[CG] NL10 fullhouse vs minr na rivri

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

[CG] NL10 fullhouse vs minr na rivri

Odoslaťod Chlpo1989 04 Nov 2011 23:07

Tuto ruku som dost zhyzdil, tak som zvedavy na vas nazor.

Pacific $10.00 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1503640
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

UTG: $12.86
Hero (CO): $11.53
BTN: $10.00
SB: $17.67
BB: $10.27 48/25/Afreq(22/37/21)/wts37/fcbet87/123 ruk bez readov

Pre Flop: ($0.15) Hero is CO with K :spade: Q :spade:
1 fold, Hero raises to $0.35, 2 folds, BB calls $0.25

Flop: ($0.75) K :club: Q :diamond: Q :club: (2 players)
BB checks, Hero checks

Flop necbetujem z toho dovodu, ze chalan ma vysoky fcbet. Sice som zvazoval cbet, ale aj tak si nemyslim, ze pokial nema FD a Kx, resp. Qx, tak z neho viac ako 2 streety nedostanem.

Turn: ($0.75) 9 :diamond: (2 players)
BB bets $0.37, Hero calls $0.37

Chalan je na turne najaktivnejsi (sample size sucks) a tak som len auto callol. Myslim si, ze je to chyba a mal som raisovat, pretoze tu podla mna bude platit Tukeho theorem. Myslim, ze jeho range budu made ruky ako Kx, Qx, 9x a nejake haluze Ax a potom mozno aj bluffy.

River: ($1.49) 7 :diamond: (2 players)
BB checks, Hero bets $1.00, BB raises to $2, Hero raises to ?

Neviem, ci je tu chyba, ale kedze chalan checkol tak sa snazim thin valuebetovat z 9x, mozno 7x. Ak by som valuebetoval, tak volim sizing okolo 1,3.

Dostavam ch/minr. Moze to znamenat tri veci, ktore sa mi stavaju:
1.) Monster (Qx) - v tomto pripade Hero pushuje
2.) TP (Kx) - ak tu Hero bude pushovat, tak je mozne, ze uvidime fold, aj ked pri rybe s wts 37 asi nie. Je mozne, ze zvolime mensi 3bet, okolo 5USD, ktory dostaneme urcite zaplateny. Ale zaplati Kx 5USd a push nie?
3.) Pure bluff a nedostaneme z neho nic. Moze tu takyto clovek spravit ch/r ako bluff?

Tukeho theorem
Spoiler:
Ak ma, tak zaplati a ak nema, tak aj tak nezaplati.

Myslim, ze tuto ruku som dost domrvil a polovicu som odohral autopilotom, takze cakam kritiku :)
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Re: [CG] NL10 fullhouse vs minr na rivri

Odoslaťod matiapag 04 Nov 2011 23:35

ak si vo vseobecnosti myslis, ze chalan bude foldovat 80%+ na cbety, tak ked flopnes nuts, tak sa to da checknut, to nie je az taky problem. Turn je u mna 100% raise, ak je tu najaktivnejsi a podla statov/readov sa javi, ze nebude bluffovat aj river, tak urcite to tu musis raisovat z tych dovodov, co si popisal. Ak ma volaco, tak ti to s velkou pravdepodobnostou preplati a ak ma air a nebude bluffovat river, tak je jedno, ci to foldne tu, alebo az tam. V kazdom pripade urcite mas z coho tahat value. River bet sa mi paci, aj ked to nie je az taka scare karta, ako :club: , pre random fishku je na stole proste farba a moze mat vacsiu tendenciu zahodit maly par, takze mensi sizing je podla mna OK, aj ked 2/3 na riveri by som za nejaky velmi maly sizing nepovazoval :) No a river je podla mna push, toto mi pride dost take, ze bude ma volaco fakt silne, alebo pure air a chce bluffovat za co najlacnejsie, a teda najviac ziskas pushom :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod sudden 05 Nov 2011 02:04

myslim, ze si si to dost dobre zdovodnil aj sam, co z toho vyplyva ? Hero raises ALL IN :)

flop samozrejme ok, reasoning si si napisal sam

Chalan je na turne najaktivnejsi (sample size sucks) a tak som len auto callol. Myslim si, ze je to chyba a mal som raisovat, pretoze tu podla mna bude platit Tukeho theorem. Myslim, ze jeho range budu made ruky ako Kx, Qx, 9x a nejake haluze Ax a potom mozno aj bluffy.

ta range tu bude ovela sirsia, su tam dve FD takze skoro vsetky XYcc a XYdd handy, naviac Tx a Jx cc/dd su pre takuto rybu immortal nuts kombo imo, dalej TJ + by som este pridal J9 a T9 a pravdepodobne aj dalsie 9x, s ktorymi sa tam dostal + vsetko ostatne co si napisal ty
kedze je to agro fishka tak asi nic z uvedeneho na turne checkovat nebude a vacsinu z toho nezahodi ani na raise, okrem Ax a random bluffov => raise turn

river by som daval trochu viac, kludne tych 1.3, podla mna vsetko co ti callne za 1 by ti calloval aj za 1.3, more value more fun
as played push, akykolvek FH, flush, Qx ti snapcallne, s Kx dlhe rozmyslanie do konca timebanku a co odklikne nevie ani sam :D teda ak by ho napadlo c/r R s Kx, co je podla mna najmenej pravdepodobne z tych moznosti co si napisal
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod Horsey7 05 Nov 2011 10:02

preco by mal byt check back flop ok? tam ti nezahodi ziadne broadway kombo, Ax, par, FD, proste taky hrac ti zahodi max tak nieco ako 56..ready po 100 rukach nemaju vysoku relevanciu, ten fcb by som zasadne neriesil

ak callne flop, tak 9 moze pomoct casti jeho range (KT, J9, JT, TT a pod)

river hram na tukeho teorem - Kx a lepsie ti na akykolvek bet nezahodi takze to tam nasukam cele
Obrázok používateľa
Horsey7

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod sudden 05 Nov 2011 11:57

jasne, ze to nie je ziadna uzasna vzorka, ale nic lepsie nemame a ak zahodil napr. 13 z 15 cbetov tak uz je to podla mna celkom zaujimave

netvrdim, ze by cbet bol nejaky strasny, ale Kx a Qx handy mu celkom slusne blokujeme a value, ktorej sa vzdavame na flope missnutym cbetom podla mna stoji za to ze tam udrzime sirsiu range, ktora moze nieco hitnut na turne, kde naviac moze takato agro fiska casto betnut aj total air
Obrázok používateľa
sudden

Odoslaťod sudden 05 Nov 2011 12:38

semi-OT otazka ohladom terminologie:

Neviem, ci je tu chyba, ale kedze chalan checkol tak sa snazim thin valuebetovat z 9x, mozno 7x. Ak by som valuebetoval, tak volim sizing okolo 1,3.

ak mame (effective) nuts je to stale thin valuebet ? myslel som, ze pointa thin valuebetu je v tom, ze betujeme proti calling range, ktorej urcita cast nas poraza, ale vacsiu cast beatujeme a dostavame value
toto je normalny valuebet bez ohladu na sizing, nie ?
Obrázok používateľa
sudden

Odoslaťod matiapag 05 Nov 2011 12:59

thin valuebet znamena, ze sa snazis ziskat value z nejakej slabej ruky, resp. slabsej casti range supera. V podstate je jedno, co ty drzis. Ak mas AA na boarde AAKQx a si presvedceny, ze fish ma slabu ruku, najskor Qx, tak betnes na riveri iba tak 1/3 potu, pretoze vies, ze board je pre Qx pomerne dost scary a myslis si, ze viac ti nezaplati. Tak isto ale mozes thin valuebetovat s KT na tom istom boarde ;) Nebetujeme tolko malo preto, lebo urcita cast superovej range nas poraza, ale preto, lebo superova range v tej chvili je taka slaba, ze s vacsinou z tych ruk nam nezaplati viac ako 1/3-1/2.

A preto chlpo pisal, ze robil thin vbet a nie normalny vbet, pretoze si myslel, ze hoci super moze mat v range ruky, ktore by zaplatili 2/3-3/4, vacsia cast toho, co drzi, su nejake slabe pary, s ktorymi je ochotny zaplatit iba nejaky mensi bet. Finta je v tom urcit co najlepsie range supera (imo takmer cely poker je o handreadingu a naslednom adjustovani sa k tomu). Totiz ak ma super 2/3 casu ruku, ktoru by foldol, keby betnes do potu 10$ nejakych 7$ a 1/3 casu by to calloval, tak to znamena, ze ked betnes tych 7$, tak zo 100 takych pokusov ziskas 210$. Ked ale betnes 4$, ktore ocakavas, ze ti callne aspon napr. 70% casu, tak to uz mas 280$. As easy as that!
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod tucniak 05 Nov 2011 14:07

hmm je to asi jedno ale ja myslim ze pravdu v ponimani ma skor sudden a to co popisujes ty mati je elasticka/inelasticka calling range.. :)
ale este stale som mimo takze ktovie, T7..:D
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod matiapag 05 Nov 2011 14:13

tucniak napísal:hmm je to asi jedno ale ja myslim ze pravdu v ponimani ma skor sudden a to co popisujes ty mati je elasticka/inelasticka calling range.. :)
ale este stale som mimo takze ktovie, T7..:D

Moze byt, ze som mimo ja, po 3 mesiacoch som mal problem zistit, preco mi nestacila flush, ked super drzal iba J-high a po asi 3 minutach pozerania na tu ruku som zbadal, ze mal FH :) Ale myslim, ze aj chlpo to chape rovnako, ako ja, prave preto to tam aj spomenul a ak by to bolo tak, ako to sudden pise, tak o thin vbete v tomto spote nemoze byt reci, aj ked podla mna tu sa da normalne valuebetovat thin, tak teraz neviem ...
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod nabokow 05 Nov 2011 15:59

imo je to tak ako pise sudden (balugawhale: easy game) - ved ak si pozries nejake video, casto pocujes hlasku typu : "I think (value) betting here might be too thin" - a teraz sa skus zamysliet.
Obrázok používateľa
nabokow

Založený: Nov 2010
Poďakoval/li: 213 krát/105 krát

Ďalšia

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 28 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!