Mike Caro - Poker Tells (2. časť): Pohľad na žetóny (Glancin

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Mike Caro - Poker Tells (2. časť): Pohľad na žetóny (Glancin

Odoslaťod admin 11 Máj 2011 08:55

Diskusia k článku: Mike Caro - Poker Tells (2. časť): Pohľad na žetóny (Glancing at chips)

Kategória: Tells from those, who are unaware (Tells od tých, ktorí sú neznalí)
Dnes sa zameriavam na jeden z najbežnejších „tells“ z tejto kategórie. Dôvod, prečo som sa rozhodol zvoliť si práve tento tell je skutočnosť, že ho môžete spozorovať nielen medzi pokrovými začiatočníkmi či medzi priemernými hráčmi, ale dokonca aj medzi hráčmi s dlhoročnými skúsenosťami. Samotný Mike Caro vo svojej publikácii Mike Caro"s Book of Poker Tells uvádza, že tejto chybe sa nevyhýbajú ani profesionáli svetovej extratriedy, aspoň kým neuzrela svetlo sveta jeho kniha. Caro"s Law of Tells
„Hráč sa nenápadne („jedným očkom“) pozrie na svoje žetóny len v situácii, keď zvažuje bet – a takmer vždy, keď prichádzajúca karta/y zvýšili silu jeho kombinácie (pozn. redakcie: zlepšili jeho ruku, napr. mu dorazil druhý pár).“ Ako prvé je nevyhnutné si uvedomiť, že ide o prirodzený (inštinktívny) pohyb, založený na určitom vnútornom podnete, nejde teda o hraný prejav (act), preto ho neradíme do kategórie „Tells from actors“. Výnimkou je situácia, keď hráč „zíza“ na svoje žetóny dlhšiu dobu, pretože vie, že ho pritom pozorujete, je možné, že ide o hraný prejav, avšak s niečím takým sa nestretnete pri hre príliš často.
Ale poďme k podstate veci – zvyčajne sa hráč pozrie na flop (prípadne turn či river), potom krátko na svoje žetóny a následne...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Mike Caro - Poker Tells (2. časť): Pohľad na žetóny (Glancin

Odoslaťod Teo.sk 11 Máj 2011 10:17

nieco na tom bude :) live mam odohraty zlomok ruk oproti online, takze urcite sa casom musim naucit vyuzivat aj toto.
Otazka - da sa nejak branit ked ja som ten, koho trafil turn? Kam sa divat ked mi pride karta, ostat civiet na board?
Obrázok používateľa
Teo.sk

Založený: Sep 2010
Poďakoval/li: 10 krát/2 krát

Odoslaťod maroshluchy 11 Máj 2011 10:51

Teo.sk napísal:Otazka - da sa nejak branit ked ja som ten, koho trafil turn? Kam sa divat ked mi pride karta, ostat civiet na board?

tak nad tymto som dlhodobo spekuloval a da sa riesit aj takyto problem! - ked mas pocit ze by ti to na turne mohlo teoreticky doliezt tak tesne predtym nasadis okuliare a mozes kukat kam chces 8-) a tym padom sa mozes sustredit sa na podstatne veci... ;)
maroshluchy

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 3 krát/7 krát

Odoslaťod tomiG 11 Máj 2011 21:28

maroshluchy napísal:
Teo.sk napísal:Otazka - da sa nejak branit ked ja som ten, koho trafil turn? Kam sa divat ked mi pride karta, ostat civiet na board?

tak nad tymto som dlhodobo spekuloval a da sa riesit aj takyto problem! - ked mas pocit ze by ti to na turne mohlo teoreticky doliezt tak tesne predtym nasadis okuliare a mozes kukat kam chces 8-) a tym padom sa mozes sustredit sa na podstatne veci... ;)

tak od teraz si ta budem vsimat a ked si budes davat okuliere tak viem ze cakas na nieco aby ti doliezlo :D tak inak tie veci fungaju ale najvacsi problem je s tou interpretaciou tells,trebars vsimnes si ze sa niekomu trasu ruky ale preco?ma velmi dobru kartu alebo velmi zlu...vidis to a vies ze nieje nieco v poriadku ale ako si to vysvetlis?
tomiG

Založený: Mar 2011
Poďakoval/li: 22 krát/42 krát

Odoslaťod tUSKA79 12 Máj 2011 12:54

mne sa trasu ruky ked som hladny.. potom to asi musis vyhodnotit podla toho co mas na ruke ty. vies ze nieco nie je v poriadku a nic nemas, tak je to jasne.
tUSKA79

Založený: Máj 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 12 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!