Predstavovanie mladých pokrových hráčov sa stalo zaujímavou súčasťou našej stránky už minulý rok a po kratšej pauze pokračujeme. Mareka Fritza ste asi zaregistrovali ako účastníka HU zimného freerollu Celebrity Poker Tour. Bratislavskí hráči ho už ale určite registrujú oveľa dlhšie. Marek je svojou hrou neprehliadnuteľný pri pokrovom stole, no je to aj veľmi milý a vždy usmiaty fešák s nezameniteľným úsmevom. Rozhovor pri káve teraz prinášam aj Vám.
PP: Ahoj Marečku, čo nám o sebe na úvod prezradíš?
MF: Ahoj Lucka, som rodený Petržalčan, mám 28 rokov a som slobodný bez záväzkov.
PP: Ten úškrn som neprehliadla, ale ok, súkromie necháme bokom. Ako si sa dostal k pokru?
MF: Od malička som mal blízko ku kartovým hrám. Tento vzťah sa teda budoval už roky. Asi pred 3 rokmi som sa zoznámil s pokrom cez kamarátov a hrávali sme niečo ako home games. Reálne a zodpovedne, sa ale pokru venujem len cca 7-8 mesiacov, odkedy som začal navštevovať Concord card. Spoznal som tam veľa dobrých hráčov a veľa som sa od nich aj naučil.
PP: Mal si aj konkrétneho učiteľa?
MF: Nie, nie. Myslím to tak, že som sa od nich učil rozhovormi, rozoberaním hry, pozorovaním ich hry a podobne.
PP: Čítanie kníh a sledovanie videí teda nie je nič pre Teba?
MF: Poker sa človek učí celý život, keďže sa hra stále vyvíja....
Celý článok => Rozhovor: Marek Fritz