Savana Puma by Zajac

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Zajacek´s French Blog

Odoslaťod DevilMayCry 04 Júl 2012 22:07

no co ti ja viem ale podla mna hranie s regmi nemoze byt nikdy viac EV+ ako hranie s fishkami. A ak to je tak u teba tak niekde robis chybu. Inak tieto myslienky ze s regmi sa mi hra lepsie sa tu objavuju od spustenia tohto portalu a pravidelne sa opakuju takze nie si sam :D
Obrázok používateľa
DevilMayCry

Založený: Aug 2007
Poďakoval/li: 59 krát/107 krát

Odoslaťod Zajacekk 04 Júl 2012 22:14

Ja vás chápem a dávam vám za pravdu, preto som sa nazval aj podivným tvorom, len si asi dovolím tvrdiť, že aj keď boli sessions, kde som hral proti rybám a za session +5 a viac BI, tak som z toho nemal takú radosť a taký dobrý pocit, ako keď hrám proti regom, kde mi niekedy ani nevadí, keď skončím session v červených číslach, pokiaľ viem, že som hral s nimi MINIMÁLNE vyrovnanú partiu, proste hral svoju A-game... Tu sa naskytuje otázka ,,Prečo vlastne hrám poker?´´
Možno to ovplyvňuje aj to, že pracujem vo FR, kde slušne zarobím a poker beriem ako hobby, ktorému sa chcem venovať a zdokonaľovať sa v ňom, takže možno preto prevláda u mňa túžba po hre s hráčmi ako s rybami, ktorá je štatisticky viac EV+... Asi keby som bol doma a robil za 500eur, tak som opačného názoru, bohvie... Vôbec neviem, prečo mám také myšlienky, aké mám...
Obrázok používateľa
Zajacekk

Založený: Jan 2011
Poďakoval/li: 19 krát/42 krát

Odoslaťod DevilMayCry 04 Júl 2012 22:25

ak je pre teba prave toto ten spravny kick tak urcite nebudem nic namietat. Len aj tak je to take divne. Chces hrat proti regom ale mas problem si poradit s rybami ?
Obrázok používateľa
DevilMayCry

Odoslaťod Zajacekk 04 Júl 2012 22:31

DevilMayCry napísal:Chces hrat proti regom ale mas problem si poradit s rybami ?

Presne o tom tu hovorím, ja viem jak hrať na ryby, viem ich porážať, ale väčšinou len teoreticky, lebo sadnem za stôl, začnem hrať s nimi ABC a po pár minútach ma ten môj štýl hrania (ktorý je ale dobrý) prestáva baviť, nemôžem nič tvoriť, vymýšľať, nemôžem tam premýšľať, je to fakt len ako rybačka, že sedíš a čakáš kým sa chytí a toto ma strašne nudí a tiltuje... Je iné keby som nemal robotu a sedel doma na riti, tak si na takejto rybačke jasne že posedím, ale takto to je pre mňa len nudné trávenie voľného času... Chápeš ma trošku či ee?
Chcem hrať proste poker a ne chodiť na rybačku :)... Či budem plusový alebo stratový je teraz jedno, chcem hrať poker, beriem ho ako hobby, v ktorom sa chcem zdokonaľovať, zarobené peniaze teraz u mňa nehrajú väčšiu rolu ako pocit z hry... Asi tak nejak by som to vysvetlil...
Obrázok používateľa
Zajacekk

Odoslaťod DevilMayCry 04 Júl 2012 22:42

Zajacekk napísal:
Presne o tom tu hovorím, ja viem jak hrať na ryby, viem ich porážať, ale väčšinou len teoreticky, lebo sadnem za stôl, začnem hrať s nimi ABC a po pár minútach ma ten môj štýl hrania (ktorý je ale dobrý) prestáva baviť, nemôžem nič tvoriť, vymýšľať, nemôžem tam premýšľať, je to fakt len ako rybačka, že sedíš a čakáš kým sa chytí a toto ma strašne nudí a tiltuje... Je iné keby som nemal robotu a sedel doma na riti, tak si na takejto rybačke jasne že posedím, ale takto to je pre mňa len nudné trávenie voľného času... Chápeš ma trošku či ee?

chapem chapem ale urcite si si isty ze tilt a nudenie je skutocne sposobne tym ze nemozes nic tvorit, vymyslat, atd a nie tym ze to mozno nevies az tak dobre hrat ako si myslis ? Aaaaa uz trochu rypem, sam som fish tak neviem preco ti tu vlastne davam rozumy ale len tak ma to napadlo no :)
Obrázok používateľa
DevilMayCry

Odoslaťod Zajacekk 04 Júl 2012 23:05

Veď ja nie som žiadny pán hráč, to si aj uvedomujem. Ale tvoju otázku som si tiež položil už x-krát, že či ma to nebaví s nimi preto, lebo som ešte horší jak tie ryby, tak som kukol HH, riadne urobil review mojich sessions, rozbor rúk atď. a všade sa opakovalo to, že začiatok session dobrý, disciplinovaný, no ako minúty bežali, moja hra sa nie že zhoršovala, ale prestával som hrať ABC a tam bol kameň úrazu. Začal som byť viac agresívnejší preflop, postflop a tam som sa potom zbytočne motal, lebo nevyspytateľné rybice robili jednu nepochopiteľnú vec za druhou, pri ktorých som si len povedal "wtf?"...

Ono ja tu ani moc nechcem riešiť to, že nechcem hrať proti rybám a chcem hrať len s regmi, nehovorím, že to nie je pravda, ale je to tak preto, lebo proste momentálne mi to dáva viac skúseností, viac zábavy atď.. Každopádne viem, že ryby k pokru patria ako cola k whiskey, takže ja by som chcel skôr objaviť chuť hrať proti nim, nájsť niečo, čo ma na tom bude baviť, aby som proste to ABC vydržal hrať a odohrať celú session zodpovedne...
Lebo každý isto vie, ako dopadnú veci, ktoré robíte a nebavia vás (práca, škola, šport atď...). :)
Obrázok používateľa
Zajacekk

Odoslaťod magorko 05 Júl 2012 00:30

ABC poker neznamena hrat rovnake ranges a potom ist bet/bet/bet for value, ABC poker je hrat optimalne lines na zaklade informacii ktore mas, su rozne typy fish a proti kazdemu typu je optimalna ina line, cim viac informacii mas, o to viac musis rozmyslat a upravovat svoju range preflop a mat plan postflop na roznych kartach a boardoch

to ze hras proti fish neznamena ze nemozes bluffovat, okrem standartneho cb flop bluffu je aj kopec dobrych spotov na doble barrel alebo triple barrel, 3bet bluffy vyuzivam tiez casto

jediny problem je v tom, ze sa musis naucit tieto spoty najst, pre niekoho moze byt ABC poker hrat len premiove handy a valuebetovat, lenze to je z toho dovodu ze nedokaze najst ine EV+ spoty, ja hram stale ABC poker proti vacsine regov a proti vsetkym fish

Poker Stars $400.00 No Limit Hold'em - 7 players - View hand 1813255
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

MP: $508.57 - VPIP: 18, PFR: 14, 3B: 6, AF: 3.2, Hands: 8056
CO: $181.00 - VPIP: 30, PFR: 14, 3B: 3, AF: 0.9, Hands: 191
Hero (BTN): $450.46 - VPIP: 20, PFR: 17, 3B: 5, AF: 3.1, Hands: 511031
SB: $405.75 - VPIP: 14, PFR: 10, 3B: 3, AF: 1.5, Hands: 1657
BB: $212.11 - VPIP: 15, PFR: 12, 3B: 5, AF: 3.4, Hands: 2628
UTG: $744.49 - VPIP: 19, PFR: 15, 3B: 8, AF: 2.6, Hands: 2278
UTG+1: $324.95 - VPIP: 20, PFR: 17, 3B: 7, AF: 5.0, Hands: 321

Pre Flop: ($6.00) Hero is BTN with A :spade: 9 :diamond:
3 folds, CO calls $4, Hero raises to $16, 2 folds, CO calls $12

Flop: ($38.00) 5 :spade: 4 :club: J :spade: (2 players)
CO checks, Hero bets $18.67, CO calls $18.67

Turn: ($75.34) Q :diamond: (2 players)
CO checks, Hero bets $41.67, CO calls $41.67

River: ($158.68) K :diamond: (2 players)
CO checks, Hero bets $374.12, CO folds

zaroven ak hras na stoli s fish, tak by si mal hrat viac loose a teda dostavat sa viac do zaujimavych spotov, nie len s fish ale aj s regmi

mozes beatovat aj regov a 100% na mikro limitoch, kde maju slusne leaky, ale vyssie uz je to hlavne o fish okrem par regov co nicia vsetkych, ale s neuveritelne vysokou variance a sick swingami (napriklad mayo the don z NL200 FR co hra laggy 24 tabling a ma bez problemov -5k den), no aj ten ked vidi fish na stoli tak si horsi stol vypne

vyhoda fish oproti regom je hlavne v tom, ze oni nie su balancovani a lahsie sa na vytvaraju ready (sizing tells, timing tells + rozne liny hraju len s jednym typom ruk), zvycajne c/r na turne od fish je hrozne blizko nuts, donkbet neni skoro nikdy strong handa, pokial neni fish extremne pasivny atd a zaroven nemusis balancovat ani ty, pretoze oni si nezapametaju ze raz das cbet polovicu potu a druhy krat pot na tom istom flope, co ti zvysuje krasne winrate

Za tento príspevok od magorko poďakovali :
Stanley VII
magorko

Založený: Apr 2011
Poďakoval/li: 17 krát/209 krát

Odoslaťod slemo69 05 Júl 2012 03:15

a cola k whiskey nepatri, len tak pomimo :D

Za tento príspevok od slemo69 poďakovali :
tucniak
slemo69

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 30 krát/13 krát

Odoslaťod tucniak 05 Júl 2012 09:43

slemo69 napísal:a cola k whiskey nepatri, len tak pomimo :D

asi tak ako sa zapalauje dobry absinth a tlacia citrony a pomarance za niecim co sa chce volat ''tequlla'' (ochutena liehovina) :)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Zajacekk 05 Júl 2012 11:42

Tak ja pijem whiskey s colou, teda zapíjam.. Preto som to tak napísal :-).. Čo to mám piť s čučoriedkovým džúsom? :D

A magorkovi aj ostatným ďakujem, som v práci a stále nad tým premýšľam, ja na niečo už prídem ;-)
Obrázok používateľa
Zajacekk

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!