Cash Game Masstabling? A prečo nie?! (1.časť)

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Cash Game Masstabling? A prečo nie?! (1.časť)

Odoslaťod admin 16 Nov 2011 18:00

Diskusia k článku: Cash Game Masstabling? A prečo nie?! (1.časť)

Sledujete všemožné videá, čítate rôzne články a všade vám radia, že musíte hrať najviac štyri stoly, aby ste si stíhali všímať súperov a prispôsobovať sa ich hre? Vedzte, že tí, čo tieto články píšu majú pravdu! To však neznamená, že nemôžete skúsiť niečo nové. K ničomu nevedie len jedna ceste a inak tomu nie je ani v pokri. Povedzme si otvorene, drvivá väščina ľudí hrá poker pre peniaze, ak vám teda k vytúženým peniazom nepomohla cesta pozorného 4-tablingu, možno je načase dať šancu niečomu inému, a to MASSTABLINGU.Ak nič iné, minimálne to môže priniesť oživenie vašej hry, stratu frustrácie či nové skúsenosti, ktoré môžete neskôr využiť pri návrate k vašej "štandardnej hre". Čo je masstabling?Jednou z výhod online pokru oproti live hre je možnosť hrať na viacerých stoloch naraz. Prečo však túto výhodu nevyužiť naplno. Väčšina online hráčov v súčasnosti multitabluje na 4-8 stoloch. Nemýľte si však masstabling s obyčajným multitablingom. Masstabling totiž začína okolo 16-tich stolov naraz! Áno, čítate správne - "začína". Ale tak, ako ani poker samotný sa nedá naučiť za deň, ani prechod zo 4 na, dajme tomu, 20 stolov nezvládnete z večera na ráno. Všetko chce prípravu, štúdium a hlavne čas. Priekopníci masstablinguJedným z priekopníkov, ktorí preslávili masstabling bol Hevad Khan, hrajúci v herni P****Stars pod prezývkou...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Cash Game Masstabling? A prečo nie?! (1.časť)

Odoslaťod sudden 16 Nov 2011 18:57

+ Variancia - viac rúk znamená aj zredukovanie variancie
+ Zábava - viac akcie = viac zábavy

na druhu stranu mensia winrate = vacsie swingy nie ?

s tou zabavou tiez nesuhlasim, odklikat 1500+ hands za hodinu mne moc zabavne nepripada, ale to je individualne, niekoho to bavit moze :)
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod poldinhoo 16 Nov 2011 19:06

preco by bola mensia winrate vacsie swingy? to nerozumiem? :)

no zabava to je, je to celkom akcne hrat 24 stolov 6-maxu :) mna to uplne chytilo, nebyt toho ze mi potom z toho zacalo po 3 mesiacoch drbat, tak by som v tom asi pokracoval :D

Za tento príspevok od poldinhoo poďakovali :
Hendo999
Obrázok používateľa
poldinhoo

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod A_Rimmer 16 Nov 2011 19:29

poldinhoo napísal:preco by bola mensia winrate vacsie swingy? to nerozumiem? :)

Pretoze cim mas vyssiu winrate, tym mensia je pravdepodobnost velkych downswingov. Co myslis, aka je pravdepodobnost povedzme 10BI downswingu u hraca co ma 1BB/100 a u hraca co ma 20BB/100?

Podobne je to u SNG. Sanca, ze budes mat napr. 70BI downswing je uplne ina u hraca, co ma 1% ROI a u hraca s 15% ROI.
Obrázok používateľa
A_Rimmer

Založený: Apr 2008
Poďakoval/li: 88 krát/131 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 16 Nov 2011 19:31

No pri B az C game Ti zarucene klesne winrate a to bude mat za nasledok vacsi dopad standardnej odchylky - budes mat vacsie swingy. To, ze pri obrovskych objemoch tie swingy nebudu trvat dva mesiace alebo iba povedzme tyzden je iba psychologicke plus. Samozrejme, vsetko je to o $$/hour a urcite je lepsie mat 1bb/100 pri 24stoloch ako 10bb/100 pri 4tablingu. Lenze to je vo vakuu. 4tabler bude napredovat limitmi ovela rychlejsie a bude sa neustale zlepsovat a viac to crushovat a potom je uz celkom rozdiel mat 2bb/100 na NL600 pri 4 stoloch ako 1bb/100 na NL25 pri 24tablingu.
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod TuKE 16 Nov 2011 20:08

___Mortylen___ napísal:Samozrejme, vsetko je to o $$/hour a urcite je lepsie mat 1bb/100 pri 24stoloch ako 10bb/100 pri 4tablingu.

r we sure? :)
myslím iba profit, rakeback excl. :)
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Odoslaťod mino_o 16 Nov 2011 20:18

Moj pohlad nato je, ze na nizsie limity je asi masstabling lepsi. Hlavne z dovodu, ze pri nejakych 12+ stoloch nemas cas sa levelovat :crazy: Hras vacsinou standart co je na uNL asi to najlepsie. Mne sa stava, ze sa pri 6tich stoloch zacnem nudit a skusam vselijake x/r river, kde to musi polozit, ale on tie esa polozit nedokaze..
Ak uz ovladas nejake zaklady, tak roboticky grind nemusi byt zly, ked nato mas traffic.
Obrázok používateľa
mino_o

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 11 krát/28 krát

Odoslaťod poldinhoo 16 Nov 2011 20:23

TuKE napísal:
___Mortylen___ napísal:Samozrejme, vsetko je to o $$/hour a urcite je lepsie mat 1bb/100 pri 24stoloch ako 10bb/100 pri 4tablingu.

haha, 6x 1bb/100 je menej ako 1x 10bb/100
ale ak sa vyhupnes na 2bb/100 uz si na tom lepšie..tak si to myslel tuke, nie?
Obrázok používateľa
poldinhoo

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 16 Nov 2011 21:26

TuKE napísal:

No podla mna rakeback/bonusy/rakeraces je na tom masstablingu asi to najzaujimavejsie. Tipoval by som, ze to bude aj 40%+ celkoveho profitu.

Jasne, ze co sa bbs tyka tak 10bb*4 > 1bb*24 ale $/hour (so vsetkym, co k tomu patri) by mala byt vyssia. Dal som dost zly priklad 2bb/100*24 better :)
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod TuKE 17 Nov 2011 00:30

jaska, tak som to myslel, len to tvrdenie, že určite lepšie je také meh no :)
napr. na PS.fr alebo PS.com, kde ten RB nie je nejaké terno a rake je na FR vysoký ako blázon to môže byť možno aj even, nechce sa mi to rátať
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 39 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!