielom, ze v tvojom vzorci pocitas rovno %, pricom na pp.sk sa pocita pomer, teda 1:6 co je presne tvojich 16,6%.
z matiky som maval dobre znamky, ale stale tomu nerozumiem a myslim ze to nie je to iste. drzme sa prikladu z pp.sk, citat z clanku:
Pot odds = aktuálna výška potu : výška sumy pre dorovnanie
V hore uvedenom príklade sa v pote nachádza $18 a vy musíte dorovnať $3, aby ste zostali v hre a pozreli sa na turn. Vaše pot odds sú:
Pot odds = $18 : $3 = 6 : 1
cize 16,6%
pri druhom vzorci by to bolo takto 3/(18+3) co je 14,3% a pot odds 7:1
matematicky rozdiel je podla mna jasny, zaujimalo by ma ze v akej miere by tento rozdiel v pocitani prejavil v samotnej hre a jej vysledkoch
- sorcerer
Unika ti jeden zasadny rozdiel. Pod odds sa pocitaju z celkoveho potu. Celkovy pot tvori pot + bet tvojho supera.
V tvojom priklade je spomenute, ze super betuje do potu 25 sumu 5, cize celkovy pot je 30.
V tomto priklade co si uviedol teraz je uz len napisane, ze mas dorovnat 3 do 18-tich.
Samozrejme by bolo ine, keby to je napisane tak, ze pot je 18 a super betuje 3. V tom pripade by platili odds 1:7 ako si napisal.
V tvojom priklade je spomenute, ze super betuje do potu 25 sumu 5, cize celkovy pot je 30.
V tomto priklade co si uviedol teraz je uz len napisane, ze mas dorovnat 3 do 18-tich.
Samozrejme by bolo ine, keby to je napisane tak, ze pot je 18 a super betuje 3. V tom pripade by platili odds 1:7 ako si napisal.
-
sorcerer napísal:"Hráč před Vámi vsadil 5 USD a v banku je nyní 25 USD.
Chlpo1989 napísal:aktualna vyska banku = 25 co je v pote + 5 od supera = 30
toto neni to iste. 1. veta hovori o tom, ze v banku je 25USD PO vsadeni supera.
- haman
- Založený: Apr 2010
- Poďakoval/li: 853 krát/189 krát
trosku sa nechapame, skusim to inak. priklad na pp.sk hovori o tom, ze delis aktualny bank tvojim dorovnanim, cize ked super vsadi 5 do banku 20, pocitas pot odds 25/5
ten druhy priklad hovori o tom, ze delis velkost banku, v ktorom je zapocitane aj tvoje dorovnanie, cize super do banku 20 raisne 5, ty call 5 a pot odds sa pocita 30/5
ktory sposob je teda ten spravny?
ten druhy priklad hovori o tom, ze delis velkost banku, v ktorom je zapocitane aj tvoje dorovnanie, cize super do banku 20 raisne 5, ty call 5 a pot odds sa pocita 30/5
ktory sposob je teda ten spravny?
- sorcerer
sorcerer napísal:trosku sa nechapame, skusim to inak. priklad na pp.sk hovori o tom, ze delis aktualny bank tvojim dorovnanim, cize ked super vsadi 5 do banku 20, pocitas pot odds 25/5
nemam tu Holdem Manager, ale jeho replayer ukazuje/pocita aj pot odds a tam si to mozes krasne pozriet. myslim, ze zaratava aj tvoje pripadne dorovnanie.
- haman
- Založený: Apr 2010
- Poďakoval/li: 853 krát/189 krát
Nj, to som si nevsimol. Tak to vyzera tak, ze ten sposob na pp.sk je k situacii, kedy budeme ziskovy, cize nam staci vyhrat tu situaciu 1x zo 6-tich aby sme boli v pluse.
-
Počet príspevkov: 27 • Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
Naspäť na Otázky začiatočníkov
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 26 hostí.