SNG stratégie: Hand Range (8. časť)

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

SNG stratégie: Hand Range (8. časť)

Odoslaťod admin 13 Jan 2012 14:58

Diskusia k článku: SNG stratégie: Hand Range (8. časť)

V predchádzajúcich článkoch našej SNG série sme sa zaoberali strednou fázou turnaja. Dnes si povieme niečo o hand range našich súperov. V skratke je to rozsah štartovných kariet, s ktorými súper callne all-in, alebo dá all-in on sám. Schopnosť hráča odhadnúť range (rozsah) súperových možných kariet je dôležitou súčasťou hry pri stredných a najmä vysokých blindoch, pretože sa často ocitnete v situácii, kedy jedno chybné rozhodnutie môže znamenať koniec v turnaji. Tento odhad je vždy špecifický podľa situácie a hráča, takže najdôležitejšiu rolu zohráva opäť skúsenosť. Základný postup
V situácii, keď sa snažíte zaradiť súpera do určitého rozsahu možných kariet v konkrétnej situácii, musíte si najskôr odpovedať na nasledujúce otázky: S ktorými kartami by som dorovnal? S ktorými kartami by som dal all-in? Aká by bola moja optimálna range pre túto situáciu?
Samozrejme Váš súper väčšinou nehrá optimálne. Niektorí hrajú príliš tight, iní príliš loose. Pri pozorovaní vášho súpera v priebehu niekoľkých handov, ktoré odohral, musíte rozpoznávať odchýlky od optimálnej hry, za účelom ich využitia pri neskorších rozhodnutiach. Najvhodnejšie je, keď sa hráči dostanú do showdownu a vy tak môžete vidieť ich karty.
Ďalším veľmi dobrým ukazovateľom súperovej range sú štatistiky, ktoré zobrazuje softwér ako napr. PokerTracker...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 12 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!