[CG] 2nd pair vs 3 barrels of mikrodonks - standard approach

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

[CG] 2nd pair vs 3 barrels of mikrodonks - standard approach

Odoslaťod haman 17 Jan 2013 16:42

Caute,

Mam tu 1 opakujuci sa spot, ktory asi nehram optimalne. Som IP na flope so 2nd parom a super mikrodonkne (1-2BB). Ked callnem mikrodonkne aj turn (znova 1-2BB). River sa situacia zopakuje.

Mikrodonk flop vacsinou znamena:

a) nieco trafene z flopu
b) pocker par, ktoreho biju overkarty na flope
c) top par slaby kicker
d) monster
e) draw
f) total air
(bez poradia)

z tohto vyplyva, co aj vsetci vieme, ze mikrodonk je vacsinou znamka slabosti.

Mikrodonk turn skoro vzdy znamena = chcem lacny showdown alebo si lacno nabijam draw.

1) Ked mam top par, tak mikrodonk raisujem for value, na reraise davam superovi do range hlavne monster (2pary+), niekedy callnem a na silny bet zahadzujem na turne (bluffer vacsinou vymakne).

2) Ked ma flop missol, ale mam draw, rovnako raisujem -=> mam outy a vyuzivam fold equity.

3) Ked ma flop missol a nemam ani draw, tiez raisujem for bluf (fold equity).

4) Ked mam ale 2nd par, tak vacsinou len callujem, lebo: mam outy a super mi dava dobru cenu. A nechcem premenit showdown value na bluff. Po 3barrel mikrodonkoch som ale vacsinou v showdowne behind a prehravam napriklad s AJ na KJx vs K2o z blindov.

Nechce sa mi teraz hladat ruka pre nazorny priklad, ale snad si to viete predstavit. Berme do uvahy beznu texturu boardu, ziadne specialitky, ze by tam bola made postupka alebo farba alebo sparovanie.

Otazka na vas, je toto spot, kedy treba premenit showdown value na bluf?

Ak ano, raisovali by ste rovno flop alebo az turn, ked vam super dalsim mikrodonkom signalizuje weak range (samozrejme potom treba betnut aj river). Problem s 'delayed' raisom na turne je taky, ze niekedy vas ryba uz neda na top par a vycalluje aj river.
River raisovat uz je neskoro (na rivri sa nebluffuje teorem).

A este som zabudol, NEMAME READY ok? je to bud novy hrac na stole alebo anonymny stol. Skusme dat supera na beznu rybu a jeho ruku na bezny donking range. Tychto situacii zazivam tak vela, ze by sa tam mohlo najst nejake pravidlo (ktore bude VACSINOU platit).
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Re: [CG] 2nd pair vs 3 barrels of mikrodonks - standard approach

Odoslaťod sudden 18 Jan 2013 14:43

haman napísal:Otazka na vas, je toto spot, kedy treba premenit showdown value na bluf?

Nie.

Ako si uz sam v podstate napisal, mindonk od unknown fishe moze byt cokolvek, od uplneho airu az po flopnute nuts, ale najcastejsie to bude asi nieco slabe, random hitnuty par, slaba draw, w/e. Ak mas solid SD value tak to mozes za tie odds v pohode callovat down a zaroven zistis s cim to robil, easy calldown + ziskas info o hracovi. Bluffovat v tom spote by bolo dost nezmyselne lebo na lepsie handy aj tak nemas FE (nemozes cakat, ze ti fish foldne akykolvek top pair).

Za tento príspevok od sudden poďakovali :
haman
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 31 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!