Označovanie hráčov
Počet príspevkov: 9 • Stránka 1 z 1
Označovanie hráčov
Ako si označujete hráčov ? Označujete si ich v HEM/PT alebo priamo v herni ? Na aké druhy ich delíte a ako to následne ovplyvnuje vaše hranie pri stole ?
Ja mám rozdelenie na Reg / Fish / Nit / SSS ... Teraz som však pozeral video a tam si uznačuje na dobrých a zlých regov a tomu nerozumiem, keď je niekto reg tak to znamená že má fit staty a je dobrý hráč alebo sa mýlim ?
Ja mám rozdelenie na Reg / Fish / Nit / SSS ... Teraz som však pozeral video a tam si uznačuje na dobrých a zlých regov a tomu nerozumiem, keď je niekto reg tak to znamená že má fit staty a je dobrý hráč alebo sa mýlim ?
- vlk25
- Založený: Feb 2011
- Poďakoval/li: 35 krát/5 krát
Re: Označovanie hráčov
No takto, kazdemu vyhovuje asi jeho vlastne oznacovanie, takze tazko povedat, ktore je lepsie a ktore horsie Myslim, ze cim viac oznaceni, tym lepsie, pokial v tom nemas zmatok... Ja uz velmi dlhy cas pouzivam taketo rozdelenie:
Dobry reg/reg/reg-fish/aggro-reg/aggro-fish/fish/donk/nit/short
Presne, ako si napisal Ale to znamena, ze niekto musi mat aj fajn staty, aj byt dobry hrac a vsetko takto pekne, aby mohol byt dobry reg. Ja osobne na NL20 na LA mam oznacenych ako dobrych regov iba pokerportalistov Tiez reg urcite multitabluje, takze ak mas niekoho, kto hra 21/18, ale iba 1 stol, tak velmi casto to reg nebude
Znacim si to aj do softu a aj do HEM, je to potom pri stole prehladnejsie a aj vidim pocas table selekcie, ze kto sedi pri stole uz pred tym, ako si tam sadnem.
Pouzivam tolko oznaceni preto, ze mam niekolko farieb v HEM, ktore pouzivam + niekolko obrazkov v softe a napriklad reg-fish/aggro-fish/aggro-reg su kombinacie roznych farieb a ikoniek, nie vzdy prisluchajucich k ich originalnemu vyznamu Napriklad mam modrou v HEM fishky a ikonku kostricky v softe, ale ked hra niekto ako-tak weak-tight a ma staty napr 25/14, tak si dam k nemu sice modru farbu v HEM, ale ikonku byka - rega. A potom viem, ze ked si sadam ku stolom, ze to nie je original fish, ale iba nejaky weak reg.
Dobry reg/reg/reg-fish/aggro-reg/aggro-fish/fish/donk/nit/short
vlk25 napísal: keď je niekto reg tak to znamená že má fit staty a je dobrý hráč alebo sa mýlim ?
Presne, ako si napisal Ale to znamena, ze niekto musi mat aj fajn staty, aj byt dobry hrac a vsetko takto pekne, aby mohol byt dobry reg. Ja osobne na NL20 na LA mam oznacenych ako dobrych regov iba pokerportalistov Tiez reg urcite multitabluje, takze ak mas niekoho, kto hra 21/18, ale iba 1 stol, tak velmi casto to reg nebude
Znacim si to aj do softu a aj do HEM, je to potom pri stole prehladnejsie a aj vidim pocas table selekcie, ze kto sedi pri stole uz pred tym, ako si tam sadnem.
Pouzivam tolko oznaceni preto, ze mam niekolko farieb v HEM, ktore pouzivam + niekolko obrazkov v softe a napriklad reg-fish/aggro-fish/aggro-reg su kombinacie roznych farieb a ikoniek, nie vzdy prisluchajucich k ich originalnemu vyznamu Napriklad mam modrou v HEM fishky a ikonku kostricky v softe, ale ked hra niekto ako-tak weak-tight a ma staty napr 25/14, tak si dam k nemu sice modru farbu v HEM, ale ikonku byka - rega. A potom viem, ze ked si sadam ku stolom, ze to nie je original fish, ale iba nejaky weak reg.
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
Farby: poker klient - pouzivam pri table selection
Notes: HEM - analyzujem ruky a doplnam poznamky mimo sessions
Oznacenie: TAG/LAG/nit a potom rozne stupne fishiek (regfish, klasicke fishky podla toho ako rozdavaju) .
Notes: HEM - analyzujem ruky a doplnam poznamky mimo sessions
Oznacenie: TAG/LAG/nit a potom rozne stupne fishiek (regfish, klasicke fishky podla toho ako rozdavaju) .
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
Ja pouzivam
fish (+notes passive/active)
semifish (divny typek co vyzera, ze vie co sa deje, ale ma seriozne leaky)
reg
nit
maniak (thinking, maniakalna fish je stale len fish ) resp. aggro reg
Po prichode na LA som bol nuteny vytvorit novu kategoriu velryba (fish^2) alebo ako ich vola jeden clen pp.sk, 'bankomat'
A este by som rad podotkol, ze to malokedy ma nieco co docinenia z HUD stats. Ano, je to super indikator, ale mam napriklad ako velrybu oznaceneho typka s 35/23/7, co sa javi ako nebezbecny aggro typek ale je to len hlupa fish, co si len vybera, co bude hrat PF.
fish (+notes passive/active)
semifish (divny typek co vyzera, ze vie co sa deje, ale ma seriozne leaky)
reg
nit
maniak (thinking, maniakalna fish je stale len fish ) resp. aggro reg
Po prichode na LA som bol nuteny vytvorit novu kategoriu velryba (fish^2) alebo ako ich vola jeden clen pp.sk, 'bankomat'
A este by som rad podotkol, ze to malokedy ma nieco co docinenia z HUD stats. Ano, je to super indikator, ale mam napriklad ako velrybu oznaceneho typka s 35/23/7, co sa javi ako nebezbecny aggro typek ale je to len hlupa fish, co si len vybera, co bude hrat PF.
-
___Mortylen___ - Príspevky: 1347
- Založený: Sep 2009
- Poďakoval/li: 179 krát/139 krát
@ mati: hmm, ja by som v tom mal teda zmatok, keby som mal tolko farieb... aky typ hraca je donk?
ja tiez farby v herni, poznamky v PT, farby pouzivam reg/zly reg/nit/fish/maniak (to je dost nepozivana farba, rozmyslam, ze by som ju radsej vyuzil inak - bud short alebo lagish reg)
ja tiez farby v herni, poznamky v PT, farby pouzivam reg/zly reg/nit/fish/maniak (to je dost nepozivana farba, rozmyslam, ze by som ju radsej vyuzil inak - bud short alebo lagish reg)
- lolofon
- Založený: Jún 2009
- Poďakoval/li: 35 krát/14 krát
lolofon napísal:aky typ hraca je donk?
Aggro fish viac-menej, taky, co sa stackuje light aj vsetko okolo toho
-
donk je lvl 1 player (=vidi len svoju ruku a jej absolutnu a nie relativnu silu)
TPTK na 89T mono nie je to iste ako TPTK na A72 rainbow. No, pre donka je to v podstate ta ista ruka. Tento hrac nie je nutne absolutne terribad, ale casto robi velmi zvlastne moves. Ten najznamejsi je donk do PF raisora, vemi zly sizing pri raisoch, re-raisoch hlavne teda obligatorny minraise, calluje draws o takmer cely stack a potom foldne river za 15bb bet ked nedojde namiesto toho, aby tam ten zvysok radsej cely nasypal sam. Proste ked ho vidis hrat tak si casto povies, WTF?!
Vela fishes hra dost predvidatelne, zato donk Ta vzdy niecim prekvapi
TPTK na 89T mono nie je to iste ako TPTK na A72 rainbow. No, pre donka je to v podstate ta ista ruka. Tento hrac nie je nutne absolutne terribad, ale casto robi velmi zvlastne moves. Ten najznamejsi je donk do PF raisora, vemi zly sizing pri raisoch, re-raisoch hlavne teda obligatorny minraise, calluje draws o takmer cely stack a potom foldne river za 15bb bet ked nedojde namiesto toho, aby tam ten zvysok radsej cely nasypal sam. Proste ked ho vidis hrat tak si casto povies, WTF?!
Vela fishes hra dost predvidatelne, zato donk Ta vzdy niecim prekvapi
- Za tento príspevok od ___Mortylen___ poďakovali :
- Ceasears
-
___Mortylen___ - Príspevky: 1347
- Založený: Sep 2009
- Poďakoval/li: 179 krát/139 krát
matiapag napísal:lolofon napísal:aky typ hraca je donk?
Aggro fish viac-menej, taky, co sa stackuje light aj vsetko okolo toho
lol, no sak ja som sa pytal preto, ze ako ho odlisujes od fish/aggro-fish to sa neprelina troska?
alebo ak je nejaky dobry aggro reg, tak je co?
- lolofon
- Založený: Jún 2009
- Poďakoval/li: 35 krát/14 krát
lolofon napísal:alebo ak je nejaky dobry aggro reg, tak je co?
Tak ma pri sebe cervenu farbu v HEM (aggro) a v softe mam byka (reg).
No ja mam za donka fakt takeho cloveka, co sa stackuje naozaj velmi light na skorych streetoch, ked citi, ze ma este outy aj ked je pozadu, dava obrovske raisy PF a celkovo sa blazni
Este oranzovou mam calling stations, ktore su najvacsimi rybami v mojom ponimani Ze naozaj ma vycallovali s A-high na 3 streetoch za 100BB a pod ...
-
Počet príspevkov: 9 • Stránka 1 z 1
Naspäť na Otázky začiatočníkov
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.