[CG] NL20 CO QKs vs aggro 3bet z BB - showdown

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

[CG] NL20 CO QKs vs aggro 3bet z BB - showdown

Odoslaťod haman 05 Apr 2013 20:59

tuto ruku som chcel dat najprv len do blogu, lebo ani neviem, do akej kategorie ju zaradit, pripadne opisat vhodne.

na MG Nl20 je zopar regov, ktory hraju strasne aggro a ja sa odmietam im vyhybat a nechcem sa nechat abusovat.

Toto je handa s 1 novych typkov, jeho staty k datumu ruky:

31/23/8.5 (895ruk) 3bet z blindov vs steal (SB 7% zo 42 BB 19% z 58).
Cbet v 3bet spotoch ma 73% z 11 a 33% z 3.
3bet from blinds vs CO 18% z 76, vs BTN 8% zo 66.

Prima Network $20.00 No Limit Hold'em - 6 players

SB: $25.16
BB: $30.32
UTG: $11.80
MP: $20.78
Hero (CO): $21.70
BTN: $23.02

Pre Flop: ($0.30) Hero is CO with QObrázok KObrázok
2 folds, Hero raises to $0.50, 2 folds, BB raises to $1.60, Hero calls $1.10
QKs je podla mna prilis dobra ruka na 4bet/fold (on necalluje 4bety aj tak, hra bud fold alebo push). Myslim si, ze v jeho 3bet range je plno horsich ruk a vs niektore som sice jemne behind (Ax napriklad), ale toto mam v plane vyvazit poziciou a skillom :)

Flop: ($3.30) 8Obrázok 8Obrázok TObrázok (2 players)
BB bets $2.21, Hero calls $2.21
floatujem jeho vacsinou povinny cbet. nemyslim si, ze na tomto flope je vhodny bluff raise. Co by som repoval? 8x callnem, Tx callnem, slowplaynuty overpar callnem (lebo sa nechcem izolovat vs 8x). Moj plan na turn je stab, ked checkne.

Turn: ($7.72) 7Obrázok (2 players)
BB bets $4.00, Hero raises to $17.89
Uz som ho videl double barrelovat 1/2 pot, ked nebol prilis silny (napriklad mal A6 na 47J6 turne alebo mal len draw). Chytil som flushdraw, rozhodol som sa pre semibluff raise allin. Chcem ho vyfoldovat s Ahigh a low parov. Vyfoldovat Tx je optimisticke, ale tam mam dost outov. Samozrejme necakam fold vs 8x, ale 8x ruku by tam nemal mat casto.
Nechcel som ist len raise a celit pushu, chcel som byt ja ten, co shovol.

Otazky:

1) preflop ok?
2) flop?
3) turn?

EDIT: najprv som postol jeho stats k dnesku z 1800 ruk, ale zmenil som ich na stats pocas odohrania ruky, kde sa mi javil mega aggro.
Naposledy upravil haman dňa 08 Apr 2013 21:09, celkovo upravené 1 krát.
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Re: [CG] NL20 CO QKs vs aggro 3bet z BB

Odoslaťod s44vhl7l 05 Apr 2013 21:27

Nieco podobne sa mi proti regovy stalo dnes a zahral som to trochu inak ako ty.
Vpodstate som zo seba spravil passive fishku hehe :)
Hoci toto nebol 3bet pot a dynamika Blind vs blind trochu ina.
Akoze tato ruka stvojou nieje az tak podobna, Len by som tu tvoju zahral rovnako ako tuto.

BTN: $2.00
SB: $2.14 21/14 cbetuje cez 70% flop aj turn, zo sb otvara 44%(25) 750 hands
Hero (BB): $2.11
UTG: $2.78
CO: $2.28

Pre Flop: ($0.03) Hero is BB with A :heart: 2 :spade:
3 folds, SB raises to $0.06, Hero calls $0.04

Flop: ($0.12) 6 :spade: 6 :heart: 9 :heart: (2 players)
SB bets $0.08, Hero calls $0.08

Turn: ($0.28) J :diamond: (2 players)
SB bets $0.18, Hero calls $0.18

River: ($0.64) K :club: (2 players)
SB bets $0.40, Hero raises to $0.80, SB folds
Vsetci regovia co aspon trochu rozmyslaju sa naucia betfoldovat river, zvlast ked ich pasivny hrac na konci raisne :)
Takze by som si ten tvoj RR odlozil na river. Teda ak by ten river bol :diamond: / :heart: tak asi nie. Ale kazdy :club: / :spade: urcite. :) aby sa nedomnieval ze do neho sijes busted FD.
Obrázok používateľa
s44vhl7l

Založený: Jan 2011
Poďakoval/li: 55 krát/4 krát

Odoslaťod Akynos 05 Apr 2013 23:14

nehravam 6max takze mozno budem pisat uplne odveci ale aj tak :) preflop ok ako pises 4bet/fold by bola skoda pretoze ak trafis vies vytiahnut value aj z preflop lepsej ruky ..... flop by sa mi vobec nepacil ked pises ze villain sa ti javil strasne aggro to znamena ze v jeho 3bet range BB vs CO moze byt kludne nejaka suited 8 dajme tomu A8 , 78 , 89 plus vsetky klasicke handy ako AJ+ , 99+ ja by som sa tu asi pustil a neriskoval by som ten sparovany board pretoze cakame ze betne aj na turne (vsak je strasne aggro) a ak ta to aj trafi stale si vo vela pripadoch behind podla mna ..... turn as played myslim ze OK ale co ak by na turn prisla ina karta a villain betne rovnaky 2. barrel? napr ak by prisiel hocijaky nizky diamond/heart potom by si handu vzdal alebo by si spravil rovnaku akciu? ano vyfoldujes vacsinu jeho range v tomto pripade ale ja osobne by som pockal na vhodnejsi spot a neriskoval by som to v takejto situacii ..... ja osobne by som sa pokusil najprv trafit a az potom ho nechal nech sa vyblazni a nech tam pusti potom kludne aj 3 barrely ..... je to len moj nazor a mozno sa mylim ale rad by som vedel ako handa dopadla :gl:
Akynos

Založený: Jan 2013
Poďakoval/li: 1 krát/9 krát

Odoslaťod TomMolivan 05 Apr 2013 23:47

Pre- mi príde superstandard, obzvlášť proti takémuto hráčovi, až sa čudujem, že vôbec máš potrebu to spomínať.

Post-flop sa mi to moc nepáči, on podľa tých statov nevyzerá, že by bol v 3-bet potoch nejaký overaggro a toto nie je ani board, kde by som čakal, že sa bude jašiť s total airom. Problémom hlavne je, že najväčšiu časť jeho bluffing range tu tvoria AXs a AXc draws, ktoré s tými odds pravdepodobne dorovná.

Na druhú stranu flop sa mi teda skrz overs+backdoors moc zahadzovať nechce a turn je pre nás príliš dobrý. Pravdepodobne by som to zahral ako ty a potom v session review prišiel na to, že pri tom sizingu asi bude najlepší call turn a river hrať straightforward na základe toho, čo príde.
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod Magnus 06 Apr 2013 20:45

3betuje 19% z BB, takze jeho pravdepodobna range { 44+, A4s+, KTs+, QTs+, JTs, ATo+, KTo+, QTo+, JTo } ma na turne 65% proti tebe.
Na flope si pasivny s air, neviem, ci call je najlepsi (osobne by som to foldol). Na turne by som ho pokojne raisol, horsiu kartu ti urcite neposle AI, ked vidi, ze si commitnuty a Ax, low pair ti zahodi aj na 2,5xraise (raise, ked ti ostava malo behind casto vyzera lepsie ako AI, reprezentuje silnu ruku).
Magnus

Založený: Okt 2011
Poďakoval/li: 4 krát/75 krát

Odoslaťod s44vhl7l 07 Apr 2013 02:49

Magnus napísal:3betuje 19% z BB, takze jeho pravdepodobna range { 44+, A4s+, KTs+, QTs+, JTs, ATo+, KTo+, QTo+, JTo } ma na turne 65% proti tebe...

Vsak ale on ho moze 3betovat aj s uplnym airom ak si mysli ze stealuje.
Kludne tam moze mat trash ruku tipu 72o ktoru by zahodil na 4bet.
Ale kedze haman len dorovnal. Zjeho pohladu nema TT+ AK AQ co by urco 4betoval proti jeho vysokemu 3betting range.
(Ak nema daku poznamku ze ho mozes callnut s AA a nechat ho odbluffovat si stack)
Moze ho tipovat na male pary 22-99 34s-KQs konektory sktorych ho bije len 77-88 prip. to 99 ma na turne OESD. Jasne sa ho snazi vybarelovat.
Teda aspon podla mna. Netvrdim ze som pozral vsetku mudrost sveta ;)
Obrázok používateľa
s44vhl7l

Odoslaťod Magnus 07 Apr 2013 10:18

Ak teda hero predpoklada, ze ho BB 3betuje len s marginalnou rukou, tak preco ho na flope pasivne pusta na turn a neprevezme iniciativu? Na turne sa pokojne moze objavit A, moze prist treti spade, moze sa skompletizovat straight k jeho ruke 67, 9J, 7J, JQ. A nemyslim, ze by ho 3betoval OOP s totalne trash rukou, skor nejakou spekulativnou rukou ako suited konektory alebo vyssie uvedene ruky. Na flope mas este stack aj priestor na manevrovanie, po bet/raise/call resp raise vies, ze si pozadu a ze asi nebareluje air a na turne po jeho bete mozes easy foldnut.
Ale tiez som nezjedol mudrost sveta, je to len moj nazor ;)
Magnus

Odoslaťod TomMolivan 07 Apr 2013 19:31

Magnus napísal:Ak teda hero predpoklada, ze ho BB 3betuje len s marginalnou rukou, tak preco ho na flope pasivne pusta na turn a neprevezme iniciativu? Na turne sa pokojne moze objavit A, moze prist treti spade, moze sa skompletizovat straight k jeho ruke 67, 9J, 7J, JQ. A nemyslim, ze by ho 3betoval OOP s totalne trash rukou, skor nejakou spekulativnou rukou ako suited konektory alebo vyssie uvedene ruky. Na flope mas este stack aj priestor na manevrovanie, po bet/raise/call resp raise vies, ze si pozadu a ze asi nebareluje air a na turne po jeho bete mozes easy foldnut.
Ale tiez som nezjedol mudrost sveta, je to len moj nazor ;)

Môžeme samozrejme diskutovať o tom, ako vyzerá jeho 3-betting range, ale rozhodne nie tak, že zoberieš top 19% rúk pretože má 19% 3b :-)
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod Magnus 07 Apr 2013 19:43

TomMolivan napísal:Môžeme samozrejme diskutovať o tom, ako vyzerá jeho 3-betting range, ale rozhodne nie tak, že zoberieš top 19% rúk pretože má 19% 3b :-)

Napisal som "pravdepodobna" range, a skor budem uvazovat nad silnejsimi kombinaciami ako nad marginalnymi, alebo nie?
Magnus

Odoslaťod s44vhl7l 07 Apr 2013 20:06

Magnus napísal:
TomMolivan napísal:Môžeme samozrejme diskutovať o tom, ako vyzerá jeho 3-betting range, ale rozhodne nie tak, že zoberieš top 19% rúk pretože má 19% 3b :-)

Napisal som "pravdepodobna" range, a skor budem uvazovat nad silnejsimi kombinaciami ako nad marginalnymi, alebo nie?

Myslim ze Yegon niekde spominal ze takto s blindov 3betuje al slabsie Ax a Kx ruky kvoly Card removal effect.
Kludne ich tam moze mat. Predsa len 19% je hodne moc
Obrázok používateľa
s44vhl7l

Ďalšia

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 37 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!