Live Stratégie - Stratégie pre živý poker

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Re: Live Stratégie - Stratégie pre živý poker

Odoslaťod sudden 22 Nov 2011 17:31

tie rozdiely live vs online su dost overrated, je par zasadnych veci ako tells, ine vnimanie superov a ziskavanie informacii, ale tvarit sa, ze live a online poker je uplne ina hra je nezmysel

pokrova matika plati na obidvoch rovnako, hlavny rozdiel je v tom, ze hras v priemere proti ovela horsim superom na ovela vyssich limitoch s ovela mensim objemom odohratych ruk
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod poldinhoo 22 Nov 2011 17:54

sudden napísal:tie rozdiely live vs online su dost overrated, je par zasadnych veci ako tells, ine vnimanie superov a ziskavanie informacii, ale tvarit sa, ze live a online poker je uplne ina hra je nezmysel

pokrova matika plati na obidvoch rovnako, hlavny rozdiel je v tom, ze hras v priemere proti ovela horsim superom na ovela vyssich limitoch s ovela mensim objemom odohratych ruk

presne presne presne..:) krasne zhrnute..len nie kazdy tie rozdiely chape a ovlada a presne o nich bude ta seria..

btw. co sa tyka rozdelenie stranok, tak to je bohuzial vysledok demencie zakonodarcov, nic viac nic menej..
Obrázok používateľa
poldinhoo

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod popoBA 22 Nov 2011 17:57

az teraz som si uvedomil absurdnost slova zakonodarca.co je snad nejaky zakon dar?oni nam ich daruju? :D
Obrázok používateľa
popoBA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 49 krát/235 krát

Odoslaťod poldinhoo 22 Nov 2011 18:05

no sak aj ked ti niekto nasere do igelitky a da ti na to maslu, moze tomu hovorit "dar"

Za tento príspevok od poldinhoo poďakovali :
Krym
Obrázok používateľa
poldinhoo

Odoslaťod sudden 22 Nov 2011 18:38

poldinhoo napísal:..len nie kazdy tie rozdiely chape a ovlada a presne o nich bude ta seria..

jasne, tie clanky su urcite dobry napad

inak ja by som bol tiez rad ak by tie clanky boli aj na .sc, na pp.sk nechodim uz vobec, predpokladam, ze nasi zakonodarcovia nijako neobmedzuju obsah Seychelskej stranky, takze by mohli byt aj tu :D
Obrázok používateľa
sudden

Odoslaťod poldinhoo 25 Nov 2011 21:57

kdyby nahodou..tak prva cast je na Pokerportal.sk..lebo ja tam tiež chodím tak všelijak :)
bude to tam zrejme každý utorok a piatok..nech to odsýpa
Obrázok používateľa
poldinhoo

Odoslaťod sudden 25 Nov 2011 22:51

:good: napis sem prosimta vzdy ked sa tam objavi novy clanok z tejto serie, ja tam nechodim vobec a urcite by som na to zabudol
Obrázok používateľa
sudden

Odoslaťod poldinhoo 29 Nov 2011 12:17

slemo69 napísal:Super, a ten live brm by som dal hned ako prvy clanok..alebo druhy :D

dnes hráme na želanie slemovi.. :)
len na pokerportal.sk je ďalší zo série- tentoraz o BRM pre live..

Za tento príspevok od poldinhoo poďakovali - 2:
Komedia, slemo69
Obrázok používateľa
poldinhoo

Odoslaťod Komedia 29 Nov 2011 15:27

Tento článok je uplný top :poklona: Prešiel som si všetkým čo je v tom článku okrem toho prepadnutia :)
Ale asi najlepšie boostneš live roll shortstackovaním a shipovaním dobrých spotov na dobrých stoloch, keď následne urobíš aký taký BR treba začať hrať viacej deep a využívať megaedge čo má človek nad live hráčmi ale so striktnejším stoplossom. Postupom sa dá stoploss upraviť na prijatelnejsiu hranicu. Hlavne odporucim ludom ktorý este nemajú silný live BR nehrať maraton session (čo to dá) aj ked su tam zlý hráči a to hlavne ked ste deep. Radsej odídem 5x do týždna po 3 hodinách hrania so 100€ na session ako sa zbytočne nahánať za este väčším winrate ale velkým rizikom že sa váš BR posunie o 1-2 týždne nas5 :). Ešte by som dodal jednu vec s ktorou nebude 3/4 fora suhlasiť - Aj keď viem že mám turboedge nad 90% stola ale zároveň nemám k dispozícii tolko penazí na hranie ako 100% stola ALE mám chuť hrať a skúsiť vyhrať trošku väčší balík tak som hrával takto - zamenil som min. buyin na NL200 (tj. 50€ a dalších 50€ do vačku a ked som klesol pod 50 doplnil som sa na túto hranicu) a kvalitným shipovaním vieš urobit 100€+ bez showdownu.Potom si možeš skúsiť vysedieť ruku cez ktorú doublupneš a následne máš +- 200€ ktoré použiješ na agresívnu hru ktorá sa lepšie praktikuje s peniazmi vyhranými ako vlastnými :)

Za tento príspevok od Komedia poďakovali :
poldinhoo
Obrázok používateľa
Komedia

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 47 krát/38 krát

Odoslaťod sudden 29 Nov 2011 16:38

zaujimavy clanok :good:

mozem potvrdit, ze hravat live games, ktore su dost deep s 15-20BI rollom je utrpenie, sediet tam x hodin, hrat tight, cakat na spoty, ktore niekedy za tych x hodin ani nepridu, to je niekedy neskutocna nuda :)

hral som parkrat takto €5/10, kde bezny preflop raise bol 6-12x a v podstate aj so 100bb stackom to bolo skor shortstackovanie

live zalezi kde sa hra, aka tam je zostava a casto ta vyska blindov prilis nezodpoveda stackom a hre na stole (raz sa mi podarilo vybudovat 1600bb stack na €0,5/1 a to boli na stole este dva podobne stacky)
dalsia vec, ktora dost meni hru je live straddle, je to uplne bezna vec na live CG, ak z 9 ludi pri stole 7 dava pri kazdej prilezitosti straddle (niekedy aj viacnasobne) tak sa efektivne vlastne hraju uplne ine blindy
uplna megadeformacia potom je mississippi straddle (straddle z buttonu kde sa prve vyjadruju blindy), to ale vo vacsine kasin/herni nie je povolene

inak tych 40-50+ BI je podla mna dobry roll, s ktorym sa da pohodlne pravidelne hravat, samozrejme ak je to viac tak je to vyhoda, ked si mozem reloadovat 200-300bb vo viac deep hrach
samozrejme su aj vacsie naklady, hlavne pri vyssich limitoch (€2/5+, niekedy aj €1/2) je treba za tymi hrami cestovat
Obrázok používateľa
sudden

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!