Poker Kvíz (8.) - CG - Situácie na turne

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Poker Kvíz (8.) - CG - Situácie na turne

Odoslaťod admin 14 Dec 2011 18:14

Diskusia k článku: Poker Kvíz (8.) - CG - Situácie na turne

Ak chcete na pokri profitovať, nesmiete zabúdať sa vzdelávať a napredovať. Jednou z možností, ako si svoje znalosti precvičiť a upevniť sú pokrové kvízy. V tomto kvíze sa zameriame opäť na hru na turne. Než začnete, uvedomte si, že každá pokrová situácia je jedinečná. Uvedené situácie však zachytávajú časté situácie, s ktorými sa hráči pri svojej hre stretávajú. Určené sú predovšetkým pre začiatočníkov a mierne pokročilých. V prípade, že máte na danú ruku iný názor, nebojte sa v slušnosti a na úrovni podeliť o váš názor v diskusii. Na to tu predsa je. Pravidlá:- Otázok je 9 + 1 bonusová.- Za každú správnu odpoveď máte 1 bod, za chybnú samozrejme 0.- Odpovede nájdete v diskusii pod článkom. Vysvetlivky k hráčom:- Regular – pravidelný, skúsený hráč, od ktorého sa neočakávajú žiadne nezvyčajné ťahy- Fish - rekreačný, prípadne pravidelný, no veľmi slabý hráč- Tight - hráč, ktorý hrá málo rúk a hrá len veľmi silné ruky- Loose - opak tight hráča, hrá veľmi veľa rúk, často aj veľmi slabé ruky- Passive - pasívny hráč, ktorý zriedkavo preberá iniciatívu, viac dorovnáva ako vsádza a raisuje- Aggressive - opak pasívneho hráča, hrá svoje ruky agresívne a často vsádza a navyšuje- Maniak - hráč, ktorý robí nezvyčajné ťahy, často hrá bezmyšlienkovito a prehnane...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Poker Kvíz (8.) - CG - Situácie na turne

Odoslaťod poldinhoo 14 Dec 2011 18:22

SPRÁVNE ODPOVEDE KVÍZ - live ruky
Turn č. 1
Spoiler:
odpoveď: a) BET
V hre už ste zostali len proti jednému tight hráčovi. Flop bol draw heavy, no turn je blank. V tejto situácii si nemôžete dovoliť dať súperovi free kartu. Máte teda jedinú možnost, a to vsadiť a vsadit veľa.

Turn č. 2
Spoiler:
Odpoveď: d) CHECK/CALL
Toto je ťažký spot, v ktorom bude často záležať od súpera. Bet/fold by bol weak, keďže okrem páru desín máte aj OESD. Bet/brokeom by ste svoju ruku zase overplayovali a nie je veľa horších rúk, ktoré by sa s vami stackli. Najlepšie je check/callovať. Keďže držíte draw, nemusíte sa pochopiteľne báť draws. Takisto nie je veľa rúk, z ktorých môžete ťahať value aj na turne.

Turn č. 3
Spoiler:
Odpoveď: a) CALL
Na flope ste betli s flush draw a dorovnal vás jeden súper. Turn vám nepomohol, no pridal vám ďalšie 4 outy k dobre na postupku. Súper zrazu donkuje pol potu. S vašimi 12 outmi (navyše v pozícii) tu môžete správne dorovnať. Pri implied odds a fakte, že hráte proti maniakovi, ktorý sotva foldne Qx Jx nie je zlý ani semi-bluf raise.

Turn č. 4
Spoiler:
Odpoveď: d) BET/FOLD
Na flope ste sa rozhodli necbetovať. Na turne vám ale prichádza flush draw. V tomto momente už musíte vypáliť a semi-blufnúť. Nemáte totiž žiadnu showdown value, ale máte niekoľko outov k dobru. Máte navyše aj stále nejakú fold equity. Na bet/broke vašich 9 outov samozrejme nestačí, preto ak súper preukáže odpor, musíte zložit. Bet/fold je teda na mieste.

Turn č. 5
Spoiler:
Odpoveď: d) BET/FOLD
Po tejto akcii si môžeme u súpera uvažovať ako nad rukami typu AJ, či sety, no takisto je v jeho range aj množstvo horších rúk, ako nižší pár 88-55, straight draws, Flush draws a pod. Na turne neviete na čom ste. Checkom by ste dali free kartu pre množstvo draws. Betnite a dúfajte, že vás dorovná horšia ruka, ak sa súper rozhodne raisnuť, môžete s čistým svedomím zložiť, s ničím horším okrem blufov to totiž neurobí. A proti neznámemu súperovi je bluffcatch v tomto spote úplný nezmysel.

Turn č. 6
Spoiler:
Odpoveď: c) BET/FOLD

Ďalší bet/fold spot. Váš súper je loose calling station, takže aj napriek tomu, že vaša ruka nie je príliš silná. Stále je množstvo rúk z ktorých od neho môžete ťahať value (draws, overkarty, slabšie páry). Ak checknete behind, nie len, že dáte súperovi free kartu, často tým indukujete donk bet od súpera na riveri, ktorý by bol pre vás problematické dorovnať. Radšej vypáľte druhý barel a na riveri si checknite behind. Ak vás calling station na turne v tomto spote raisne, ste zrejme pozadu a zložte.

Turn č. 7
Spoiler:
Odpoveď: b) BET/BROKE
Toto je takmer ideálny board pre vaše "kone" a preto nie je dôvod, prečo sa nestacknúť. Súper spolupracuje. Flop je relatívne neškodný, turnová pätka takisto. Bet je povinnosťou a kedže drvivú čast súperovej range porážate, na jeho následný raise už nemôžete foldnúť. Checkovať turn s tým aby ste indukovali bluf na riveri nie je najlepší nápad, kedže tým strácate množstvo value.

Turn č. 8
Spoiler:
Odpoveď: c) BET/BROKE
Na flope ste štandardne cbetli. Šťastena vám na turn priniesla najlepšiu kartu. Otázka teraz je, akú líniu zvoliť, aby ste z hráča vytiahli čo najviac value. Záleží to samozrejme od súpera, proti agresívnemu rozmýšľajúcemu súperovi je vhodný check/raise, proti calling station zase bet/broke. Check/call je nevhodný, pretože by ste mali problémy ťahat value na riveri bez pozície. Proti checku všeobcen hovorí fakt, že nechcete vidieť check behind. Preto je najlepšie hrať priamočiaro a pokračovať v betovaní aj na turne.

Turn č. 9
Spoiler:
Odpoveď: b) BET
Na flope ste sa v pozícii rozhodli len pre call s vaším monster straight/flush draw. Súper checkuje a vás to pokúša checknúť behind pretož si uvedomujete, že máte obrovské množstvo fold equity. Musíte však betnúť z troch dôvodov: Pre vybalancovanie vašej range, for value, ktorá by vám utiekla z horších rúk, ktoré sú tu ešte schopné dorovnať a aby ste si chránili vašu ruku pred štvrtým diamantom

Bonus
Spoiler:
Odpoveď: c) 71%
[/quote]
Obrázok používateľa
poldinhoo

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod poldinhoo 14 Dec 2011 18:23

za prípadné chyby sa ospravedlňujem, budem rád keĎ mi ich sem napíšete..lebo je tam tých udajov strasne vela, takze vzdy mi tam 2-3 veci utecu..diky..
Obrázok používateľa
poldinhoo

Odoslaťod Hendo999 14 Dec 2011 21:26

Preflop: Hero je na BB s 9 9
1 fold, MP dorovnáva $0,10, 3 fold, Hero navyšuje na $0,50, MP dorovnáva $0,50

Flop: ($1,05) 6 7 J
Hero vsádza $0,80, Hero dorovnáva $0,80

Turn: ($2,65) 4
ja som tu dal (C) chcek call, a pozrel by som si river,,
Obrázok používateľa
Hendo999

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 83 krát/15 krát

Odoslaťod poldinhoo 14 Dec 2011 22:42

ako si mozes "pozriet river" ked si OOP...super ta tu bude casto floatovat imo a co potom?? call, fold, raise?

edit: btw. sorry, mal som tam preklep, že hero vsadza aj hero dorovnava..
Obrázok používateľa
poldinhoo

Odoslaťod Hendo999 14 Dec 2011 22:52

[quote="poldinhoo"]ako si mozes "pozriet river" ked si OOP...super ta tu bude casto floatovat imo a co potom?? call, fold, raise?

edit: btw. sorry, mal som tam preklep, že hero vsadza aj hero dorovnava..[/quopo
po 1, som na BB takže aj keby som call tak si river pozrem. 2 limpoval a potom len call umna ja to berem ako velkú známku slabosti takže by som to určite na turne nezahodil
Obrázok používateľa
Hendo999

Odoslaťod Hendo999 19 Dec 2011 13:34

Snažil som sa nájsť niečo podobné HM,, je to trochu iná situácia ale tiež to bol pre mňa neznámy hráč prehral som tú handu ale aspoň som sa niečo o ňom dozvedel a tuším o pár rúk na to mi odovzdal celý BI,, tým chcem len povedať že netreba každú ruku vyhrať ale konečnom dôsledku sa to vráti.
***** History for hand R5-199982732-959 *****
Start hand: Fri Dec 16 22:46:18 CET 2011
Table: Mekka [199982732] (NO_LIMIT TEXAS_HOLDEM $0.10/$0.20, Real money)
User: Hendo999
Button: seat 6
Players in round: 5
Seat 3: Schnabbel72 ($10.39)
Seat 4: tAAkemychipz ($18.89)
Seat 6: meomir ($20.98)
Seat 8: Hendo999 ($21.24)
Seat 9: BaLaurrrrr ($26.74)
Hendo999 posts small blind ($0.10)
BaLaurrrrr posts big blind ($0.20)
---
Dealing pocket cards
Dealing to Hendo999: [9s, 9d]
Schnabbel72 raises $0.60 to $0.60
tAAkemychipz folds
meomir raises $2 to $2
Hendo999 calls $1.90
BaLaurrrrr folds
Schnabbel72 calls $1.40
--- Dealing flop [Jd, 5h, 2d]
Hendo999 checks
Schnabbel72 bets $8.39 [all in]
meomir folds
Hendo999 calls $8.39
--- Dealing turn [6h]
--- Dealing river [Td]
---
Summary:
Main pot: $22.98 won by Schnabbel72 ($21.84)
Rake taken: $1.14
Seat 3: Schnabbel72 ($21.84), net: +$11.45, [Ah, Th] (PAIR TEN)
Seat 4: tAAkemychipz ($18.89)
Seat 6: meomir ($18.98), net: -$2
Seat 8: Hendo999 ($10.85), net: -$10.39, [9s, 9d] (PAIR NINE)
Seat 9: BaLaurrrrr ($26.54), net: -$0.20
***** End of hand R5-199982732-959 *****
Obrázok používateľa
Hendo999

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!