AT NL 200 live

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

AT NL 200 live

Odoslaťod palo1973 29 Feb 2012 11:53

Vcera som odohral jednu zaujimavu handu a dnes som si precital tento clanok.
Celkom ma to zaujalo.

.......Do tejto kategórie, opačného hrania, spadá aj „nedostatočné“ betovanie. Zvlášť u live hráčov je call obľúbená akcia. Preto, ak betujete málo v momente, keď porážate súperovu range, (či už preto, že sa bojíte nafukovať pot na nebezpečnom boarde, alebo sa naopak bojíte, že súper zloží a nepreplatí vám nuts) je to chyba! Ak napríklad máte set na drawy boarde a súper je schopný dorovnať pot-size-bet s TP či draw, tak by ste mali vsadiť pot-size-bet. Akýmkoľvek nižším betom prichádzate o value.......

Table flow:

Hrame NL 200,deep,kazdy ma minimalne 500 e pred sebou,ja asi 1k,super na MP je mega loose(on ma asi 800 e stack),takmer nikdy nezhodi preflop,ani proti raisu,dokonca ani trashe typu 92,83 a pod.Superi na BB a CO su obaja velmi solid,az tight.
Ja hram svojim tradicnym LAGy stylom.

So superom na MP som prehral vacsiu handu ked som ho na flope A3J reraisol s A3,turn blank,ja silny bet,river on betuje z prvej a ukazuje A7 avsak s chytenou BD flush.

Raisujem AT na buttone na 16 po nejakych limpoch,dostavam 3x call.
Flop ide 568 s FD,som pripraveny handu giveupovat,triafa to najmä range hraca na MP.
All check,i check behind.

Turn T off,MP bet do asi 65 potu 30,dostava call od solid hraca,ja call.
Nechcem hrat prilis velky pot,pretoze polka balicka co pride na river kompletuje nejake draw.
Call od solid hraca neni strong,hra to mega str. forward,vsetky sety,dvojparove ruky,hotove postupky by silno chranil.
Cize som pravdepodobne popredu,avsak vacsina riverov je pre mna zla,okrem toho ma MP zalubu pomerne silno donkbetovat OOP rivery,vtedy sa tazko hada,ci to ma alebo nie,je schopny aj blafovat.
Calluje aj hrac na BB.

River 5.MP betuje 120 e,CO fold,ja call,BB fold.

Ako by ste to teda zahrali?
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Re: AT NL 200 live

Odoslaťod yegon 29 Feb 2012 14:02

okrem toho ma MP zalubu pomerne silno donkbetovat OOP rivery,vtedy sa tazko hada,ci to ma alebo nie,je schopny aj blafovat

ak by neplatilo toto tak by som to vzdy raisoval, rovnako vtedy ak by som mal nejaky read ktory mi pomoze rozhodnut sa ako hrat proti jeho donku (betsizing/co som ho videl donkovat/ci otaca made hands na bluff atd)

ale ked je situacia takato tak sa mi pozdava ako si to zahral
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod sudden 29 Feb 2012 15:25

suhlasim s yegonom, wp imo
Obrázok používateľa
sudden

Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod skJacob 29 Feb 2012 17:02

Som jediný, komu sa páči fold turn?
skJacob

Založený: Jún 2011
Poďakoval/li: 4 krát/14 krát

Odoslaťod Chlpo1989 29 Feb 2012 17:04

Ja by som tiez foldoval turn, ale kedze mam live skusenosti rovne 0, tak si myslim, ze to nema velmi hodnotu. Predsa len Palo s Yegonom a ostatnymi co to live odohrali, takze vedia ako to tam chodi :)
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod Komedia 29 Feb 2012 17:24

Ak by aj mal MP slušnú handu (2pairs, sety, str8) a počkal si na flope na tvoju akciu určite by nebetoval turn under 1/2p, takisto ako si napísal, CO/BB by tieto handy nikdy nedorovnal ale chcel by si vybudovat pot a raisoval by. Turn call je o kúsok lepšia lajna ako raisovanie (ale iba kôli info, že vieš že MP silno betuje river - ak by som to nevedel tak by som asi mohutne raisol na turne). Myslím že river 5 je jedna z tých najlepších kariet v decku a na tých scare card môžeš kludne foldovať. MP betuje 120€ do potu cca 190€ takže určite call. Vrásky na čele by mi robil hráč na BB, ktorý na turne mohol kludne callovat 5x (5+GS, MOŽNO botom two) a river hitol trips alebo FH (len to už je trošku scifi) :)

IMO by som preflop raisoval skôr 10x+ ;)
Obrázok používateľa
Komedia

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 47 krát/38 krát

Odoslaťod Komedia 29 Feb 2012 17:33

.......Do tejto kategórie, opačného hrania, spadá aj „nedostatočné“ betovanie. Zvlášť u live hráčov je call obľúbená akcia. Preto, ak betujete málo v momente, keď porážate súperovu range, (či už preto, že sa bojíte nafukovať pot na nebezpečnom boarde, alebo sa naopak bojíte, že súper zloží a nepreplatí vám nuts) je to chyba! Ak napríklad máte set na drawy boarde a súper je schopný dorovnať pot-size-bet s TP či draw, tak by ste mali vsadiť pot-size-bet. Akýmkoľvek nižším betom prichádzate o value.......

Niečo podobné mi napadlo týžden dozadu + mi to ešte pripomenul Yegon pri našej session a je to veľká pravda ktorú odvtedy úspešne aplikujem :)
Obrázok používateľa
Komedia

Odoslaťod palo1973 29 Feb 2012 17:38

skJacob napísal:Som jediný, komu sa páči fold turn?

dovod?vychadzam z toho,ze mam najlepsiu ruku,som urcite lepsi ako caller(dovody som popisal) a betor je najviac loose hrac akeho som kedy stretol?jasne,ze to nie je komfortna situacia,a mnoho riverov bude pre mna scary,ale foldovat TPTK
Obrázok používateľa
palo1973

Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod Komedia 29 Feb 2012 17:43

Chlpo1989 napísal:Ja by som tiez foldoval turn, ale kedze mam live skusenosti rovne 0, tak si myslim, ze to nema velmi hodnotu. Predsa len Palo s Yegonom a ostatnymi co to live odohrali, takze vedia ako to tam chodi :)

Myslím, že táto handa nemá s live/online nič spoločné :) zahral by som to rovnako aj tam aj tam...

Za tento príspevok od Komedia poďakovali :
sudden
Obrázok používateľa
Komedia

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 18 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!