Stratégia pre hru Omaha High-Low (2. časť): Štartovacie komb

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Stratégia pre hru Omaha High-Low (2. časť): Štartovacie komb

Odoslaťod admin 14 Sep 2011 16:08

Diskusia k článku: Stratégia pre hru Omaha High-Low (2. časť): Štartovacie kombinácie pri hre omaha hi-low

V tejto kapitole si povieme niečo o hre pred flopom a o kartách s ktorými pred flopom určite musíte hrať a naopak ktoré by ste mali zahadzovať aby ste sa vyhli problémom.

O tom, ktorá karta je v omahe hi-low najlepšia pred flopom, sa vedie vo svete profesionálneho pokru búrlivá diskusia. Každý hráč má na to svoj názor, a preto je ťažké s určitosťou povedať, „toto je najlepšia kombinácia“ a pred flopom ju musíš hrať ako „monster“. Ak sa na to pozriem zo svojho pohľadu ako hráča, musím povedať, že keby som dal na všeobecné názory a poučky, ťažko by som mohol dosahovať dlhodobo profit. Podľa môjho názoru úspešní môžu byť len tí, čo prídu z niečím svojím (novým), ale neprestávajú sledovať udalosti okolo seba.

Ako sme si už povedali, základom hry omaha hi-low je sústrediť sa na obe polovice banku a hlavne hrať vždy s rozumom. Veľa začiatočníkov si myslí, že low kombinácia je dôležitejšia ako celkový profit. Počas hry dostanete veľa „callov“, ktoré nebudete chápať . Toto budú presne tie „calls“ od súperov, ktoré vám prinesú najvyššie zisky.
Základná logika mi hovorí, že najlepšia karta pre hru omaha hi-low musí byť kombináciu najlepšej „hi“ a „low“ karty. Teda (A-2 + A-A + A-3). Z toho vychádza, že najlepšia karta do začiatku by bola A-A-2-3 (double flush draw). S touto kartou by ste sa nemali báť hrať čo...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 10 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!