Psychológia v pokri (2.diel): Myslieť ako víťaz!

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Psychológia v pokri (2.diel): Myslieť ako víťaz!

Odoslaťod admin 23 Sep 2011 23:17

Diskusia k článku: Psychológia v pokri (2.diel): Myslieť ako víťaz!

V prvom diely série článkov venovanom psychológii v pokri som vás uviedol do problematiky a rozobrali sme si detailnejšie motiváciu. V druhom diely sa budeme venovať hlavne nastaveniu našej mysle na víťaznú vlnu. Doposiaľ neexistujú žiadne vedecké závery, ktoré by potvrdzovali, že niečo také naozaj funguje. Z vlastnej skúsenosti však viem, že myslieť ako víťaz je zadarmo a vedie to k lepšiemu pocitu pri hre a aj k vyššej ziskovosti, čiže ak sa vydáte touto cestou nie je čo stratiť a práve naopak môžete aj niečo získať. Na začiatku by som hneď upozornil hráčov, že myslieť ako víťaz, neznamená automaticky byť vyhrávajúci hráč, ale v konečnom dôsledku to pre hráčov s dostatočnými vedomosťami a hernou praxou môže znamenať zvýšenie ich profitu. Väčšina vrcholových športovcov, ktorí dosiahli výnimočné výkony, určite verí vo svoje schopnosti a vo svoje víťazstvo. Nie každý však môže byť v poli víťazov a okrem nutných predpokladov rozhoduje neraz aj túžba po víťazstve. Spomeňme si na výkon futbalového tímu Grécka na ME2004 v Portugalsku, kde všetci hráči podriadili svoj výkon taktike a víťazstvu. Pre týchto hráčov nebolo podstatné koľko gólov dajú, ale vyhrať. Práve táto neskrotná túžba vyhrať vedie jednotlivca i tím od jedného úspechu k ďalšiemu. Pokiaľ máte v sebe nutnú dávku súťaživosti a trpezlivosť pri...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 9 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!