Škola pre začiatočníkov (34. časť): Bad beaty

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Škola pre začiatočníkov (34. časť): Bad beaty

Odoslaťod admin 25 Jún 2011 12:00

Diskusia k článku: Škola pre začiatočníkov (34. časť): Bad beaty

Ako prekonať bad beaty?

Je veľmi málo situácii, ktoré vás dokážu rozhodiť tak dramaticky, ako bad beaty. Posunutie všetkých chipov za čiaru v momente, keď držíte set a váš súper má len dve overkarty s backdoor flush draw, ktorá mu na river príde, dokáže znechutiť aj najväčšieho fanúšika pokru.

Najdôležitejší je ale fakt, že by ste sa mali s frustráciou vysporiadať skôr, ako zahráte ďalšiu ruku.

Základná chyba

Nie je nezvyčajné, že hráči sa začnú naháňať za peniazmi, ktoré nespravodlivo prehrali až do konca session. Budú skúšať obrovské bluffy a dorovnávať hocijakú draw kým si neosvoja myšlienku „Keď môžu vyhrávať so šrotom oni, tak môžem aj ja“.

Som si istý, že keď budete čítať tieto riadky, určite si spomeniete na dobu, keď ste boli v presne tejto istej situácii – naháňali ste sa za „vašimi“ peniazmi, ktoré mal pred sebou najšťastnejší hráč na svete. Ale získali ste ich späť? Oveľa častejšie ich však pri tomto bezduchom prenasledovaní prehráte ešte viac.

Toto je pravdepodobne hlavná príčina toho, že v pokri nedokážete vyhrávať peniaze.

Ako sa môžete dostať cez bad beat?

Všetko sa zdá byť jednoduché – stačí prestať tiltovať a ušetríte si peniaze. Ale buďme úprimný, nikdy to nie je jednoduché. Niektoré bad beaty sú také zlé, že...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Škola pre začiatočníkov (34. časť): Bad beaty

Odoslaťod Teo.sk 25 Jún 2011 18:02

Mozem pridat svoju osobnu skusenost. Zaznamenavam progres uz aj v tomto poli, aj ked schopnost prekonat bad beaty ziskavam pomalsie, ako napr. schopnost readu hracov, alebo rychleho vypoctu spravnosti akcie. Je to scasti v mojej povahe, ktora je prevazne pokojna, ale ked ma nieco vytoci, tak to nevyprcha lahko - pre badbeaty najhorsie. Stalo sa mi velakrat, ako je spominane v clanku, ze nahananie za "mojimi" peniazmi skoncilo stratou este vacsej sumy. Tu je ten velky rozdiel - kym za badbeat nemozem, a v podstate som zahral dobre, strata pri hlupom dohanani je len a len moja chyba, a uz niet koho vinit.

Moj recept je snazit sa to cele obratit na humor, ak sa to stane online, zvycajne zavesim hned screenshot na Facebook, a o to lahsie sa na tom da potom pobavit ked sa objavia prve komentare :) Cize preklopene do "irl" je to tak, ako keby moji kamarati boli pri mne ked sa to stane napr. na live pokri, a to uz pomoze.

Paradoxne pri live pokri sa ovela lahsie prenesiem cez badbeat, najma ked vidim, kto ma takto porazil, a zvycajne nie je problem podat si s dotycnym ruku, a este mam zo seba dobry pocit. Pri online pokri nie je tazke predstavit si nejakeho zaj*bakovaneho pubertiaka co depozitol z mankinej kreditky 20 dolarov a re-pushuje s najnizsim parom :)

Tak ci tak, cely zivot treba brat s humorom.
Obrázok používateľa
Teo.sk

Založený: Sep 2010
Poďakoval/li: 10 krát/2 krát

Odoslaťod kubo251 25 Jún 2011 18:20

ako som zacal hrat hu sng taketo veci ako bad beat uz ani neriesim :crazy:
kubo251

Založený: Jún 2010
Poďakoval/li: 3 krát/28 krát

Odoslaťod TomMolivan 25 Jún 2011 19:32

zavesim hned screenshot na Facebook

Screenshotmi zadrbaný facebook od rýb, ktoré tri dni nespia po prehratom flipe v $2 freezoute ma teda tiltujú o dosť viac, než akýkoľvek bad beat.
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod Hendo999 25 Jún 2011 20:27

som sa hned našiel vtomto článku :D 4X som dal dole svoj učet a vzdy si hovorým ze sa to už nestane :wall:
Obrázok používateľa
Hendo999

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 83 krát/15 krát

Odoslaťod Ceasears 25 Jún 2011 20:52

TomMolivan napísal:
Screenshotmi zadrbaný facebook od rýb, ktoré tri dni nespia po prehratom flipe v $2 freezoute ma teda tiltujú o dosť viac, než akýkoľvek bad beat.

Mať tak Tvoje problémy :o
Obrázok používateľa
Ceasears

Založený: Dec 2009
Poďakoval/li: 39 krát/52 krát

Odoslaťod 1isildur1 25 Jún 2011 23:24

mam esa naruke- flop A 10 2 setko ine farby.. cash game P****Stars-25-50 centov.. kkt ma JK- po flope sa dostaneme do all inu - bank cca 35 dolarov..TURN-7..River-Q... :lol2: no neje..o by vas.. :lol2: ...toto je bad beat jak sa patri...
1isildur1

Založený: Mar 2011
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

Odoslaťod Zeltzn 25 Jún 2011 23:38

uz ked som videl kto prispel tak som vedel že to bude nejaký jizzy koment
Obrázok používateľa
Zeltzn

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 175 krát/97 krát

Odoslaťod Chlpo1989 25 Jún 2011 23:38

1isildur1 napísal:mam esa naruke- flop A 10 2 setko ine farby.. cash game P****Stars-25-50 centov.. kkt ma JK- po flope sa dostaneme do all inu - bank cca 35 dolarov..TURN-7..River-Q... :lol2: no neje..o by vas.. :lol2: ...toto je bad beat jak sa patri...

Dakujeme za tento hodnotny a pre komunitu velmi prinosny post! :)
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod investor7 26 Jún 2011 08:01

Caute...hrám DoN-y na Stars resp teraz je to 50/fifty SnG. Aj keď je pravdou, že tento typ turnajov
nemá vysokú variance aj tu si ju však viete zväčšiť tiltovaním po bad beatoch. Ak môžem niekomu poradiť
tak mne najviac pomohlo začať hrať super tight ABC hru čiže len top10. Ak sa však dostanem na flop ktorý
netrafím, využívam poznámky na hráčov. A ak žiadnu poznámku nemám a ani z doterajšej hry nedokážem
read-nuť súpera, tak jednoducho foldnem po jeho bete (touto handou život ani hra nekončí). Zatiaľ sa mi potvrdilo,
že mi tiltovanie po bad beatoch zväčšilo "drawndown" o viac ako o polovicu. Takže radšej ušetriť polovicu poklesu
a ísť niekde na pivko a potom začať hrať ABC. Je to bohovský rozdiel stratiť 25% a 12% roll-u. Je nutné si totiž uvedomiť,
že ak stratíte 25% roll-u, tak naspäť musíte získať 33%. Ale ak stratíte "len" 10% tak musíte naspäť získať 11%. Čiže, čím
viac stratíte, tým viac musíte v budúcnosti vynaložiť času a snahy na získanie pôvodného roll-u.

GL

Za tento príspevok od investor7 poďakovali :
haman
investor7

Založený: Feb 2011
Poďakoval/li: 2 krát/1 krát

Ďalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 11 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!