Starcraft 2

Zberný kôš správ, ktoré nemajú súvis s témami

Re: Starcraft 2

Odoslaťod dzejkej 28 Jún 2011 01:20

Zeltzn napísal:predpokladam ze to co si teraz vymenoval sú nejaké ligy .. existuje lower than bronze?:D

Tebe budeme odpovedat, az ked si to kupis! :evil:
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod buschle 28 Jún 2011 08:25

Zeltzn napísal:predpokladam ze to co si teraz vymenoval sú nejaké ligy .. existuje lower than bronze?:D

jj liga "za velkym sutrom" ale ked raz z nej vystupis uz sa do nej nemozes vratit :)
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Odoslaťod Zeltzn 28 Jún 2011 13:32

ale JK nebuď taký zlý na mňa, len chcem vedieť čo si kupujem ;)
Obrázok používateľa
Zeltzn

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 175 krát/97 krát

Odoslaťod dzejkej 28 Jún 2011 14:01

Zeltzn napísal:ale JK nebuď taký zlý na mňa, len chcem vedieť čo si kupujem ;)

http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Main_Page

:gl:

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
Zeltzn
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod pakroc 28 Jún 2011 14:14

z tadeto sa daju stahovat replaye:

http://www.gamereplays.org/starcraft2/r ... hp?game=33

Je to dobre na odkukanie roznych buildov a taktik :)
Obrázok používateľa
pakroc

Poďakoval/li: 9 krát/5 krát

Odoslaťod mino_o 28 Jún 2011 16:59

Par rad teda ako zacat. Niesom nejaky pro, ale hadam to niekomu pomoze sa zorientovat.

JK link http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Strategy

tam mate nizsie buildy pre kazdu rasu. Doporucujem si najst nejaky jeden build, ktory je kvazi univerzalny proti vsetkym a zahrat si ho tak 5+ krat proti PC. Az ho budete zvladat, mozte ho ist skusit proti hracom a hrat ho dokola.
Ked uz budete ovladat jeden build na slusnej urovni nieje problem rozsirit/zmenit nieco na odlisny BO(build order) a dalsie taktiky tym sa aj zdokonalite v dalisch veciach ako macro a casom aj micro. Toto je kvazi najjednoduchsi sposob ako sa lahko naucit hrat sc na rozumnu uroven. Potom je to uz len otom kolko casu do toho date ako pri kazdej inej cinnosti.
Pre pokrocilich je to zas otom naucit sa jeden BO proti kazdej rase a hrat to do nemoty -> BO na danu mapu proti tej rase -> BO na dane pozicie -> BO na countrovanie toho co robi enmy atd.

Dalej ked ma niekto zaujem doporucujem http://www.teamliquid.net/ na pravej strane mate linky "Live user streams" na hracov co streamuju priamo svoje hry. Z toho sa naucite extremne vela, hlavne ked uz mate zakladne pochopenie otom co sa tam deje. Kedze uvidite priamo rozne zlepsovaky, pozicovanie army, prevedenie buildov ako maju fungovat, casto je to aj komentovane co robi a preco. Su aj ceske streamy, ale tie max najdete na irc.

Co sa tyka ras

Protoss - najlahsia rasa na hranie, viacmenej aj mierne OP( na vasom leveli je to jedno), jednotky maju vela HP+ shield
- doporucujem sa naucit 4gate BO a casom nejaky prechod na hight tech z toho a taktiez pouzivat sentry -> force field!
-casom skusit 3gate expand s forgom, az potom co budete schopny pouzivat sentrys

Terran - odost narocnejsia rasa na hranie, jednotky maju malo hp, musite ich microvat, stihat macro(tahsi base managment) a pritom hadzat muly!!! najdolezitejsie u terrana :)
- na zaciatok doporucujem Bio aka marines mauraders(viacmenej len proti P/ Z roachom) + medivaky(takzvane mmm) a tanky to je take core potom uz len sa naucit poziciovat armadu a dropovat(c) boxer

Zerg - Asi najnarocnejsia rasa pre novacika, mechanika rasy je uplne odlisna hlavne z dovodu, ze tazicov aj jednotky robite zo spolocnych larv (u T a P mozte robit jednotky aj tazicov) Takze treba vediet kedy dronovat a kedy robit jednotky. Takisto narocne na multitasking, kvoli vela bazam + mate queeny ktore davaju larva inject a pripadne na sirenie creepu( Z jednotky maju vyhodu ked su na creepe) Takisto tu nieje nejaky jeden BO s ktorym mozte porazit kazdu rasu aj na nizsich leveloch, ale treba uz mat nejaku predstavu o countrovani supera a podla toho robit jednotky. Da sa mozno do nejakeho goldu robit roach zearling rush a mat stym uspech, ale je to taky flipament.

Dalsia dolezita vec je scounting( zistit co super robi, kazda rasa ma svoj sposob ako scoutovat, zerg- drona/overlord/ling, terran scan, P- drona observer) Nezabudat nato, kedze nebudete mat radost ked dostanete DT rush alebo vam prileti 5 banshee a vy mate len 4roch zealotov :) v Low ligach sa neuveritelne vela cheesuje( kvazi nejaky tilt/imba/roflmao fast rush) takze sa naucit hrat zabezpecene, aby vas stym neporazili a ked to odrazite ste vacsinou vo velmi markantnej vyhode.

Short verzia - > Naucit sa jeden BO + zistit ktora jednotka countuje ktoru a mate casom isty diamond hf

Za tento príspevok od mino_o poďakovali :
Zeltzn
Obrázok používateľa
mino_o

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 11 krát/28 krát

Odoslaťod nabokow 28 Jún 2011 21:48

mohli by ste si ma pridat niekto, nick mam "kurdo" - ex broodwar player, v SC2 nemam ale odohrate prakticky nic, par hier som hral pocas bety :D
dal by som nejaku team hru, ale kludne aj 1v1, ak ma budete setrit :)

postnite svoje nicky, pls...
Obrázok používateľa
nabokow

Založený: Nov 2010
Poďakoval/li: 213 krát/105 krát

Odoslaťod dzejkej 29 Jún 2011 14:54

FYI http://www.reddit.com/r/starcraft/comme ... _are_live/

Velmi prijemny nedavny turnaj. Ak ste nahodou premeskali :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod buschle 29 Jún 2011 18:02

GLS -homosexualne sminky FTW
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Odoslaťod dzejkej 29 Jún 2011 19:32

buschle napísal:GLS -homosexualne sminky FTW

Myslis toto? :D

Obrázok

Uz sa pridal aj Liquid'Huk!

Obrázok
Obrázok používateľa
dzejkej

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Odveci

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!