Goin' pro by Scarmaker

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Goin' pro by Scarmaker

Odoslaťod TomMolivan 11 Sep 2011 01:41

Napriek tomu, že som tu už raz jeden veľmi nepravidelne a zriedkavo updatovaný blog mal, z viacerých dôvodov, ktoré sa pokúsim predostrieť aj v nasledujúcich pár riadkoch som sa rozhodol, že to skúsim ešte raz.

Aj keď formality väčšinou preskakujem, predstaviť sa predsa len predstavím. Počúvam na meno Tomáš, tento rok som oslávil okrúhlych 20 a pochádzam z toho malebného mestečka, o ktorom Honza Nedvěd raz zložil vcelku fajn pesničku (http://www.youtube.com/watch?v=Ywg2pvva-wg). Online som však známejší ako Scarmaker (nie, že by som nejak známy bol) a od roku 2007, kedy som si prvýkrát vyskúšal krásy Texas Hold'emu "na vlastnej koži" sa touto sympatickou hrou snažím zarobiť si nejakú tú korunku, či prípadne aj cennejšie valuty.

Začínal som ako občasný freerollista, študent (nemýliť si s Martinom Ilavským) bez peňazí a bez možnosti či chuti niečo depositovať a trvalo veľmi dlhú dobu, než sa v mojom cashieri objavila suma, ktorú som bol bez hanby schopný nazývať peniazmi. Za zlom a skutočný začiatok považujem január 2009, kedy som si na Expekt presunul 25$, čo bola štvrtina z mojich dvotedy "vyfreerollovaných" bubákov a o pár dní nato trafil $160 vo First Depositor's freerolle, čo mi umožnilo dalej rozvíjať moju záľubu, a tak sa pokru vážnejšie venujem niečo vyše 2,5 roka.

Väčšinu tohto času som strávil (lajdáckym) hraním low stakes Double or Nothing sit & go turnajov (full ring), ktorým som sa na iPokri venoval hlavne medzi od 09/2009 do 09/2010, tu a tam pridávajúc nejakú tú trojcifernú trefu v MTTčku. Následne som sa presunul na P****Stars, kde som sa tomuto formátu primárne venoval až do konca roka, ktorý som nakoniec ukončil s celkovým profitom mierne presahujúcim 5000€.

V úvode 2011 však prišla od pánov z PS pre mnohých šokujúca správa, a to, že double or nothings končia (http://www.pokergaming.cz/Scarmaker/741/Zrusi-Stars-DoNy-) a odvtedy sa svetom pokru potĺkam, ako sa len dá, čo však už bude hlavnou témou môjho ďalšieho blogpostu.

Dovtedy cya a mne dobrú noc.
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Re: Goin' pro by Scarmaker

Odoslaťod TomMolivan 11 Sep 2011 11:06

Úvodné dva mesiace roka som sa ešte vanoval DoNom, kým sa dalo, epic bola hlavne desaťdňovka v závere februára, kedy som na iPokri bojoval o umiestnenia v nejakých leaderboardoch, o čo som sa dá dočítať tu: http://www.pokergaming.cz/Scarmaker/884/MADNESS-

Od marca som sa však rozhodol, že idem prejsť na niečo úplne nové, pričom som rozmýšlal medzi tromi možnosťami:
a) MTTčka
b) 180-many alebo iný typ MTT sngs na Stars
c) short-handed cash game

Napriek tomu, že tento formát je DoNom vzdialený pravdepodobne najviac so všetkých som sa relatívne rýchlo rozhodol pre cash game. Jednak preto, že deep stack hra je tá najväčšia fun a zároveň som to bral ako slušnú výzvu, že či ten poker naozaj dokážem porážať. Rozhodovanie mi taktiež uľahčili očividné nevýhody prvých dvoch možností - o MTTčok hlavne časová náročnosť (8 hodinové sessions a pod.) a neskutočná variance (človek na začiatku mesiaca netuší, či ho ukončí s +400BI alebo s -100BI), no a 180-many by boli zase len o push/foldovaní, na čo som už moc nemal náladu.

Začal som s NL25 na Stars, čomu som sa však venoval asi iba mesiac. Zobral som to dosť zo zlého konca, hranie, aj keď spočiatku úspešné, čoskoro prešlo do mass-tablingu a ja som hral de facto čisto robot style (zlozvyk zo sng?), čo absolútne nikam neviedlo. Nakoniec som bol po takmer 28000 hands breakeven, čo ma donútilo povedať si "tak toto ne!" Nejakú dobu som sa poflakoval, hral niečo tu, niečo tam, no skrátka nič.

Druhý pokus prišiel koncom júna a napriek momentálnej prestávke trvá dodnes. Presunul som sa opäť na iPoker, konkrétne na herňu Paddy Power Poker, kde ma nájdete pod nickom 5zajyc (http://www.youtube.com/watch?v=RIbg703C_9c). I keď som na tieto stakes vcelku overrolled, s jediným cieľom porážať to som začal kombinovať NL20 - NL50 v rôznych menách (traffic), pričom som si dal veľký pozor na to, aby som takmer nikdy nehral viac, než 4-5 stolov.

Za prvý mesiac (resp. 24.6. - 31.07.) som odohral 18947 hands pri playtime 56,52 hodín. Nahral by som aj trochu viac, ale 23.7. som odchádzal bustovať do Pardubíc, kde som nemal možnosť venovať sa onlinu až tak veľmi. Rozloženie hands bolo nasledovné:

15272 hands z NL 50
2181 hands z NL 20
1494 hands z NL100

No a graf zobrazujúci EV adjusted winrate 5,4bb/100: vyzeral takto:

Obrázok

Štart sa teda vydaril omnoho, omnoho lepšie, než som očakával či dúfal, no moja radosť z tejto skutočnosti bohužiaľ netrvala až tak dlho. Plný nadšenia som sa vrhol do grindu aj v auguste, no po dvoch týždňoch som sa z nasledovných dôvodov rozhodol dať si menšiu pauzu na prečistenie hlavy a vylepšenie teoretickej stránky mojej hry:

Obrázok

Se vším všudy tak mám zatiaľ odohratných 31625 hands s profitom $314,26 bez RB s winrate 1,49bb/100 (EV adjusted 1,84bb/100) :gl:

Za tento príspevok od TomMolivan poďakovali :
Miham
Obrázok používateľa
TomMolivan

Odoslaťod Miham 13 Sep 2011 19:29

Drzim palce Tom, ak sa nemylim tak ta stretavam na internete uz dlhu dobu, mam taky pocit, ze mame podobne zaujmy. Zacalo to pred par rokmi Hattrickom, potom nejakym tym online snookerom a potom som ta zacal stretavat aj tu :) tak GL a nech sa dari aspon tak ako v tom prvom mesiaci :gl: ;)

Za tento príspevok od Miham poďakovali :
TomMolivan
Obrázok používateľa
Miham

Založený: Apr 2007
Poďakoval/li: 43 krát/3 krát

Odoslaťod TomMolivan 13 Sep 2011 20:33

Jo, dík, ten nick mi niečo hovorí :) VEľa ľudí z Hattricku hráva, vlastne, práve cez HT som sa dostal k iPokru, kde som si založil svoj prvý "real" účet. Sranda taktiež bola, keď som zistil, že Ivo Barczi, s ktorým som párkrát hral live, je sudden_zv, ktorého si z HT dobre pamätám.

Každopádne, ako som písal, momentálne mám od cashky menšiu pauzu, asi mesiac som ju nezapol, no kedže sa mi kvôli bonusom a ďalším promotions neskutočne oplatí rakovať nezmyselné peniaze, tak zatiaľ dočasne opäť o dušu grindím DoNy, ale akonáhle tento rakeback madness skončí, tak mám na pláne opäť crushovať NL50. Dobrou správou je, že sa na to normálne teším + bankroll boost mi taktiež dodáva sebavedomia.

Napriek tomu, že som bol kvôli cashke v polke augusta niekde okolo breakeven hranice (aj s RB), podarilo sa mi poctivým grindom urobiť z neho svoj doposiaľ druhý najlepší mesiac ever. Odohral som 2206 sngéčok s avg BI $10,31 ($20+ sú moc zaregované, príde mi výhodnejšie to kombinovať s nižšími limitmi) s finálnym skóre -$122,1, pričom som ale pobral:

$670 z First Deposit Bonusu
$300 z Iron Man promotion
$200 v rámci VIP programu
$725 za FPPčka

TOTAL: $1895 a stal som sa držiteľom Green Card, čo má nejaké extra výhody (ak to udržím 3 mesiace, čo je ez game, mám iPad 2)

Popritom všetkom som si ešte stihol na Stars urobiť Platinum Star ($7 6-max hyperturbá), ktorá mi bude asi useless, ale tak aspoň som niečo trhol:
Obrázok

Dokopy som v auguste grindil rekordných 115 hodín (nerátajúc občasné MTTčka, kde som ale nehitol nič) s konečným zárobkom $1755. Obe tieto čísla mám na pláne v septembri prekonať, pričom zatiaľ je to na dobrej ceste.
Obrázok používateľa
TomMolivan

Odoslaťod lolofon 14 Sep 2011 10:42

kde/co/ako si studoval pri tej brutalnej zmene z DoNov na SH CG?
lolofon

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 35 krát/14 krát

Odoslaťod TomMolivan 14 Sep 2011 12:13

lolofon napísal:kde/co/ako si studoval pri tej brutalnej zmene z DoNov na SH CG?

Okrem toho, že som v yegonovej skype study group, ktorá mi dala vcelku veľa, zatiaľ nijak výrazne, čo ale sa samozrejme zmení. Treba však povedať, že nech už človek hráva akýkoľvek formát, tak sa každým dňom učí veci, ktoré sú aplikovateľné všade resp. dokáže lepšie premýšlať o hre, o tom, ako funguje, má predstavy o rôznych koncetoch a na niektoré veci ľahšie prichádza aj sám. Z

Zároveň ale treba povedať, že na NL50 na iPokri nie je o ryby núdza a pri dobrej table selection a seat selection, čo sú pre mňa dve prioritné veci sa dá začínať rovno na tomto limite (samozrejme ak má človek na to roll).
Obrázok používateľa
TomMolivan

Odoslaťod TomMolivan 14 Sep 2011 12:53

Než sa preto opäť pustím do full-time hrania cash game, dávam si záväzok urobiť nasledovné veci:

- podrobne si prejsť všetky veľké poty, v ktorých som sa za svojich ~33k hands ocitol
- vyfiltrovať si rôzne situácie, v ktorých sa proti regom často nachádzam a pozrieť si ich showdowny
- na základe predchádzajúcich zistení si vytvoriť rozsiahlu databázu poznámok o hráčoch, s ktorými sa stretávam najčastejšie
- vytvoriť si presný harmonogram videí, ktoré postupne zhliadnem
Obrázok používateľa
TomMolivan

Odoslaťod Sarid 14 Sep 2011 20:38

my se střetáváme na PG a máme podobný začátek, taky jsem rok neměl za co hrát, než jsem nastřádal nějaký br na micro stakes :o

Za tento príspevok od Sarid poďakovali :
TomMolivan
Sarid

Založený: Júl 2011
Poďakoval/li: 0 krát/1 krát

Odoslaťod TomMolivan 16 Sep 2011 20:55

Spomínal som tu už cash game aj DoNy, no, kedže som renesančný človek a ultimate grinder ( :crazy: ), sem-tam si pinknem aj nejaké tie MTTčka, tento mesiac mi párkrát ušlo relatívne big score. Podarilo sa mi síce hneď v úvode trafiť $10 HU hyper-turbo za potešujúcich $294:

Obrázok

No ďalšie tri final tables, na ktorých som bol, nedopadli až tak dobre.

Ešte v ten deň som skončil 8. v $10 freeze na iPokri za $133 (1st place $1160)
Niekoľko dni na to 9. v $3 turbo rebuy na P****Stars za $199 (1st place cca $3000)

no hlavne ma mrzí netrafená kvalda na DeepStack Open Malta, kam som veľmi chcel ísť a kde som skončil bubbleboy, čo sa mi, myslím, stalo prvýkrát v živote:

Obrázok

Na tento turnaj sa bude hrať ešte jedna kvalda a pravdepodobne ju budem hrať, tak snáď sa pošťastí. Štruktúra bola super, úroveň hráčov podľa očakávania slabá (väčšinu poľa tvorili hráči zo subkvalifikácií). V podstate, okrem niečoho z WSOP momentálne na svete asi neexistuje živý turnaj, na ktorý by som chcel ísť viac. Jednak preto, že je pre mňa relatívne dostupný, ale hlavne preto, že na Maltu by som sa chcel veľmi chcel ísť kuknúť. Tak snáď.

:gl:
Obrázok používateľa
TomMolivan

Odoslaťod TomMolivan 29 Jan 2012 18:48

Slovak Poker Masters:

Ako sme už avizovali rozsiahlym predajom akcie, ja a PokerLámeSVK sme sa rozhodli vybrať do ďalekých, sovietskych Košíc, odohrať doposiaľ náš, čo sa buy-inu týka, najväčší turnaj v živote - Slovak Poker Masters 2012.

Hneď prvý veľký bummer prišiel ešte predtým, než sme vôbec vyrazili z Bystrice. Približne o šiestej ráno mi klopala na dvere mama PokerLameSVK s tým, že čo nám má zabaliť na cestu, že či môže byť jahodový koláč. S tým som nadšene súhlasil, no chvíľu na to sa mi rozlepili okále a ja som sklamaný zistil, že sa mi to len snívalo, takže no strawberry cake for me :(

Bummer č.2 nastal pri nástupe do autobusu o 8:00 – prestup v Ružomberku mal výjsť veľmi natesno, a keď sa spolu s nami do prostriedku hromadnej dopravy nahrnulo asi 174-tisíc lyžiarov, vyzeralo to, že z toho bude Panda story numero deux. Šófer to však zázrakom stihol do RK načas a ja som si dal prísľub, že mu, pri našom najbližšom stretnutí, za tento heroický a obdivhudoný výkon, venujem 10€ navyše. Cesta vlakom bola ez bez žiadnych mimoriadnych udalostí ani bummerov a my sme tak tesne pred poludním dorazili do mesta Košice.

Taxíkom sme sa ako najväčší páni dali odviezť do neďalekého hotela, kde krátko po našom príchode ukázala svoju profesionalitu teta recepčná (už na prvý pohľad mladá a nezávislá žena), ktorá sa nás po odrectiovaní „Molčan, Melicher“ s výrazom Bena Lamba v očiach spýtala, že či to je celé meno alebo len priezviská. Na uhádnutie farby jej vlasov nemusíte byť žiaden Daniel Negreanu. Vybalili sme textílie a zhnitý orechovník, PokerLáme sa šiel vysrať a šupho blúdiť Košicami.

Do miesta konania, PokerClubu Monte Carlo sme dorazili cca hodinku a pol pred začiatkom, švihli do seba kebab (chutil lepšie, než hnitý makovník), pospamovali, koho sa dalo a šlo sa na turnaj.

Prvá veľká handa na seba nenechala dlho čakať a odohrala sa už v desiatej minúte hry. Doposiaľ aktívny hráč pri 25/50 otvoril na D na 300, ja na SB 3-betujem na 1300 (start stacky 15k), starý, už na prvý pohľad pasívny hráč cold call na BB, D fold. Flop dealer vykladá Td 8d 3x, betujem 1800, dostávam relatívne rýchly minraise na 3600. Tankujem, po pozitívnej odpovedi na otázku „ukážete, ak zahodím?“ foldujem a sú mi ukázané KK. Víťaz partie po chvíli vyhráva ešte jeden menší pot a so slovami „idem si zapáliť“ opúšťa na 38 minút stôl.

Ďalšia zaujímavá partia sa začala vcelku nevinne – po troch limpoch som si checkol svoje 43o na BB. Flop došiel 7c 4x 3c a SB do potu 200 nahodil 50, raisujem na 350, dostávam 2x call. Turn ide 9x, SB vysiela do boja ružový chip v hodnote 500, najprv mám v pláne zahodiť, ale potom sa presviedčam, že je tam stále dosť pair+draws a podobných hybridov na dorovnanie cca 1/3 pot betu. Na river ideme už len dvaja s akciou check/check. Villain je nesmelý, tak hovorím „2 páry“, on že „tie sú dobré“. Dodávam, že najnižšie a pán zrazu mení svoju výpoveď na „aha, tak to som lepší“ a otáča 73o – padám na asi 10,5k.

Tretia významná ruka stihla prísť ešte v tom istom leveli, keď som po viacerých limpoch raisol z dealera KJs na 300 a dostal 3bet na BB od najregoidnejšie vyzerajúceho hráča pri stole. Potrebných 600 na call putuje do potu relatívne rýchlo.Flop Kx 8c 5x villain betuje myslím 1400, ja dorovnávam. Turn ide Jc, pokračuje stávkou 2200 a ja rozmýšlam, či je lepší call alebo shove mojich zvyšných 9,5k, nakoniec sa rozhodujem pre možnosť b, súper niečo mrmle, relatívne rýchlo zahadzuje a vraví, že už od začiatku ma dával na JJ alebo AK, z čoho mi teda doposiaĺ nie je jasné, čo vlastne mal. Krátko na to náš stôl rozpúšťajú a ja som poslaný na Table 2/Seat 5, jedno miesto naľavo od PokerLameSVK.

Blindy sa zdvíhajú na 50/100 a ja na SB po dvoch limpoch raisujem KJ. Odpoveďou sú 2 cally a flop je Jx 8x 4x, betujem niečo pod pol potu, dostávam 1 call, turn 2x s otvárajúcou sa FD block betujem cca tretinu potu s tým, že horšie jeržys ma tu ešte doplatia a set ma tu už raisne, dostávam fold a môj stack je opäť zdravý, asi 18k

Potom toho už moc nehrám, akurát v dvoch potoch v snahe využiť moju nit image niečo neúspešne bluffujem a do breaku sa dostávam so stackom cca 11,5k. Blindy budú 100/200 s A50.
Veľmi krátko po skončení breaku prichádza pre mňa najzaujímavejšia ruka turnaja:

Hráč na skorej pozícií otvára na 800, dostáva jeden call na D/CO a ja s cca 12k stackom pri blindoch 150/300 overcallujem na SB AJo. Traja sa dostávame na flop 3x 8s 9s a po troch checkoch sa na boarde objavuje 5x. Betujem myslím 1000 – niečo nad 1/3 potu, OR folduje a starší maďarský pán po mojej pravici si platí zhliadnutie rivru, ktorým je 5s. Checkujem s plánom vzdať, no pán rázne vysiela full pot, teda asi polovicu môjho remaining stacku, čo ma núti nad mojim plánom trocha porozmýšľať.

Vylučujem akékoľvek full housové ruky (čokoľvek, čo má pár alebo lepšie by po dvoch checkoch vsádzalo flop) a rovnaký pocit som mal aj z hitnutých flush draws – pán bol síce pre-flop pasívny, no post-flop často preberal iniciatívu, čo by isto urobil aj teraz s FD (obzvlášť, keď drvivá väčšina z nich má na flope aj minimálne jednu overkartu/SD). To už je na mňa hlásený time a floor mi oznamuje, že mám minútu na call. Docházam teda k záveru, že pán najpravdepodobnešie netrafil SD (došlo jedine 67s a 64s), asi s TJ/T7s a dorovnať ma presviedča aj naša spoločná história - jednak pretože vo väčšine našich rúk som na jeho agresiu zahadzoval a taktiež, že s value handami zvykol betovať tak dve tretiny potu. Floor počíta „7, 6, 5, 4“ a ja hádžem do potu chip na call. Pán sa ma lámanou angličtinou pýta, či mám flush a po mojom pokrútení hlavou mi ukazuje QT. Ja otáčam svoje AJ high a celý stôl poklepkáva.

Najbližšie 3 levely sa stále krútim medzi 10 -20k, nie som v skoro žiadnej väčšej ruke, pri 200/400 padám na 9,2k, keď po akcií flop bet, turn check, river bet je môj bluff s A7hh na 3x 2s 9s 3s 8s dorovnaný s 96o, ktoré súper limp/calloval pre-. “Nice hand, sir,“ hovorím asi 65-ročnému podnikateľovi. 4x v priebehu dvoch hodín (re)pushujem (JJ, KK, A5s, AQs) a beriem kopec dead money, kedže sú tam vždy nejaké limpy alebo raise.

Tesne pred druhým breakom sa dostávam do ešte jednej zaujimavej handy. Otváram pri 300/600 na D A5o na asi 1400, na BB sediaci Sergej z Ukrajiny calluje. Flop Qs 6s 5s checkujem behind a na turne Ax vsádzam nad pol potu. Sergej calluje a na turne 9x vysiela pot bet. Znovu je to za polovicu môjho stacku a na mňa je po krátkom tanku opäť zavolaný floor. Značne zmätený využívam aj po druhýkrát celý svoj time bank a snažím sa presvedčiť, že to musím foldnúť. Nakoniec sa pri pohľade na svoj ostávajúci 11BB stack ukeciavam, že tam môže vbetovať zopár 9x dvojpárových rúk, bluffovať netrafené Ks, a že tých lepších value ruk tam bude mať s touto line relatívne málo. 6 sekúnd pred koncom hádžem do potu chip na call a po otočení Ks8x sa po prvýkrát dostávam nad 20k. Nasleduje break, do ktorého idem s 23k pri avg 36k.

Level 400/800 je pre mňa priaznivý, keď spolu s pár menšími potmi beriem aj shorta po točke KJ vs A9 na boarde A 8 7 Q T a dostávam sa na 35k, stále ale dosť pod average. Nasledujúci level je však pre mňa nočnou morou - na stôl mi po ľavici prisádzajú chip leadra, O’Sharka 10, ja začínam byť dosť card dead a väčšina z mojich pár raisov ide do mucku po 3betoch od súperov. Prepadávam sa až na 15k, no niečo sa mi darí ukradnúť, potom beriem shorta spolu s kopou dead money držiac AT vs KJ na Tx9c8c flope a som späť na 35k.

Blindy sú 600/1200 a ja sa tam pol hodinku bez väčšej zmeny krútim so svojimi 20BB. Sú už 3 ráno, zostáva cca 20 hráčov (do Day 2 ide 18), avg je asi 60-65BB. Za sebou máme 12 hodín hry a všetci naokolo sú značne unavení. Niekomu ukradnem ja, niekto mne a tak dookola. Hovorím si, že takto to nejde, ak ma to nezožerie teraz, tak isto zajtra a s plánom vytrieskať z aktuálnej situácie, čo sa dá sa rozhodujem hru zaktívniť na maximum a aj za cenu možného vypadnutia sa pokúsiť vyčarovať si nejaký poriadny stack.

Pri stole sedíme šiesti, na blindoch sú niti a ja raisujem UTG už po zhliadnutí prvej karty – Td. Dostávam call na UTG+1 a od niekoho na blindoch. Flop Kh 3h 2h mi dáva pár – mojou druhou kartou je totiž dvojka „ve spídech“. Všetci traja check a turn je Qx, ktorý betujem za asi 40% potu. Dostavam jeden call a jeden fold – predpokladám, že kolega trafil Q alebo má niečo ako 4h4x – ThTx, čo sa na blank rivri snažím vyfoldovať jemným overbet pushom. Dostávam rýchly call s nuts (AhJh) a tak sa z turnaja porúčam na 19. mieste. GG.

Za tento príspevok od TomMolivan poďakovali - 2:
Ceasears, sudden
Obrázok používateľa
TomMolivan

Ďalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!