Škola pre začiatočníkov (28. časť): Balancovanie range (vyvá

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Škola pre začiatočníkov (28. časť): Balancovanie range (vyvá

Odoslaťod admin 04 Jún 2011 07:40

Diskusia k článku: Škola pre začiatočníkov (28. časť): Balancovanie range (vyváženie)

Balancovanie range nie je sám o sebe veľmi pokročilý koncept, no na jeho zvládnutie potrebujete určité vedomosti a skúsenosti. Myšlienka vyváženia svojej range je efektívna pri hre proti rozmýšľajúcim hráčom. Čo je balancovanie?

Je to koncept, kedy hráte svoju širokú range rúk v určitých situáciách takým istým spôsobom. Najzákladnejším príkladom balancovania svojej range je continuation bet (cbet). Pokiaľ cbetujete 80% svojej range, ktorú ste raisovali pred flopom, betujete s veľmi širokou škálou rúk, v ktorej sa nachádzajú ako bluffy, tak aj value ruky.

Vyvážená a nevyvážená range

- pokiaľ hráte silné ruky jedným spôsobom a slabé ruky iným spôsobom v tých istých situáciách, vaša range je nevyvážená,
- pokiaľ hráte všetky druhy rúk rovnakým spôsobom v tých istých situáciách, vaša range je vyvážená.
Prečo balancovať svoju range?

Ak máte vašu range vyváženú, je pre súpera veľmi ťažké určiť vám správne ruku a hrať proti vám optimálne.

Pokiaľ robíte jednu akciu s veľmi širokou škálou rúk, ako vám môže súper určiť užšiu range možných rúk? Profitujete z toho, že súper nemôže správne určiť vašu range na základe vašej akcie, práve kvôli vyváženosti vašej range.

Čím je ťažšie pre súpera odhadnúť našu ruku, tým lepšie....

Zobraziť celý článok

Za tento príspevok od admin poďakovali :
Ceasears
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Škola pre začiatočníkov (28. časť): Balancovanie range (vyvá

Odoslaťod Hendo999 04 Jún 2011 19:55

dobrý clánok :good: zdá sa mi ze vzdy treba dobre citať superov
Obrázok používateľa
Hendo999

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 83 krát/15 krát

Odoslaťod Chlpo1989 04 Jún 2011 21:17

Cim viac poznas supera, tym lepsie rozhodnutia mozes proti nemu robit = viac zisku. Dobre ready su v niektorych situaciach 100x lepsie, ako napriklad staty z HM a pod.
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod Hendo999 05 Jún 2011 16:59

co je to HM? hrám dlhšie poker ale uplne ma zabijaju niektoré slová :D dík za odpoved
Obrázok používateľa
Hendo999

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 83 krát/15 krát

Odoslaťod Zeltzn 05 Jún 2011 17:00

HM=HoldemManager, pokrový software :)

Za tento príspevok od Zeltzn poďakovali :
Hendo999
Obrázok používateľa
Zeltzn

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 175 krát/97 krát

Odoslaťod yegon 06 Jún 2011 17:51

omg chlpo to je katastrofalny blud ten clanok od zaciatku do konca :wall:

to o com cely cas pises je snaha udrzat range co najsirsiu ale s balancovanim to nema nic spolocne

balancovanie range znamena hru s takou range aby sme neboli exploitovatelni - napriklad ked betujeme tak pri balancovanej range je pomer bluffov a valuebetov v nasej range taky ake odds davame nasim betom (zavisi od velkosti voci potu) superovi na call, takze ci sa rozhodne so svojim bluffcatcherom callnut alebo foldnut neziskava od nas nic

balancovana range moze byt uzka, moze kludne obsahovat len 3 handy zo 100 moznych, moze byt polarizovana (obsahovat len monster a air) ale stale moze byt balancovana lebo pomer valuebetov k bluffom je spravny
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod Chlpo1989 06 Jún 2011 18:09

Ten clanok som prekladal, takze su to myslienky ineho autora s nazvom "Range balancing". Mozno to bol nestastne zvoleny nazov, no myslim si, ze v podstate sa jedna o balancovanie range. Islo skor o to, aby sa ludia zamysleli nad tym, ze robia urcite moves len s urcitymi rukami, ktore dokaze semi-rozumny hrac bezproblemov precitat (vidim to bezne na NL10-30) a nasledne hrat proti nim takmer dokonale.
Mozno je teda ten nazov zavadzajuci, lebo neodkazuje na to "prave" balancovanie, ale aky nazov tomu dat?
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Odoslaťod yegon 06 Jún 2011 18:27

no o balancovanie range sa rozhodne nejedna :)

rozsirovanie range mozno ale myslim ze to skor cloveka zmatie nez mu pomoze - ty ked si to cital v originale si mal pocit ze ti to nieco dalo ze si sa pustil do prekladu?
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod Chlpo1989 06 Jún 2011 18:32

Tuto vec som v podstate vedel, len to casto vidim na stoloch, ze ludia hraju takymto sposobom, co som popisal vyssie a da sa proti tomu skvele branit. Tak som myslel, ze by to ludom mohlo pomoct v tom, aby neboli tak lahko citatelni.

Edit: Ale keby o tomto nic neviem, tak ma to aspon prinuti zamysliet sa nad tym...
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 7 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!