Čafte ľudia.
Pred cca polrokom som prestal hrať online poker, jednoducho som stratil tú chuť, cashgame mi išla dobre, ale vôbec ma nebavila, tak som ju vždy prestal hrať po pár sessions, vždy ma to ťahalo na MTT-čká, tam ma však vždy niečo vytiltovalo, vždy nejaké suckouty v semifinal tabloch a podobne, proste asi som vždy až tak moc chcel vyhrať nejaký turnaj, že keď som nejak bol sucknutý, tak som sa z toho nevedel vyhrabať, predsa len je iné, keď v CG prehráte o celý stack AA proti AK na flope A78 na runner runner flush ako keď to prehráte v turnaji po niekoľkých hodinách a pred bránami FT...
Začal som to riešiť, tak ako by to každý pokrový hráč mal začať riešiť: nezvaľovať vinu na súpera, že je fish a mal šťastie, ale začal som hľadať chyby na sebe, vo svojej hre. Jasné, že som našiel nespočetne veľa chýb, teda nie sám, pár chýb bili do očí aj mne samému, ale s väčšinou mi pomohli priatelia (dobrí hráči) a hlavne nejaké to pokrové fórum.
Uvedomil som si jednu základnú vec, že to nesmiem hrať ako cashgame, v tom bol najväčší problém asi, že som si plietol hru CG s MTT, i keď nevedome ale predsa...
Takže som sa poučil, po prestávke som sa opäť vrátil za stoly s obrovskou chuťou hrať MTTs, snažil som sa všetko, čo som sa naučil, aplikovať do hry a ono to naozaj prinášalo ovocie, samozrejme hral som menšie turnaje, od 2 do 10-15eur, čiže tie úspechy boli kadejaké, žiadné tisícky eur, ale ak si dobre pamatam, tak za tri mesiace hrania cca 400 turnajov som bol v zelených číslach, čo bol pre mňa taký zaujímavý pocit, nebolo to veľa, neviem presne, lebo som to mal v starom PC a keď odišiel a ja som si kúpil nový, tak na vyžiadanie som síce dostal komplet HH, ale samozrejme aj s handami z turnajov mojich dvoch kolegov, ktorým som občas požičial svoj account na hranie, čo je zas iná kapitola, zbytočne sa o nej baviť (len na vyžiadanie
)... Takže som nevedel vyzistiť, ktoré obdobie je moje a nevedel som to ani filtrovať, takže tie presne čísla teraz neviem... Ale to je jedno... Chcem sa dostať k ďalšej kapitole...
Turnaje som hrával, hrával, hrával a išlo to ok, samozrejme potom akoby prišiel nejaký mini-downswing a ja som to zas nedokázal prekúsnuť. Naozaj v tom období som mal pocit, že každý turnaj, ktorý hrám a v ktorom vypadnem, tak som niekedy aj desiatky minút sedel na tou poslednou handou a premýšľal, že ako je toto už možné. Ono je to normálne, ono sa to stáva, ja to viem, no nebol som na to pripravený a tým pádom som sa opäť dostával do tiltu a tým som úplne zabudol na všetko čo som sa naučil, až kým som neprehral ďalších 500e... Vtedy som skončil... To je asi tak polroka dozadu...
Vo Francúzsku som si našiel obľubu v live cg, hrával som už aj predtým, ale keď som dal prednosť online hre, tak som na live akosi zanedbal, tak som sa vrátil.. Úroveň Francúzov tragická, dokonca ma kamoš pro hráč vzal na NL1000, čo som nechcel ísť, ale po cca polhodine hrania za tým stolom som pochopil, prečo ma tam usadil, callovať všetky streets s Qhigh, po riveri callovať all in s 33 na boarde 59TJQ, to na týchto stoloch bolo úplne normálne, čiže som k tomu pričuchal, páčila sa mi aj atmosféra, hrávali to väčšinou mladé ožraté detiská bohatých rodičov alebo nejakí tí bohatí frantíci, ktorí to brali skôr ako zábavu ako poker... Neskôr sa to však napchalo kvalitnými regmi a už to nebola taká zábava, tak som chodieval len sporadicky, dovolím si tvrdiť, že som to porážal... Ale to bolo Francúzsko, predsa len, u nás doma je to iné, hráči sú podľa mňa lepší, premýšľajú viac, niekedy dokonca až zbytočne veľa
, ale v konečnom dôsledku, keď porovnám live hru vo FR a na SVK, tak u žabožrútov to je easy money... I keď zase naši hráči by vedeli rozprávať v akom stave som hral live cg na slovensku, čiže neviem, či z toho robiť nejaké štatistiky, skôr nie, keďže aj málo odohraté (možno 30 sessions za 8 mesiacov na svk) a hlavne som bol vždy „pod parou“, takže som to bral skôr ako for fun zábavku, ktorá mi však, keď to všetko zrátam aj tak vyniesla cca 3k eur, čo je na alcogrindera solid...
V novembri 2012, teda tuším že to bol november... Som bol na poslednej live session, odvtedy som sa začal naplno zaujímať o nový bar, ktorý som kúpil, ide o fanúšikovský bar v centre Žiliny, je to skôr taká malá modernejšia krčmička, ale to je fuk, kúpil som ju s istým cieľom, ktorý teraz nebudem publikovať a bolo s tým na začiatku strašne veľa roboty, čiže som na poker ani nepomyslel... Nehral som live, ani online, proste nič... Od polky decembra som po večeroch začal kukať pokrové fóra, prišla na mňa taká chuť si aj zahrať, ale asi prvýkrát som prekonal sám seba a nešiel som hrať, lebo som vedel, že musím zmeniť povahu, nakoľko tilt bol môj najväčší nepriateľ... Nie len kvôli pokru a tomu tiltu, ale aj kvôli jednej veci (nič vážne) som teda mal rôzne pohovory s kamoškou, ktorá vyštudovala psychológiu. Z Francúzska som mal s ňou občas cez skype videohovory, dovolím si povedať, že mi pomohla, teda čo sa týka tej osobnej veci určite (tiež to bol istý druh tiltu:) ), čo sa týka tiltu toho nášho pokrového, či ho budem zvládať, uvidíme, dostal som však poriadnu lekciu, naozaj skvelé rady a neskutočnú motiváciu, čiže ja verím, že to zvládnem...
Tento týždeň je môj posledný vo Francúzsku, idem domov k priateľke, kamošom, rodine, futbalu, k životu, ktorý ma robil šťastným, mám 24 rokov, takmer 4 roky som žil vo Francúzsku, mám starostlivú rodinu, dobrých kamošov, užil som si nejaké tie dovolenky, keďže sa radím medzi futbalových fanúšikov, som rád, že mám v 24 rokoch fanúšikovský bar, mám úžasnú a múdru priateľku, s ktorou som prednedávnom oslavoval 3 roky. Keďže ešte študuje phd na výške, nemohla chodiť so mnou do Francúzska, takže tie tri roky boli naozaj ťažké, ale zvládli sme to a teraz konečne môžeme fungovať ako normálny pár... A verím, že ona bude jednou z tých mojich motivácii, pretože ak už nie kvôli sebe, určite kvôli nej budem musieť hrať disciplinovane a snažiť sa vyvarovať tiltu...
Prvýkrát sa o tom budem môcť presvedčiť začiatkom marca, kedy začína na ps.fr SCOOP 2013, odohrám asi všetky low turnaje, predám asi 20%, nakoľko aj to by malo byť motiváciou, že niekto do mňa investoval svoje peniaze, tak už len preto hrať poriadne... Niekoľko mesiacov sledovania fór, videí, rozborov rúk atď. mám za sebou, mám ešte nejaké papiere vytlačené, to si nechávam na druhú polovicu februára... Rozhodol som sa, že nebudem mať moc času na grindenie, takže budem hrávať len takéto série a možno niekedy niečo trafím
...
A samozrejme, live cg budem musieť asi hrávať tiež, nakoľko ešte neviem, či bude bar vynášať alebo nie (po dlhej prestávke sa teraz otvára nanovo)
...
A ozaj, o tej kamoške psychologičke nehovorte priateľke, je moc žiarlivá
...
Toto bola a teda je moja fishy true story, tí ktorí ju prečítali až do konca, tak dúfam, že som vás nesklamal záverom, ak áno, pokúsim sa to tu na konci marca ukončiť screenshotom nejakej trefy na tom scoop
.
Proste som potreboval toto všetko dať von na verejnosť a nie len psychologičke, čiže je to tu... ďakujem za priestor, držím všetkým palce, sevass ľudia
...