Kreatívny betsizing III. - Underbeting

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Kreatívny betsizing III. - Underbeting

Odoslaťod admin 12 Okt 2012 11:00

Diskusia k článku: Kreatívny betsizing III. - Underbeting

Opačnou stranou overbetingu je underbeting, teda betovanie menej ako je „štandardné“. Vo všeobecnosti, betovanie menej ako pol potu, čo je asi najmenší štandardný bet. Underbetovanie je trošku náročnejšie na zvládnutie a vhodné implementovanie, no keďže pri ňom toľko neriskujete, je bezpečnejšie a lacnejšie počas „skúšobnej prevádzky“.

Tak ako overbetovanie by malo byť z velkej časti for value so silnými rukami, underbetovanie by ste mali využvat na ťahanie value so slabými rukami (thin valuebetovanie) alebo ako bluf, semi-bluf, či block bet. Samozrejme, ani tu nemôžete zabúdať na balancovanie.

Underbeting for bluf
Najľahsie sa underbetovanie for bluf dá využívať proti fit/fold hráčom. Inak povedané, ak napriklad re-raisnete pot pred flopom a súper, na ktorého máte read, že je fit/fold vás dorovná a následne checkne flop, nie je dôvod cbetovať zbytočne veľa - vašich štandardných 75% či 2/3 potu. Proti takýmto hráčom je možné, že rovnakú pracu za vás urobi aj 1/3 bet (tieto underbety na suchých boardoch vyzerajú naopak ešte viac ako snaha o to, udržať súpera v hre a často tak generujú paradoxne viac fold equity, keďže hráčom prídu podozrivé).

Pochopiteľne, záleží od súpera a aj samotného boardu, aby ste sa vyvarovali tomu, že budete súperovi dávať dobré odds na drawy boardoch. Takisto proti calling stations toto ako cbet...

Celý článok => Kreatívny betsizing III. - Underbeting
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Kreatívny betsizing (III.) - Underbetting

Odoslaťod A_Rimmer 12 Okt 2012 11:40

Poldi, v tom blocking bete na rivri mas chybu, tam ma byt 10 miesto esa. :)

Inak ja napr. blocking nepouzivam absolutne nikdy, podla mna to je fishy hra ktora plati iba na ludi, ktori tomu nerozumia. Solidne hrajuci hrac to nikdy "nezozere" a bud nas aj tak callne s lepsim, foldne horsie, alebo raisne. Imo blocking bet sa da pouzit len proti rybam.

Za tento príspevok od A_Rimmer poďakovali - 2:
HaPpY LuMpY, vlade
Obrázok používateľa
A_Rimmer

Založený: Apr 2008
Poďakoval/li: 88 krát/131 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 12 Okt 2012 13:11

A_Rimmer napísal:Inak ja napr. blocking nepouzivam absolutne nikdy, podla mna to je fishy hra ktora plati iba na ludi, ktori tomu nerozumia. Solidne hrajuci hrac to nikdy "nezozere" a bud nas aj tak callne s lepsim, foldne horsie, alebo raisne. Imo blocking bet sa da pouzit len proti rybam.

Obrázok

odpoviem s mojim nazor neskor, busy losing money ATM :)

Za tento príspevok od ___Mortylen___ poďakovali :
Meluch
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod haman 12 Okt 2012 13:29

admin napísal:Podobne, ak by ste mali v tomto prípade 77, môžete skúsiť underbetnúť, pretože ako sme už spomenuli, súper nevyzerá, že by sa hrnul do akcie a dorovnal väčší bet.

Naozaj ma v priklade 1 zmysel underbetovat pocket 77 na river? chceme call alebo fold? nie je mi to jasne.
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod A_Rimmer 12 Okt 2012 14:48

___Mortylen___ napísal:

Myslel som to samozrejme v turnajoch (ci uz SNG alebo MTT), v cg neviem, mozno sa to tam nejak uplatnit da, ale tomu nerozumiem, tak sa nehadam. 8-)

Viem o 2 spickovych online turnajovych hracoch, ktori maju tento isty nazor, blocking bet nikdy nepouzivaju, nie je to len z mojej hlavy. :)
Obrázok používateľa
A_Rimmer

Odoslaťod tucniak 12 Okt 2012 15:49

A_Rimmer napísal:Inak ja napr. blocking nepouzivam absolutne nikdy, ... Imo blocking bet sa da pouzit len proti rybam.

neslo tak trosku o toto? :)
ked sa da, why not..?
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod A_Rimmer 12 Okt 2012 16:01

tucniak napísal:neslo tak trosku o toto? :)
ked sa da, why not..?

Samozrejme, preto som to tam napisal. Ked to fishka nepochopi a zozere nam to aj s navyjakom (aka nieco z toho ziskame) tak preco nie...

Je som len povedal, ze to nema podla mna zmysel robit proti kompetentnym ludom, ktori o tom nieco vedia a ja to v SNGckach nerobim vobec, lebo na to nevidim vela priestoru (malokedy sa vyskytnem v takom spote s takou handou a este k tomu proti nejakej rybe), to je cele. ;)
Obrázok používateľa
A_Rimmer

Odoslaťod s44vhl7l 13 Okt 2012 01:45

Vidim vtom vyhodu.
Proti neznamemu solidnejsiemu underbetnut monster a provokovat.
Urcite by sa dalo tiltovat ludi :)
Obrázok používateľa
s44vhl7l

Založený: Jan 2011
Poďakoval/li: 55 krát/4 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!