haman - rakeback pro again

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: EMOP Lisabon package 2K EUR runner up (181entries)

Odoslaťod wizdo 17 Feb 2012 11:53

haman napísal:Zahadzujem KJo BB vs button 2x. Mal podobny stack ako ja, som vahal to poslat. Neskor som si vsimol, ze mi to robi s kazdym buttonom, bohuzial som uz nemal ruku ktoru by som repushol a uz som ani nemal FE, lebo sa nacipoval a pokryval ma 2x.
Rovnako zahadzujem ATo BB vs utg 2,1x , daval som mu kredit a rovnako som neskor zistil, ze mi to robil skoro kazde UTG, ked som bol na BB, cize light.
Nakoniec nevytacam A6o push 99BB z buttonu chiplead ma snapol s K6o a trafil 2 pary. mal 4x vacsi stack cca ako ja. ale aj tak si mohol ten call odpustit...

taka otazocka, nemyslis ze 4way je KJ vs BTN aj keby si mu dal iba 50% range easy push?
to iste s ATo, 4way, UTG je vlastne CO, cize ziadna velka zmena akurat ked mam NITa na BB tak to kradnut proste budem...

Call shorta s K6 4way za 1/4 stacku je celkom easy....
wizdo

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 18 krát/28 krát

Odoslaťod haman 17 Feb 2012 12:16

wizdo napísal:taka otazocka, nemyslis ze 4way je KJ vs BTN aj keby si mu dal iba 50% range easy push?
to iste s ATo, 4way, UTG je vlastne CO, cize ziadna velka zmena akurat ked mam NITa na BB tak to kradnut proste budem...

Call shorta s K6 4way za 1/4 stacku je celkom easy....

No vidis, furt sa ucim... to som nedomyslel, ze sme 4max. dik za komenty. skusim to aplikovat hned v dalsej kvalde ;)
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod lacored 17 Feb 2012 12:20

ides to PS hrat dnes alebo zajtra??

PS: ako hovoril wizdo, oba spoty boli asi easy stackoff, uz by si tu kvaldu mohol trafit, chcel by som si precitat report z EMOP Lisabon :)
lacored

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 87 krát/43 krát

Odoslaťod haman 17 Feb 2012 12:25

lacored napísal:ides to PS hrat dnes alebo zajtra??

PS: ako hovoril wizdo, oba spoty boli asi easy stackoff, uz by si tu kvaldu mohol trafit, chcel by som si precitat report z EMOP Lisabon :)

idem hrat dnes a ked vyletim, aj zajtra.
nerad repushujem Khigh, ale to ATo som mal poslat. Je fakt ze na vela vela percent pri tom KJo supera vyfoldujem a ked ne, furt mam outy. Mal by som vacsi stack a vyhol sa tomu suckoutu.
haman

Odoslaťod palo1973 17 Feb 2012 13:05

repush s K high je lepsi ako s A high,ked ta callne je tam len jedna handa ktora ta dominuje,samozrejme ked vynechame montsre,naopak ak repushnes napr. A7 tak mas sice blocker na A,a tiez to nebude zle,avsak ak ta callne si casto 3 outovy

Za tento príspevok od palo1973 poďakovali - 2:
cicvor, haman
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod ramzey 17 Feb 2012 14:15

:) tolkokrat to missnes az sa to uz nebude hrat :D
anyway gl na pokerstrategy ja sa asi zastavim skontrolovat par veci.hrat asi nepojdem,moc sa mi nechce.
ramzey

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 111 krát/96 krát

Re: CG light 4bet a PFR sizing

Odoslaťod haman 23 Feb 2012 03:14

Ospravedlnujem sa Zeltznovi, ze som mu zaspamoval blog. Prosim adminov, aby tie posty presunuli do mojho blogu, nech to je na poriadku. Konkretne od tohto postu.

tucniak napísal:otazka pre teba: mame A3o na ruke, 4betujeme
ak 4betnem na 22.5bb a ak 4betnem na 39, je tam nejaky rozdiel, ked shovne? :)
(100bb deep ofc)

No je tam vela rozdielov. ;) Ale asi chapem co myslis, pri 4bet na 39BB sa commitujem a uz nedostanem light 5bet shove.

___Mortylen___ napísal:Haman, nepacia sa mi Tvoje sizingy.
BvB open 2.5x je malo. Minimalne 3x. Ja viem, ze mensi sizing dava lepsie risk/reward ratio na pure steal ale toto je 100bb+ cash game poker, je sice fajn vyhravat na kazdom spote 0.01bb v priemere ale skutocne peniaze su postflop, to Ti je dufam jasne. Cim mensi sizing ides, tym viac Ta budu flatovat a budes musiet hrat OOP (rarely good). A az taky velky precentualny rozdiel medzi 2.5x a 3x nie je.

Poradil mi to 1 hrac, zatial neevidujem, ze by ma casto callovali, skor dostavam viac 3betov (vacsinou na 7,5x), asi to superom pripada ako steal. Budem to tak este par sessions hrat a potom vyhodnotim winrate pri 2,5x open a 3x open.
Ohladne SB by som skor mal zuzit range, lebo tam mam vacsie straty ako na BB.
___Mortylen___ napísal:vs 9x 3bet 100bb effective (pre zvysok pripadov sme vzdy +/- 100bb effective!) imo staci aj 20x/21x vs kompetentny hrac (ti nas aj budu najcastejsie znasilnovat, lebo su kompetentni, zejo :) aj OOP.
[...]
4bet na 25x je cisty madness.

Toto som okamzite zaviedol a pochvalujem si to. myslel som si, ze take 'male' 4bety budu superi callovat, lebo 'sa to oplati voci potu'.
Dostal som uz aj light 5bet shove - ruku davam na koniec postu.
___Mortylen___ napísal:BTN open 2.8x je dnes uz celkom oldskuul. Je to prilis vela a pokial vyslovene neexploitujes ryby v blindoch (kde chces co najvacsi pot IP) tak sa mi to nepaci. Ak mas reasonable siroku stealing range, tak s tymto sizingom budes davat regom/semiregom incentive na re-steal a ak Ta budu ryby flatovat, budes sa dostavat do divnych spotov s J5s etc.

No daval by som 2,5x ale Doxxbet to neumoznuje kliknut a vypisovat to manualne je smrt. Mysou viem kliknut minraise 2x, alebo 1/2 potu - co da 2,2x alebo 3/4potu co spravi 2,8x.
___Mortylen___ napísal:Izo staci tak na 3x-4x. Ako da sa ist aj na 5x ale ak ryba ma, calne, ak nema, foldne a vravim, mas viac miesta na manevrovanie postflop. Vsetko zalezi od Tvojej izo range, ak je siroka je lepsi mensi sizing, ak je uzka, da sa ist aj vyssie ale aj tak 4.5x mi pride vo vela pripadoch ako overkill.

No ja som daval 3,6x ako izoraise vs 1limper. Ale casto som dostaval 3bety od regov, tak radsej davam 4,5x. 4x sa neda spravit na 1 klick a viac casu pri multitablingu bez timebanku nemam. Ked si precvicim light 4bety, tak sa mozem vratit k izoraise 3,6x a skusat ich aj v takychto spotoch.
___Mortylen___ napísal:3bet vs izo na 16x Consider this. Izoluje rega, co izoluje rybu.
Level 1: Ak ma value handu, mal by ju velmi casto flatovat lebo predsa chce rybu v pote.
Level 2: Vie, ze izolujes light a vie, ze ryba je ryba, tak ide po re-steal
V takychto situaciach (zalezi od pozicii) je v pote uz okolo 21-23bbs PF, cize chod rovno allin. Velmi nefunguje ani nejaky smalish 4bet s AA/KK na induce. A 4bet/fold je uz vyslovene blunder.

No neviem, ci chcem v takomto spote ist 4bet allin. Mam na ruke handu, s ktorou sa nechcem staknut. tym 4betom blufujem, vsak to by hralo do karat tomu 3betorovi, aby sa easy rozhodol ci snap call alebo snap fold.

Priklad light 4betu a induce 5bet shove z dnesnej session:
Hand #1
Entraction $10.00 No Limit Hold'em - 5 players

(SB): $11.66 - agro reg, 3bet 8%, 3bet button 11%, 3bet button vs steal 10%
BB: $21.07
UTG: $7.82
CO: $11.06
Hero (BTN): $10.85

Pre Flop: ($0.15) Hero is BTN with JObrázok KObrázok
2 folds, Hero raises to $0.28, SB raises to $0.94, 1 fold, Hero raises to $2.10, 1 fold
light 4bet.
Final Pot: $1.98
Hero wins $1.98

Hand #2 - o 1 orbit neskor po hand #1, s tym istym hracom
Entraction $10.00 No Limit Hold'em - 5 players

BTN: $10.42
SB: $20.72
BB: $10.10
UTG: $11.36
Hero (CO): $10.51

Pre Flop: ($0.15) Hero is CO with KObrázok KObrázok
1 fold, Hero raises to $0.28, BTN raises to $0.99, 2 folds, Hero raises to $2.05, BTN raises to $10.42, Hero calls $8.37

dal som este mensi sizing ako predtym aby to vyzeralo, ze skusim to este raz, ale viem, ze uz mi to nezozere, tak aby som aspon menej minul, ked mi to posle. a on to poslal.

Flop: ($20.99) 2Obrázok 4Obrázok TObrázok (2 players)

Turn: ($20.99) 6Obrázok (2 players)

River: ($20.99) 2Obrázok (2 players)

Final Pot: $20.99
BTN shows AObrázok TObrázok
Hero shows KObrázok KObrázok
Hero wins $19.95
(Rake: $1.04)

PS.: vcera 3.pokus o EMOP balik, 3.krat FT, out 8. z 106 entries.
haman

Odoslaťod tucniak 23 Feb 2012 08:53

tak z polovice dobre.

nemyslim si, ze mozes vediet ako tvoj velky 4bet vnima tvoj super a ako sa urcite zachova-mozem si mysliet (ja tvoj super) ze 4betujes vela aby si ma zastrasil ze uz si commited a teda si superlight a ja budem 5bet este viac superlight.

dolezite je, 4betnes teda na 22 a 39bb 56ss, ja shovnem, je nejaky rozdiel v tom ci chces/nechces , mas/nemas callovat?

Spoiler:
hint:pot odds

Spoiler:
hint2: minule sa mi podarilo 3betnut na 6--->78 s K5ss, nakolko som si nechal zapnuty keyscrambler (antikeylogger) a pacific lobby sa s nim moc nemusi, niekedy natypujes nieco a napise to dobre, niekedy dostanes random znaky-->ale v betslideri zasadne cisla.
super ma shovol, mam alebo nemam callnut? (nl200) )
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod yegon 23 Feb 2012 09:48

tucniak napísal:nemyslim si, ze mozes vediet ako tvoj velky 4bet vnima tvoj super a ako sa urcite zachova-mozem si mysliet (ja tvoj super) ze 4betujes vela aby si ma zastrasil ze uz si commited a teda si superlight a ja budem 5bet este viac superlight.

jo a vlk zjedol cervenu ciapocku :)

nemozes vediet ako super vnima tvoj 4bet ale tak ked budu dvaja ludia hadat a jeden povie ze superi shovuju sirsiu range proti 22bb a tight proti 39bb 4betu a druhy povie, ze je to naopak, tak asi vieme odhadnut kto z tychto dvoch hadacov ma pravdu proti masivnemu % random superov
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod tucniak 23 Feb 2012 14:16

to ofc ano, som to hyperbolizoval lebo som poukazoval na nieco ine :)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 12 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!