Škola pre začiatočníkov (31. časť): Downswing

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Škola pre začiatočníkov (31. časť): Downswing

Odoslaťod admin 17 Jún 2011 09:05

Diskusia k článku: Škola pre začiatočníkov (31. časť): Downswing

Každý pokrový hráč vie, že nie všetky sessions môžu byť plusové. V mesiaci sa nájde aspoň pár takých sessions, v ktorých ste stratový a nie vždy je to málo.

Čo je to dowswing?

Downswing je časový úsek, v ktorom aj vyhrávajúci hráč prehráva v dôsledku variancie, bad beatov, setupov alebo zlej hry.

Napriek tomu, že poker je „game of skill“, v krátkodobom hľadisku v ňom hrá šťastie neodmysliteľnú úlohu. Práve kvôli šťastiu je poker taká lákavá hra pre hráčov, z ktorých profitujú regulari.

Hráč, ktorý hrá poker pravidelne a má dlhodobo dobré výsledky vie, že perióda, kedy to jednoducho „nejde“ môže byť oveľa dlhšia akoby si želal.

Ako čeliť veľkým dowswingom?

Ako často hrajúci hráč cash game ste pripravený stratiť jeden - dva buy-iny. Takisto pokiaľ hrávate turnaje, je bežné, že sa na pár turnajoch neumiestnite na platených pozíciách, pretože je to normálne. Lenže vo výnimočných prípadoch, nie veľmi často, sú tieto situácie len špičkou ľadovca.

Čo sa vtedy deje?

Problémom týchto downswingov je to, že sú úplne mimo vašej kontroly a ani tie najlepšie rozhodnutia a dokonalá hra vám nepomôžu ich ukončiť. Pokiaľ začína byť swing väčší, pýtate sa sám seba, či je vaša hra v poriadku, alebo či ste náhodou nestratili schopnosť zarábať...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Škola pre začiatočníkov (31. časť): Downswing

Odoslaťod DevilMayCry 17 Jún 2011 09:36

Pokiaľ váš štýl hry zarábal peniaze dlhé mesiace, nie je dôvod meniť svoju hru

S tymto nie uplne suhlasim. Kedze konkurencia sa za dlhe mesiace taktiez vyvija a to co stacilo kedysi uz nemusi byt uplne idealny postup.
Naposledy upravil DevilMayCry dňa 17 Jún 2011 12:19, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
DevilMayCry

Založený: Aug 2007
Poďakoval/li: 59 krát/107 krát

Odoslaťod Chlpo1989 17 Jún 2011 09:52

Tiez s tebou suhlasim, len myslim, ze limity napr. do NL10 sa nejako dramaticky v urovni nemenia. Co som teda postrehol. Neviem ako je to s SnG´s.
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod x-bat 17 Jún 2011 11:12

DevilMayCry napísal:
Pokiaľ váš štýl hry zarábal peniaze dlhé mesiace, nie je dôvod meniť svoju hru

S tymto nie je uplne suhlasim. Kedze konkurencia sa za dlhe mesiace taktiez vyvija a to co stacilo kedysi uz nemusi byt uplne idealny postup.

Jenze vsichni hraci se nezmeni ze dne na den - kdezto down prijde z niceho nic (jednim nenapadnym suckoutem)...
Nehrozi tedy, ze se najednou z plusove hry stane hra tezce minusova - to, ze mi ujizdi vlak, se (snad) projevi tak, ze se z plusove hry stava stale mene vynosna a az za cas zacnes prohravat. Neverim, ze jsi napr. mesic diky sve hre pravidelne vydelaval 3BI a v noci najednou zacne obdobi, kdy diky tomu budes ctrnact dni pravidelne -5BI/den :)
x-bat

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 1 krát/5 krát

Odoslaťod Topper 17 Jún 2011 11:26

x-bat napísal:Jenze vsichni hraci se nezmeni ze dne na den - kdezto down prijde z niceho nic (jednim nenapadnym suckoutem)...
Nehrozi tedy, ze se najednou z plusove hry stane hra tezce minusova - to, ze mi ujizdi vlak, se (snad) projevi tak, ze se z plusove hry stava stale mene vynosna a az za cas zacnes prohravat. Neverim, ze jsi napr. mesic diky sve hre pravidelne vydelaval 3BI a v noci najednou zacne obdobi, kdy diky tomu budes ctrnact dni pravidelne -5BI/den :)

ja nesuhlasim s vyrokom "jednim nenapadnym suckoutem" - z dlhodobeho hladiska neexistuje "jednim nenapadnym suckoutem". Hru treba stale menit a prisposobovat podla mna okoliu hracov, napriklad uz len ked si za stolom kde je 4/5 reg tak nemozes hrat total LAG, to iste plati aj naopak, ak si pri stole kde je kopec LAG hracov/fishiek, viac sa to oplati zmenit dynamiku
Topper

Založený: Máj 2011
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

Odoslaťod DevilMayCry 17 Jún 2011 12:25

x-bat napísal:
Jenze vsichni hraci se nezmeni ze dne na den - kdezto down prijde z niceho nic (jednim nenapadnym suckoutem)...
Nehrozi tedy, ze se najednou z plusove hry stane hra tezce minusova - to, ze mi ujizdi vlak, se (snad) projevi tak, ze se z plusove hry stava stale mene vynosna a az za cas zacnes prohravat.

Zo dna na den sa samozrejme nemenia. Ale z mesiaca na mesiac to uz mozu byt viac alebo menej zasadne zmeny a tak ako pises z plusovej hry je menej vynosna hra.
Obrázok používateľa
DevilMayCry

Založený: Aug 2007
Poďakoval/li: 59 krát/107 krát

Odoslaťod x-bat 17 Jún 2011 12:58

OK, ted koukam, ze jsme se z tematu dostali uplne jinam :) Jasne, vsichni vime, ze je treba hru neustale prizpusobovat, a vsichni jsme zazili down ala "nic nevytocim, prohraju 8/10 2-3 outeru" :)
x-bat

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 1 krát/5 krát

Odoslaťod Sedricek 12 Apr 2012 23:19

hram sice iba mikrolimit NL2.. z 10€ som sa vypracoval za par tyzdnov na 146€.. hram väcsinou 4 stoly naraz a teraz poslednych 5 dni bustnem v priebehu pol hodiny vsetky stoly asi takym stylom ze:
1. stol- ja na CO mam AA.. reise 8c, SB call... flop JQ2.. ja bet 12c, on reise 45c.. ja allin on call a ukaze JJ
2. stol- middle position AKs, reise 8c, hned zamnou super call, dealer call... flop 2K5.. ja bet 18c, on call, dealer fold, turn J ja bet 42c, on all in 2,09 ja call a ukaze 55
3. stol- ja na BB s KK, dealer bet 8c a ja reise na 23c a on call... flop 5Q2.. obaja chesk.. turn Q ja bet 34c a on call.. river 4.. ja all in a on call s AA
4. stol moj flush proti straight flush
a to je len vcerajsok.. skoda ze som si nezapisal aj ostatne dni.. co mam robit proti tomu aby som neskolaboval pri PC?
Sedricek

Založený: Dec 2009
Poďakoval/li: 3 krát/2 krát

Odoslaťod sudden 12 Apr 2012 23:54

Naucit sa to hrat, mne sa to za 250k hands zatial nepodarilo, GL with that.

Casom pochopis, ze taketo prehry nie su az take dolezite a ani nejaky zasadny probelm (aj ked minimalne tie kingy boli missplaynute).
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod VNPK 12 Apr 2012 23:56

No s tim proste nenadelas nic, jsou to normal setupy co k pokeru patri.
Az se ti toto bude stavat na vzorce nejakejch 30 K hand v kuse, tak uz muzes zacit kolabovat kvuli downswingu :).
Musis holt brat varianci v pokeru jako samozrejmost a uvedomit si jakej ma dopad na tvou hru a jak strasne zavisi na tvoji skutecne winrate.
EDIT. Souhlas s tema kingama a pridam i to AK:)
Obrázok používateľa
VNPK

Založený: Aug 2010
Poďakoval/li: 1 krát/20 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!