Kašlete na bankroll management!

Ak si neviete rady s niečím ohľadom pokru, opýtajte sa

Re: Kašlete na bankroll management!

Odoslaťod tucniak 02 Sep 2011 09:26

popis mi prosim vyhody hrania s 40bb stackom
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod popoBA 02 Sep 2011 09:44

rozculujes ostatnych a kazis hru :D priceless

Za tento príspevok od popoBA poďakovali :
Kominak
Obrázok používateľa
popoBA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 49 krát/235 krát

Odoslaťod Arakas 02 Sep 2011 12:18

Naozaj nikto nevidi vyhody hrania s mensim stackom? Podla mna ich je hned niekolko. Ved inac by neexistovali profesionalny shortstackeri. Mne osobne napadaju nasledovne :

1. Mensie swingy a mensie naroky na BR managment.
2. Jednoduchsia hra a menej komplikovanych situacii (samozrejme, mozte mi argumentovat ze potom sa clovek nezlepsuje a ze to je poker pre donkov, ale kazdy nech hra co mu vyhovuje. Ved kolko ludi hra napr. DON-y a tie s pokrom fakt nemaju nic spolocne).
3. Pokial su na stole lepsi regovia ako ja vyrazne zmensujem svoje -EV proti nim
4. Ako shortstack na stole plneho deepstackov mam nad nimi vzdy vyhodu. Pretoze deepstack sa hra inac ako shortstack a oni musia prisposobit svoj otvaraci range ostatnym deepstackom cim nehraju optimalne voci mne. Naopak ja mam voci vsetkym rovnaky efektivny stack, takze mozem hrat voci vsetkym optimalne. (Toto je hlavny dovod preco existuju profesionalny shortstackeri.)

Samozrejme netvrdim, ze shortstackovanie nema aj svoje nevyhody, len som chcel poukazat na to, ze to vobec nemusi byt nezmyselna vec. Sam som sa casto nakupoval do cashov za 30 - 40 BI.

Za tento príspevok od Arakas poďakovali :
haman
Arakas

Založený: Apr 2007
Poďakoval/li: 0 krát/19 krát

Odoslaťod Max333 02 Sep 2011 12:50

tucniak napísal:popis mi prosim vyhody hrania s 40bb stackom

arakas to uplne dal a este doplnim, ze ja osobne preferujem hru na viac stoloch s 40 BB, aspon urcite pokial hram na microlimitoch na ktorych je plno ryb a rad si ich pokryjem co najviac aj ked s mensim stackom ;)

a s tym BM to funguje ako si myslim?
Max333

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

Odoslaťod tucniak 02 Sep 2011 13:09

1. to iste mozes mat ked hras nizsi limit, akurat mas viac deep stacky a mozes vyuzivat svoje edge a co najviac EV++ sitiuacie, ked si dobry

2. Ano, pre mna nevyhoda, vid bod vyssie. Swingy ale naopak mozes mat aj vacsie pretoze vacsinou idete in pre/na flope (kvoli tvojmu stacku) kde castejsie flipujes proti roznym kombam, ranges su sirsie, variance vacsia (neber to v absolutnych cislach,ale bbwise)

3. pokial su na stole lepsi regovia, stale hras proti nim -EV a mozno je na mieste pouvazovat odist/zlepsit sa. Lepsi reg ta scrushuje tak ci tak, myslis, ze hrat short je nejaka ochrana..?

4.
Arakas napísal:Ako shortstack na stole plneho deepstackov mam nad nimi vzdy vyhodu.

tymto si si isty?aj si to nejak prerataval alebo si to len niekde cital? Musis byt naozaj dost dobry shortstack aby sa ti dobry regular nedokazal prisposobit (aj napriek ostatnym hracom na stole, pokial vas shortov nie je vela-aj za cenu toho ze nehra optimalne proti deepstackom, nikto nema rad shortov a casto sa ich ludia radi zbavia a hraju optimalnejsie skor proti nim ako proti ostatnym..). Ak to mas teda zanalyzovane tak mi este skus pls vysvetlit vyhody toho 40bb stacku, matematicke vyhody 20bb shortstackingu poznam ( i ked aj to je porazitelne pokial ten shortstacker nie je fakt evil dobry), ak mozes. (kedze sa zda ze o tom vies mierne viac ako ja).

Zrovna ten 40bb stack teba ako shorta imo stavia do velmi zlej pozicie vzhladom na efektivne stacky, preto by som si dovolil nesuhlasit s horeuvedenym tvrdenim :)

Max333 napísal:
arakas to uplne dal a este doplnim, ze ja osobne preferujem hru na viac stoloch s 40 BB, aspon urcite pokial hram na microlimitoch na ktorych je plno ryb a rad si ich pokryjem co najviac aj ked s mensim stackom ;)

tu si myslim ze ist nizsie a hrat 100/200bb deep ti prinesie viac EV+ situacie BB-wise (ked to vies hrat) takze zarabas na tom viac (BB wise). Cele je to teda otazka bankrollu a skillu :)

a ano, s tym BM by to malo byt tak ako myslis :)
Naposledy upravil tucniak dňa 02 Sep 2011 13:13, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod w4444x 02 Sep 2011 13:13

Max333 napísal:
tucniak napísal:popis mi prosim vyhody hrania s 40bb stackom

a s tym BM to funguje ako si myslim?

a nebojis sa ze zhoris v pekle ?
Obrázok používateľa
w4444x

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 9 krát/64 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 02 Sep 2011 13:24

Moje top winner komba su low pockets, dobre SCs a samozrejme premiums. Neviem preco, ale mam taky pocit, ze spekulativne ruky sa hraju lepsie deep :angel:
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod matiapag 02 Sep 2011 16:26

Vyborna analyza by tucniak ;) Este k tomu, co pisal, ze ak si uplne nenormalne dobry shortstack a dokazes hrat neexploitovatelne proti uplne ale uplne kazdemu, tak je jasne, ze taky clovek by polahky zvladol principy 100BB deep hry a mohol kludne zarabat ovela viac penazi na zaklade jeho rozhodnuti. Lebo je sice pravda, ze ako short vystavujes ostatnych -EV situaciam a ak si ozaj dobry, tak im casto ani nedas na vyber. No s tym stackom mas problem, ze tvoj maximalny prijem z jedneho potu je tych 40BB, takze nech si akokolvek dobry short, pri 200BB aj keby si hral 5x horsie, tak stale budes profitovat rovnako, ako ked si shortoval :) A ked je niekto taky dobry v SSS, tak neexistuje, aby bol 5x horsi v BSS :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod TomMolivan 02 Sep 2011 19:53

matiapag napísal:No s tym stackom mas problem, ze tvoj maximalny prijem z jedneho potu je tych 40BB, takze nech si akokolvek dobry short, pri 200BB aj keby si hral 5x horsie, tak stale budes profitovat rovnako, ako ked si shortoval :) A ked je niekto taky dobry v SSS, tak neexistuje, aby bol 5x horsi v BSS :)

??

Čiže akože, podľa teba, keď si 100BB reg s 5bb/100 zapne 200BB stoly a bude hrať rovnako dobre, tak jeho winrate zákonite bude 10bb/100?
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod matiapag 02 Sep 2011 21:48

zacnem rovnako - ??

To kde si vycital, ze volaco taketo som chcel povedat :D Rozdiel medzi 100BB a 200BB hrou je uplne iny ako medzi SSS a BSS. A bavili sme sa konkretne o tych najlepsich shortoch, ktorych urcite po NL200 ani nestretnes a ktori to naozaj hraju takmer perfektne. O BSS regoch a ich adaptovani sa k deep hre nepadlo ano slovo, to je uplne ina kapitola, uz iba samotny rozdiel medzi 200BB deep hrou a 100BB / SSS je az prilis velky na to, aby sa to dalo porovnavat. Kedze rozdiel medzi SSS a BSS je hlavne v tom, ze ako short nehras tolko streets a tak casto, ako ked mas 100BB. Pri 200BB hras vacsinou rovnako vela streets ako pri 100BB, no znamenitejsie pre tvoju winrate su vacsie chyby, ktore mozes robit ako viac +EV rozhodnutia.
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Otázky začiatočníkov

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!