V tejto časti by porovnáme hru online krajšieho pohlavia s ich mužskými protipólmi. Predstavíme si pár úspešných hráčok série Poker After Dark a jednu skvelú európsku hráčku. Na záver máme pripravený rozhovor so známou českou pokrovou hráčkou Ilonou Morávkovou....
Keď som s pokrom začínal, hrával som dosť často freerolly a pokerligy na rôznych online serveroch. Tam som mohol naplno pocítiť až strojovo presnú hru pokrových hráčok, hlavne z Čiech a Slovenska. Je zaujímavé, ale množstvo „nickov“, s ktorými som sa vtedy stretával, hrajú tie isté turnaje aj dnes. Aj keď to môže vyzerať, že tieto hráčky pokrovo nenapredovali, nie je to úplne tak. Mám tu česť, poznať veľké množstvo hráčok cez sociálne siete a musím povedať, že zdanie niekedy klame. Väčšinou mi odpovedajú nasledovne. „Načo by som menila niečo, čo funguje.“ Dlho som to nevedel pochopiť, ale potom mi to došlo. Je veľký rozdiel hrať poker ako „hobby“ a naopak ho brať ako prácu na plný úväzok. V Čechách a na Slovensku máme strašne málo hráčok, ktoré by sa pokrom živili. A to je veľká škoda. Pokrovým hráčkam viac sedí pri „online“ hre turnajový formát. Dá sa povedať, že je to až 90% hráčok. Je to celkom pochopiteľné. Ženy majú už od prírody viac trpezlivosti ako muži a vedia byť disciplinovanejšie. Bez týchto dvoch prísad, sa dobrý pokrový kokteil...
Zobraziť celý článok