WolfiK blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Wolfov blog

Odoslaťod Zeltzn 05 Júl 2012 21:37

No ja neviem kamo,to JJ je bluff? Fakt si myslíš,že ti 3betne vs UTG xx a stackne sa s niečim horším na T98tt ako JJ?
Oop sa ti bude hrať v 3b pote veľmi ťažko všeobecne,ja som za fold PF. Nemám rád tieto spoty oop,dostanem sa do veľa marginálnych spotov a necítim sa v tom komfortne,lebo to proste neviem hrať. Imo 4bet/fold,keďže nepoznáš jeho 5b range,ktorá ťa na 90% poráža,tak riešenie je imo fold pf.
AKo - vs random villain,bez readov a vzorky mu tam nemám problém 5betnúť AKo.
55 - check back, ste 4way, board je KJx a je tam FD.
Btw ako s tými sweatkami? nikdy niesi na icq + ja mám teraz celkom nabitý program,keďže mám propbet + futbal,tak by sme sa mohli nejako na tom už dohodnúť :)
:gl:

EDIT: Ak rozmýšlame o 4bet/folde, tak určite na to existujú krajšie ruky ako sú jacky :)
Obrázok používateľa
Zeltzn

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 175 krát/97 krát

Odoslaťod dzejkej 05 Júl 2012 21:52

WolfiKxx napísal:no podla mna by tam bol schopny foldnut na 4b tie 99, ale zeby ich 5betoval neviem povedat na 100 % mozme sa len domnievat
urcite bude 4b/call > 4b/fold ? podla mna v situacii 4b/call budem pri najlepsom vo flipe ( je to aspon BE spot ? ) a 4b/fold s JJ nie moc najstastnejsie riesienie IMO ked sa s tym ako tak da bluffcatchovat na vhodnych boardoch ale zase je tu to riziko ze mu davame sancu vyhrat napr s tym Q7o na Qxx kde jednu street preplacam

Ak 3betuje v podobnej situacii 99, tak si neviem predstavit, ze by to na 4bet zahodil. To by musel byt pomerne sibnuty, lebo ak 3betujes niekoho OOP, tak standardne vela callov nedostavas, ak superom nie je fishka a zvycajne Ta bud 4betnu alebo foldnu. 3bet s 99 by mal zmysel, ak by si o Tebe pisal, ze si calling station, co sa 3betov tyka :-D.

Je ale tazke predpokladat, na akej urovni ten clovek je, kedze je to NL10 a zase ho tak dobre nepozname. Ja tak nejak predpokladam, ze aspon trochu ma predstavu o dobrej hre, no mozno robim chybu :).

Ci je to 4bet/call je otazka toho, aky mu davas 5betovaci range. Vsetko si mozes pohodlne vypocitat - daj mu range, vypocitaj si equity, potom si vypocitaj pri 4bete a jeho shovnuti, ake potrebujes odds a mas vysledok. A ci je to samotny 4bet, tak to je funkcia toho, aky je jeho 3betovaci range. Ja ho nepoznam lepsie ako Ty - ja len poukazujem na nezrovnalosti v Tvojich myslienkovych pochodoch, aby si bol schopny v podobnych situaciach urobit lepsie rozhodnutia.

Taky standard je, ze MP 3betujuce UTG ma zvycajne silny 3bet range, takze to moze byt call na setmining (tesny, ale IMO plusovy) alebo fold. Keby si mal ale normalne poznamky a vedel, proti komu a v akej pozicii 3betoval 99, tak by z toho mohol byt 4bet. Problem je, ze JJ je narocna ruka na hranie 3bet potu bez iniciativy, pretoze sa s nou lahkou nechas uniest prilis daleko - a o to tazsie to je, ked si OOP :).

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
WolfiKxx
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod WolfiKxx 15 Júl 2012 09:45

P****Stars - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 3

UTG: $14.56
BTN: $19.87
Hero (SB): $10.00
BB: $11.84

Hero posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has 3:spade: 3:club:

fold, BTN raises to $0.25, Herofold/call/3bet ?,

co je najlepsie urobit s tymito malymi PP na blindoch proti regom otvarajucich z CO a z BTN ?
ak to 3betnem tak sa snazim zobrat pot PF to je jasne, rozhodovat sa podla toho aky ma fold to 3b ?
ak je viac loose tak setminovat
fold ja tu asi nikdy nefoldujem minmalne sa snazim pozriet na flop ci nehitnem set jedine ak je nejaky moron co otvara 4BB+

kedy co a ako zvolit samozrejme zalezi aj od dynamiky stola , stack sizing, moj image...

rad si vypocujem nazory tunajšich gamblerov :D
Obrázok používateľa
WolfiKxx

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 165 krát/42 krát

Odoslaťod tucniak 15 Júl 2012 10:00

WolfiKxx napísal:ak je viac loose tak setminovat

oh really? zamysli sa 2x

1:8 hitnes set a kedy on bude mat akoze ruku s ktorou sa s tebou s radostou stackne ked s btnu stealuje aj babke protezu? :)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod WolfiKxx 15 Júl 2012 10:30

no jo stackneme sa dva krat za uhorsky rok...

hmm tak ale na 3bety nam nefoldne casto a hrat to OOP bude EV- , tak z tejto dedukcie ostava uz jedine fold
ale povedzme ze sme na BB a BTN otvori na 2.5BB tak aj za take odds foldovat ?... pravda ze vacsinou to bude na flope c/f
Obrázok používateľa
WolfiKxx

Odoslaťod 3flash3 15 Júl 2012 12:04

Ťažko ti povedať nejakú univerzálnu line, keď neviem ani ako vidia teba ostatní a je tam veľa ďalších faktorov, ktoré vstupujú do hry. A zase nie je reg ako reg na tom BTN alebo CO a záleží aj dosť od toho kto je na BB, keď si na SB. Call je viac-menej najhoršia možnosť, ktorú by som vylúčil s jedinou výnimkou – big fish on BB.

3betovať v niektorých spotoch je fajn, ale to musíš vedieť hrať dobre OOP a nehrať štýlom one and done, alebo rovno c/f. Znova všetko záleží od súperových tendencií atď.

Fold mi príde ako najviac optimálna možnosť pre micro stakes, lebo hraním small PP z blindov leakuje peniaze 90% ľudí (aj na small stakes) a keby si si to vyfiltroval v HEM, tak zistíš, že stratíš dlhodobo menej foldom, ako callovaním a 3betovaním, lebo budeš stratený post flop mimo pozície na každom boarde, kde nehitneš set. A keď ho aj hitneš, tak nedostaneš zaplatené skoro nikdy, vzhľadom na wide ranges na BTN a CO.

Za tento príspevok od 3flash3 poďakovali - 2:
dzejkej, WolfiKxx
Obrázok používateľa
3flash3

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 53 krát/410 krát

Odoslaťod dzejkej 15 Júl 2012 13:02

Callovat nizke PP z blindov je okej, ak mas sancu, ze Ti trafeny set lahko preplatia - tazke bud proti velmi tight rangeu (nieco ako TAG raisujuci UTG) alebo proti velkym calling stations.

3betovanie s PP nie je tak casto ideal, pretoze vacsinou netrafis a potom nemas velku equity, takze potrebujes sakra velku fold equity - na 3betovanie je vela vela ruk lepsich, takze PP si 3betuj, ak si dlho ne3betoval a chlapik ani nevie, ze sa 3bety daju callovat alebo extremne casto folduje na cbety v 3bet potoch. Ale v 95% pripadoch 3bet s nizkym PP radsej ee.

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
WolfiKxx
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod tucniak 15 Júl 2012 13:53

tak, myslim ze aj sam si prisiel nato ako k tomu premyslaniu treba pristupovat a aj chalani ti pekne poradili :)

fold nie je hanba ked su lepsie ruky ktore sa daju defendovat:
ci uz callom lebo otvara siroko
alebo 3betom lebo 3bety tiez rad calluje ale mas barelovaci potencial
atd atd

nemusi prist kazdy pocket na flop, dobry hrac tam na tebe tlaci peniaze lebo potom sa musis uchylovat k veciam ako nejake double floatovanie OOP s midpairom alebo x.raisovanie s underpairom co su velmi opponent (a jeho foldovacie tendencie) specificke veci velmi tazko vykazujuce profit :)

Za tento príspevok od tucniak poďakovali - 2:
dzejkej, WolfiKxx
Obrázok používateľa
tucniak

Odoslaťod WolfiKxx 13 Aug 2012 15:24

taaak vydovolenkovany co ma tesi ze vreckove som pouzil aj z pokru aby som si uvedomil ze to nehram len tak ;)

od zajtra sa idem po dlhsom case nato opat vrhnut :gl:
Obrázok používateľa
WolfiKxx

Odoslaťod tucniak 13 Aug 2012 15:34

bacha na to ja som to po dovolenke zapol a jednak moc neslo a jednak som sa citil dost braindead :wall:
Obrázok používateľa
tucniak

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!