Škola pre začiatočníkov (17. časť): Hra na loose stoloch

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Odoslaťod admin 14 Apr 2011 14:01

Diskusia k článku: Škola pre začiatočníkov (17. časť): Hra na loose stoloch

Hranie na loose stoloch môže byť veľmi poučná skúsenosť. Avšak bez toho, aby ste mali tú správnu stratégiu to môže byť aj veľmi nebezpečné, pretože na týchto stoloch sa hrá tzv. „high variance“.....

Čo je to loose stôl?

Termín „loose“ v pokri znamená, že hráči hrajú oveľa viac rúk pred flopom ako pri normálnych hrách. Pokiaľ sa takýchto loose hráčov stretne viac na jednom stole, hrá sa veľmi veľa marginálnych rúk pred flopom, čo často vyúsťuje do multiway potov kde je bežné, že na flope alebo turne proti sebe hrajú traja či štyria hráči.

Loose stoly by sme mohli zhruba rozdeliť na loose/passive a loose/aggresive.

Loose/passive
– väčšina hráčov len calluje alebo limpuje pred flopom s množstvom slabých kombinácii v snahe niečo trafiť. Vznikajú tak malé poty s veľa hráčmi bez niekoho iniciatívy.

Loose/agressive – na týchto stoloch je akcie trošku viac. Bežne sa v každej ruke raisuje a následne 3-betuje s priemernými rukami, čo vyúsťuje do marginálnych situácii na flope.

Na beatovanie týchto dvoch rozdielnych stolov potrebujeme 2 rozdielne stratégie na to, aby sme mohli vyhrávať.

Stratégia na loose stoloch

Budeme sa držať pôvodného rozdelenia na loose/passive a loose/agressive.

Loose/passive

Úprava našej stratégie na...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Škola pre začiatočníkov (17. časť): Hra na loose stoloch

Odoslaťod mmcanny 15 Apr 2011 10:34

Chlpo, super článok.. :good: Ďakujem za oživenie tejto série..

možno jedna malá pripomienka: neviem, či je úplne na mieste v škole pre začiatočníkov spomínať napríklad implied odds.. ale inak ešte raz - super článok.. len tak ďalej.. :Bravo:
mmcanny

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 55 krát/5 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 15 Apr 2011 10:47

Nie je to iste zaciatocnik napr. v roku 2009 ako zaciatocnik v roku 2011 :)
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod Chlpo1989 15 Apr 2011 12:32

mmcanny napísal:...

Dakujem :)
Zacina sa mi skuskove + statnice, takze bude viac casu na pisanie a teda aj viac podobnych clankov.

Myslim si, ze implied odds a pod. nie je tazky koncept a plus to cloveku pomoze pochopit veci, ktore by bez toho nechapal. Teda napr. preco nebude najlepsie limpovat sc´s atd.

A tak, ako pise Morty, uroven sa zvysuje, takze aj na nizsich stakes to uz nie je to, co to byvalo pred tym :)
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod Ceasears 15 Apr 2011 19:17

Zdravim ;) Ja by som sa opytal,ze ako radis teda hrat napr. AK s loose/passive gamblermi :fish: ...Obcas si chodim zahrat do jedneho klubu,kde je hranie CG vysoko EV+ 8-) Hrava sa NL50,ale po par hodinach hrania maju hraci na stole cca po 150 - 200 €...Su ochotni platit any two pre flop do 10 €....Priklad.Hrac na utg raise na 5 € cely stol call,ja na BTN s AK,co teraz? :shock: Kedze viem,ze raise okolo 45 mi callnu mozno aj vsetci :lol2: Kludne by som mohol aj shovnut cca 150 € kedze viem,ze jeden call dostanem urcite,ale ma to vlastne zmysel pushovat,kedze viem,ze ma callne aj 89,QJ,22+,ale stale som popredu len 60/40 ,tak ci tocit cely stack do takeho hraca :fish: Problem je aj v tom :) ,ze poker hravam pre zabavu a nemam bankroll na NL 50,takze nechcem tocit 150 € kde to moze byt flip, napr. proti 22 :x Iny cash sa v okoli nehrava a na nete by som bol zas ja :fish: ;)
Obrázok používateľa
Ceasears

Založený: Dec 2009
Poďakoval/li: 39 krát/52 krát

Odoslaťod matiapag 15 Apr 2011 19:29

Ceasears napísal:...

Tak tym padom mozes to AK iba dorovnat a pozriet sa na flop a ak netrafis, tak to mozes c/f. Proti takymto superloose hracom to beriem naozaj tak, ze napr. otvorim AKo a pride flop nejaky strasne skaredy, ktory ani nechcem cbetovat, tak to proste easy c/f-nem, ako keby som drzal JTo alebo podobne, proste ta ruka ma v tej chvili podobnu equity. Zasa keby tam mas iba jedneho takeho loose hraca, tak mozes easy shovnut a izolovat sa tak s nim. Ale ked TPTK+ trafis, tak kvoli poctu hracov sa ti bude ten pot budovat rovnako lahko, ako keby si to pred flopom 3betoval, ak tam je 6 hracov a kazdy tam ma 5€, tak to mas 30€ a na dobrom flope mozes kludne betnut aj plny pot, pricom ked tam mas 3-4 take brutalne fish, tak kludne aj viac ako pot a na turne to mozes pomaly shovenut :)

Ono shovenut PF je na v takomto pripade urcite EV+, len to moze byt dost casto high variance ;)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod Chlpo1989 15 Apr 2011 19:44

No ja by som to hral skor nejakym 3betom. Predpokladam, ze je to full max. UTG raise, povedzme 5 ludi call (30€), kludne to 3-betnem na 12€-15€ (zamerne taky maly povedzme value 3bet).
Mas poziciu, nenalezie ti tam hocikto s J5o a pod., budes hrat easy poker v pozcii. Ak sa to precheckuje k tebe a netrafis, tak checknes behind, ak trafis, tak mas mas slusny pot, do ktoreho mozes betovat :)

Edit: A pri vhodnom betsizingu si allin na turne.
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Odoslaťod TuKE 15 Apr 2011 20:06

Chlpo1989 napísal:kludne to 3-betnem na 12€-15€ (zamerne taky maly povedzme value 3bet).

Chlpo1989 napísal:Mas poziciu, nenalezie ti tam hocikto s J5o...

lol, ty si live CG nehral, right?
ci naozaj si myslis, ze ti niekto zahodi za 7e J5o, ked uz tam dal 5, rofl

Btw. J5o = nuts, mozes predsa trafit vrchnu postupku, spodnu postupku a zaroven hras dve farby ;-)
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Odoslaťod Ceasears 15 Apr 2011 20:13

matiapag napísal:
Ceasears napísal:...

Callovat som to este neskusal,lebo ked mas FR raise na 5,tak v pote mas 45 € aj s Tvojim callom a so SB a BB...Tam je to ale tazke,kedze ti hraci ozaj callnu vsetko preflop...Dajme tomu teda,ze to len callnem,otoci sa flop 5,9,K,asi skoro ideal ;) ,lenze range superov moze byt kludne K5,K9,59 samozrejme s Kx Ti callne aj push :lol2: ,post flop sa moze stat,ze hrac z UTG donke 5 € a cely stol insta call a pride rad na mna,mam TPTK, raise na 60?,strasne tazko sa to takto pise,pre tych co nevedia o com pisem,nevedia si predstavit tuto situaciu :fish: Su tam naozaj slaby hraci,schopny Ta odcallovat s bottom parom a so ziadnym kickerom :D a po turne push?
a pre chlpo,verim,ze sa v pokru vyznas,ale hrava asi iba online ;) myslim,ze pri takych hracoch nemozes tahat minimalnu value,tam si myslim,ze musis tlacit :D na trafene poty,silne valuebetovat,pri raise na 12-15 € Ti to zas insta callne cely stol,proste uz tam maju 5 € tak tych 7-10 € dorovnaju voci potu :ROFL: A typek Ti pri allin pushi na rivri ukaze 73o,ked na flope K,T,7 trafil svoj par :Yahoo!: a na river sa otaca 3 a Ty mozes mucknut svoj AK....
Preto som sa pytal,ze naozaj ako hrat s takymito hracmi,mam s nimi dost odohrane,ale Ked hras celu noc,vyhravas 200 € pushnes AKs dostavas insta call s KTo a samozreejme je otacana T na boarde a 400€ pot sa posuva k protihracovi a Ty sa mozes maximalne tak pogrcat a ist asi frflajuci domov....
Obrázok používateľa
Ceasears

Založený: Dec 2009
Poďakoval/li: 39 krát/52 krát

Odoslaťod Chlpo1989 15 Apr 2011 20:37

No jo chalani, z live pokru mam "bohate" skusenosti (odohrane asi 8 hodin dokopy) :D
Takze ono to bola len taka moja naivna uvaha...asi by som sa rychlo spamätal :D

Inak spominam si na jednu prihodu, ked som bol s Tucniakom live (NL200, lol). Chalanisko mal asi 40bb stack, calluje flop a calluje river (behind 5€) a ked mu nepride flush folduje a nechava 90% svojho stacku v pote...

Takze tolko moje obrovske sick skusenosti z live CG

Edit: Tuke, myslel som o 12€ naviac, teda 5+12, ale asi by to situaciu nezmenilo, co? :D
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 10 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!