Slemov NL25 sh blog
Re: Slemov NL25 sh blog
pingvín, ja zvyknem checkovat (slowplayovat) flop niekedy aj kvoli tomu, ze predpokladam, ze nedostanem 3 streets of value a odhadujem, ze tie 2, ktore dostanem, su pravdepodobnejsie na turne/riveri ako na flope/turne. Ale to tu neprichadza do uvahy, flop podla mna easy valuebet, dovody opisal pan tucniak
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
Bod pre tucniaka, mal 44. Stala sa mi klasicka chyba ako uz neraz, nedokazal som foldnut tptk a radsej som sa sam presvedcil ze som good, aj ked bolo jasne ze to tak nie je. Super si lacno pozera flop s malymi parmi limp/callom, ja som mal cbetnut flop a ist si po lacny shovedown alebo v pripade velkeho odporu foldnut. Na turne repujem sety alebo rovno straight, maybe zdola handy hrajuce flush draw. po jeho reraise mal prist fold, kedze mi to uz malo docvaknut ze stojim proti setu. clovek sa uci na svojich chybach, mne to zial bude trvat troska dlhsie Vdaka vam chlapci za postrehy, gl
- slemo69
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 30 krát/13 krát
ale akoze no problem, sup poznamku co limpcalluje, nasledne adjustjes ked pride k takej situacii:
-pride High card board a ty si isoloval 56ss->nevadi cbetujes (aj ked napr na jeden barel nefolduje) lebo ma definovanu range a za 2 barely ho das dole all day long=potrebujes minimalnu equity
-pride mid board/ 1high card rag detto
-pride mini board mozes vzdat alebo stale dat barel-on ti da vediet ked ten set konecne trafi a potom si povie "ach sakra ja som ale unlucky zase mi ten set nepreplatili...''
all in all neexistuje aby voci tebe turnoval profit
-pride High card board a ty si isoloval 56ss->nevadi cbetujes (aj ked napr na jeden barel nefolduje) lebo ma definovanu range a za 2 barely ho das dole all day long=potrebujes minimalnu equity
-pride mid board/ 1high card rag detto
-pride mini board mozes vzdat alebo stale dat barel-on ti da vediet ked ten set konecne trafi a potom si povie "ach sakra ja som ale unlucky zase mi ten set nepreplatili...''
all in all neexistuje aby voci tebe turnoval profit
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
Vdaka za super rady, budem aplikovat. Dneskajsia zaludna handa :
Party Poker $10 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1587356
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
Hero (UTG): $10.00
CO: $14.98
BTN: $10.34 23/20 0-3bet, 88 hand, ziadne ready, neznamy hrac
SB: $10.00
BB: $13.09
Pre Flop: ($0.15) Hero is UTG with A T
Hero raises to $0.40, 1 fold, BTN calls $0.40, 2 folds
Na bu mu jeho range tipujem na vsetky pary okrem JJ+ co by 3betoval, Axs, AT+, 56s+, KTo proste poriadne siroka range
Flop: ($0.95) J 6 6 (2 players)
Hero bets $0.60, BTN calls $0.60
perfektny flop na cbet, myslim ze tu zahodi iba handy ako 89 ina farba ale vsetko ostatne ostava
Turn: ($2.15) 8 (2 players)
Hero bets $1.20, BTN calls $1.20
Druhy barrel davam preto, aby foldol vsetky handy co missli, cize overcards a nizke pary, tiez sa protektujem pred floatom - vyzera to byt rozumny hrac a vyfloatuje ma tu velmi lahko. Muslim ze trips by uz prestal slowplayovat a napadne mi, ze sa chce dostat na shovedown s niecim ako JQ alebo TT
River: ($4.55) 4 (2 players)
Hero checks, BTN checks
na rivri handu vzdavam, kedze nechcem plytvat dalsi barrel.
Otazka : co spravit na rivri ? moja range moze byt super strong, takze podla mna by tam fungoval bet/fold, co vy na to ?
Party Poker $10 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1587356
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
Hero (UTG): $10.00
CO: $14.98
BTN: $10.34 23/20 0-3bet, 88 hand, ziadne ready, neznamy hrac
SB: $10.00
BB: $13.09
Pre Flop: ($0.15) Hero is UTG with A T
Hero raises to $0.40, 1 fold, BTN calls $0.40, 2 folds
Na bu mu jeho range tipujem na vsetky pary okrem JJ+ co by 3betoval, Axs, AT+, 56s+, KTo proste poriadne siroka range
Flop: ($0.95) J 6 6 (2 players)
Hero bets $0.60, BTN calls $0.60
perfektny flop na cbet, myslim ze tu zahodi iba handy ako 89 ina farba ale vsetko ostatne ostava
Turn: ($2.15) 8 (2 players)
Hero bets $1.20, BTN calls $1.20
Druhy barrel davam preto, aby foldol vsetky handy co missli, cize overcards a nizke pary, tiez sa protektujem pred floatom - vyzera to byt rozumny hrac a vyfloatuje ma tu velmi lahko. Muslim ze trips by uz prestal slowplayovat a napadne mi, ze sa chce dostat na shovedown s niecim ako JQ alebo TT
River: ($4.55) 4 (2 players)
Hero checks, BTN checks
na rivri handu vzdavam, kedze nechcem plytvat dalsi barrel.
Otazka : co spravit na rivri ? moja range moze byt super strong, takze podla mna by tam fungoval bet/fold, co vy na to ?
- slemo69
kto je CO?
kto su blindy?
preco otvarame ATo utg aj ked je to 5way?
preco je to perfektny flop na cbet?koho range triafa tvoju ci jeho?
ma tvoja hand tam multistreet bareling potencial ? (nejake backdoors atd..)
vs jeho range na turne nebolo by lepsie mat na barel overkartu?komu pomaha ta turn karta? meni nieco vobec?
Aku cast svojej range tam ty double barrelujes?kolko tam mas value komb a akych?? (postup: open range utg, nasledne cbet range z toho..a s cim prides na turn co x-callujes/foldujes/raisues a co dalej barelujes..a preco??)
----
fold pre u mna ale aj tak tam mas dost toho
kto su blindy?
preco otvarame ATo utg aj ked je to 5way?
preco je to perfektny flop na cbet?koho range triafa tvoju ci jeho?
ma tvoja hand tam multistreet bareling potencial ? (nejake backdoors atd..)
vs jeho range na turne nebolo by lepsie mat na barel overkartu?komu pomaha ta turn karta? meni nieco vobec?
Aku cast svojej range tam ty double barrelujes?kolko tam mas value komb a akych?? (postup: open range utg, nasledne cbet range z toho..a s cim prides na turn co x-callujes/foldujes/raisues a co dalej barelujes..a preco??)
----
fold pre u mna ale aj tak tam mas dost toho
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
Okomentujem neskor (editnem)
(zatial Ti dal Tucniak domacu ulohu, takze sup-sup!)
(zatial Ti dal Tucniak domacu ulohu, takze sup-sup!)
-
___Mortylen___ - Príspevky: 1347
- Založený: Sep 2009
- Poďakoval/li: 179 krát/139 krát
tucniak napísal:Aku cast svojej range tam ty double barrelujes?kolko tam mas value komb a akych?? (postup: open range utg, nasledne cbet range z toho..a s cim prides na turn co x-callujes/foldujes/raisues a co dalej barelujes..a preco??)
Pekne, pekne .
Dalsia vec na zamyslenie je ako casto ma 2 barrelovanie zmysel s value rukou na danom boarde.
Ak si myslime, ze super vela floatuje flop (co vzhladom na nasu poziciu nie je najlepsia taktika) a mame value ruku, tak preco by sme chceli na tak suchom boarde 2 barreloval? Pri takom superovi je 2barrel zly, ak nemame pocit, ze nas chce floatovat az za hrob a mali by sme s value rukou na turne checkovat.
Dovody su nasledujuce:
- Ak checknes a on ma float, tak betuje a ziskas z neho value. Pri bete by si tu value neziskal.
- Ak checknes a on ma weak ruku, tak velmi casto autobetuje, takze tam value nestratis (protection/dead money). 2 bety ziskas z neho tak ci tak a weak ruka Ti 3 streety nezaplati.
- Ak ma silnu ruku a Ty nie, tak vlastne hras pot control, pretoze Ta neraisne na turne a na riveri, ale on betne a Ty callnes.
- Ak ma silnu ruku a Ty mas monster, tak ho mozes check/raisnut na riveri a dostat stacky dnu.
Cize check Ti tam skodu neurobi a jeho vyhoda je, ze nehras faceup. Mozes si dovolit check/foldnut air na turne, ktory nema dobru equity a zaroven on nemoze autobetovat floaty, pretoze tam casto mas silne ruky, ktore check/callnu. Najma, ked si UTG a Tvoj range je silnejsi. A mozes 2barrelovat ruky s lepsou equity a zaroven nejake % made ruk.
- Za tento príspevok od dzejkej poďakovali - 3:
- haman, michael163, tucniak
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
-
M4r3kk1 - Príspevky: 129
- Založený: Júl 2010
- Poďakoval/li: 33 krát/11 krát
No, ako uz povedal Tucniak, ATo UTG rarely good.
Dalej si nemyslim, ze villain 3betuje JJ, castokrat ani QQ, to iste plati pre AK, cize imo z value ruk 3betuje iba KK/AA aj to nemusi vzdy ak je thinking, nakolko z coho dostane value, ze jo. Zo stats zatial nevyzera, ze bude 3betovat light s velkou frekvenciou, ak vobec.
Akonahle tam da ten call, hlavou Ti musi okamzite prebehnut: "Fuck!" nakolko uz sotva budes tento spot schopny zahrat nejak obzvlast profitabilne OOP bez history.
As played:
Perfektny flop na cbet, orly? Wai, because the book/wizzard in video says so? Let's recap. PF urcite setminuje, cize hra allpairs. Ak je aj schopny foldnut napr. 44, lebo traja jackovia teraz hraju proti nemu, stale je cbet zly. Imo Ta callne so vsetkymi PPs, s dobrymi esami, a nejakymi SCs ktore connectli a ktore AKO JEDINE porazas (a maju dost equity).
Inymi slovami, bet does jack-shit.
Lepsie nefoldne, horsie callne velmi zriedka a hratelnost mas na urovni check/fold = odovzdavas kontrolu nad potom BTN.
Ty si sa to vsak rozhodol riesit po svojom.
2nd barrel? Neprisla scare karta, nepickupol si equity a sizing rozhodne nie je rozhodne nijako threatening (btw je vobec toto Tvoj value sizing? Ak je to taky wizzard ako si myslis, tak si to vsima). Ibaze by si isiel po advanced concept, ze barrelujes blank resp. zlu kartu na 2nd barrel a tym padom mu musi byt jasne, ze Tvoja range je naklonena value handam (obv mu to jasne neni, keby bolo, nehrava NL10). Nie, Ty barrelujes DO ESTE SILNEJSEJ RANGE aku mal naflope A UZ TA BOLA SILNA! Get it? Snazis sa vyfoldovat hraca zo silnej ruky = na micros NEVER GOOD!
Pravdepodobne si sa to snazil hrat aktivne (I like that!), ale vybral si si na to:
zlu ruku
zly board
zleho supera
zly sizing
zly limit
.
.
.
CELE ZLE!
Dzejkej Ti tu napisal skvelu 'If-then' analyzu a pokryl asi vsetko cize nuff said. A fuckt sa zamysli nad tym, ake ranges takto hras ako Ti navrhuje Tucniak a mozno sa aj nieco naucis namiesto toho, ze teraz miknes plecami a povies: "ok toto som dojebabral" a ides dalej...
Dalej si nemyslim, ze villain 3betuje JJ, castokrat ani QQ, to iste plati pre AK, cize imo z value ruk 3betuje iba KK/AA aj to nemusi vzdy ak je thinking, nakolko z coho dostane value, ze jo. Zo stats zatial nevyzera, ze bude 3betovat light s velkou frekvenciou, ak vobec.
Akonahle tam da ten call, hlavou Ti musi okamzite prebehnut: "Fuck!" nakolko uz sotva budes tento spot schopny zahrat nejak obzvlast profitabilne OOP bez history.
As played:
Perfektny flop na cbet, orly? Wai, because the book/wizzard in video says so? Let's recap. PF urcite setminuje, cize hra allpairs. Ak je aj schopny foldnut napr. 44, lebo traja jackovia teraz hraju proti nemu, stale je cbet zly. Imo Ta callne so vsetkymi PPs, s dobrymi esami, a nejakymi SCs ktore connectli a ktore AKO JEDINE porazas (a maju dost equity).
Inymi slovami, bet does jack-shit.
Lepsie nefoldne, horsie callne velmi zriedka a hratelnost mas na urovni check/fold = odovzdavas kontrolu nad potom BTN.
Ty si sa to vsak rozhodol riesit po svojom.
2nd barrel? Neprisla scare karta, nepickupol si equity a sizing rozhodne nie je rozhodne nijako threatening (btw je vobec toto Tvoj value sizing? Ak je to taky wizzard ako si myslis, tak si to vsima). Ibaze by si isiel po advanced concept, ze barrelujes blank resp. zlu kartu na 2nd barrel a tym padom mu musi byt jasne, ze Tvoja range je naklonena value handam (obv mu to jasne neni, keby bolo, nehrava NL10). Nie, Ty barrelujes DO ESTE SILNEJSEJ RANGE aku mal naflope A UZ TA BOLA SILNA! Get it? Snazis sa vyfoldovat hraca zo silnej ruky = na micros NEVER GOOD!
Pravdepodobne si sa to snazil hrat aktivne (I like that!), ale vybral si si na to:
zlu ruku
zly board
zleho supera
zly sizing
zly limit
.
.
.
CELE ZLE!
Dzejkej Ti tu napisal skvelu 'If-then' analyzu a pokryl asi vsetko cize nuff said. A fuckt sa zamysli nad tym, ake ranges takto hras ako Ti navrhuje Tucniak a mozno sa aj nieco naucis namiesto toho, ze teraz miknes plecami a povies: "ok toto som dojebabral" a ides dalej...
- Za tento príspevok od ___Mortylen___ poďakovali :
- dzejkej
-
___Mortylen___ - Príspevky: 1347
- Založený: Sep 2009
- Poďakoval/li: 179 krát/139 krát
Vdaka chalani za komenty, idem na to postupne :
kto je bu a kto su blindy - doplnim, nie som teraz na pc kde mam tracker
preco otvarame ATo z utg - uznavam ako chybu, uz davno som si rozsiril otvaracie range aj z early pozicii, mal by som ich prehodnotit
preco cbet - sparovany board s jednou overkartou cbetujem vzdy, super by mal vnimat ze otvaram z utg a teda som silny, dajme tomu ked uz som tam s ATo+, 88+, KQs,ATs. nemyslim si ze tento flop nejak triafa jeho range, po mojom cbete by som mu tam nehal JT/JQ/JK/JA, 67, TT/99/JJ, Axs v srdciach...
ma tvoja hand tam multistreet bareling potencial ? - nema, Thigh backdoor flush nemusim ratat
co sa turnu tyka , karta nemeni nic, na druhy barrel by bola samozrejme lepsia overkarta
na turne 2barrelujem z mojej range JJ+,JA/88 - vsetko samozrejme pre value so slabsich J a flushdraw, moze tam callovat stale 99/TT, Ax s... JJ/67 ma podla mna raisnu na turne s cielom dostat vsetko do stredu
Handu Ato som na turne betoval najma preto aby ma nefloatol, chybna uvaha. vlastne som ju otocil na bluff s tym ze na rivri mi pomoze len eso, aj to mozem byt pozadu (to som nakoniec aj zistil v sd)
sizing mal byt vacsi samozrejme, ak prezentujem handu ktoru potrebujem protectovat pred draw
dufam ze som odpovedal na vsetko, ak nie tak doplnim...
idem si pozriet nejake preflop otvaracie tabulky a este raz vam vsetkym dakujem
kto je bu a kto su blindy - doplnim, nie som teraz na pc kde mam tracker
preco otvarame ATo z utg - uznavam ako chybu, uz davno som si rozsiril otvaracie range aj z early pozicii, mal by som ich prehodnotit
preco cbet - sparovany board s jednou overkartou cbetujem vzdy, super by mal vnimat ze otvaram z utg a teda som silny, dajme tomu ked uz som tam s ATo+, 88+, KQs,ATs. nemyslim si ze tento flop nejak triafa jeho range, po mojom cbete by som mu tam nehal JT/JQ/JK/JA, 67, TT/99/JJ, Axs v srdciach...
ma tvoja hand tam multistreet bareling potencial ? - nema, Thigh backdoor flush nemusim ratat
co sa turnu tyka , karta nemeni nic, na druhy barrel by bola samozrejme lepsia overkarta
na turne 2barrelujem z mojej range JJ+,JA/88 - vsetko samozrejme pre value so slabsich J a flushdraw, moze tam callovat stale 99/TT, Ax s... JJ/67 ma podla mna raisnu na turne s cielom dostat vsetko do stredu
Handu Ato som na turne betoval najma preto aby ma nefloatol, chybna uvaha. vlastne som ju otocil na bluff s tym ze na rivri mi pomoze len eso, aj to mozem byt pozadu (to som nakoniec aj zistil v sd)
sizing mal byt vacsi samozrejme, ak prezentujem handu ktoru potrebujem protectovat pred draw
dufam ze som odpovedal na vsetko, ak nie tak doplnim...
idem si pozriet nejake preflop otvaracie tabulky a este raz vam vsetkym dakujem
- slemo69
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 31 hostí.