Zdanovanie vyhier
Počet príspevkov: 18 • Stránka 2 z 2 • 1, 2
Re: Zdanovanie vyhier
-mozte do niekto pls prelozit do jazyka,ktory ovladam-nemecky,rusky alebo aj slovensky,dik,staci o co tam asi ide
-
palo1973 - Príspevky: 5199
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 61 krát/219 krát
palo1973 napísal:-mozte do niekto pls prelozit do jazyka,ktory ovladam-nemecky,rusky alebo aj slovensky,dik,staci o co tam asi ide
ak som to správne so svojou angličtinou pochopil, tak v tom druhom článku išlo o nejakého švédskeho hráča, ktorý vyhral niečo cez 80.000USD v online pokri a švédske daňové úrady chceli od neho, aby z nich zaplatil daň. V súdnom spore však súd dal za pravdu hráčovi, že výhry z online herní, ktoré majú licencie v rámci EU (čiže aj Isle of Man či Gibraltar) nespadajú pod švédske daňové zákony a teda ich nemusí daniť.
Na druhú stranu, musí zaplatiť daň za výhry, ktoré pochádzajú z herní so sídlom mimo EU, čiže aj napr. Monaco.
A v tom prvom článku je v podstate písané to isté, len s tým, že minuloročného víťaza WSOP Main Eventu začínajú daňové úrady takisto trochu uháňať, keďže peniaze vyhral mimo EU.
Takže hurá, do herní so sídlom v EU.
-
roche01 - Príspevky: 643
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 7 krát/4 krát
v tom clanku o tom svedovi ma zaujala tato cast
Isle of Man je castou EU toto mi nejak nesedi ale bolo by to fajn to by znamenalo ze nemusim platit dane z vyhier na P****Stars
- Kód: Vybrať všetko
It was there that the residing judge ruled that the Swedish poker player was correct in his assumption that he did not have to pay taxes on winnings off a poker site that was based in the Isle of Man. This was because the Isle of Man is considered part of the European Union and the taxes on his $80,000 windfall were therefore not taxable.
Isle of Man je castou EU toto mi nejak nesedi ale bolo by to fajn to by znamenalo ze nemusim platit dane z vyhier na P****Stars
- joco66
- Poďakoval/li: 0 krát/1 krát
Isle of Man je sucastou tych ostrovov kde je VB,Skotsko etc... googlemap
co sa tyka dani tak je to cele lol ... urcite su schopny spojit dan z vyhry+dan z prijmu+ 19% DPH pri nakupe hocicoho= WTF? a este ktomu spotrebne dane a clovek si uvedomi ze skoro nic nema
edit: ale teraz som niekde cital ze ked vyhras niake peniaze tak dan je 19% a ked neprekrocis 100 000/rok tak mozes zaziadat o vratenie dani..
co sa tyka dani tak je to cele lol ... urcite su schopny spojit dan z vyhry+dan z prijmu+ 19% DPH pri nakupe hocicoho= WTF? a este ktomu spotrebne dane a clovek si uvedomi ze skoro nic nema
edit: ale teraz som niekde cital ze ked vyhras niake peniaze tak dan je 19% a ked neprekrocis 100 000/rok tak mozes zaziadat o vratenie dani..
-
MiskoKvo - Príspevky: 350
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 12 krát/9 krát
viem ze IoM je sucastou britskych ostrovov ale v tom clanku sa pise ze je sucastou EU co nieje podla mna pravda a podla tej 100k podmienky uz o vratenie dani poziadat bohuzial nemozem
- joco66
- Poďakoval/li: 0 krát/1 krát
https://lt.justice.gov.sk/Material/Mate ... &langEID=1
zas nieco vymyslaju , 30 stran navrhov , analyz a definovania hazardnych hier aby mohli zdanovat uplne vsetko.
well done Ing. Peter Turinič . Asi Milankov tato.
zas nieco vymyslaju , 30 stran navrhov , analyz a definovania hazardnych hier aby mohli zdanovat uplne vsetko.
well done Ing. Peter Turinič . Asi Milankov tato.
-
buschle - Príspevky: 3094
- Založený: Jún 2007
- Poďakoval/li: 47 krát/133 krát
joco66 napísal:v tom clanku o tom svedovi ma zaujala tato cast
- Kód: Vybrať všetko
It was there that the residing judge ruled that the Swedish poker player was correct in his assumption that he did not have to pay taxes on winnings off a poker site that was based in the Isle of Man. This was because the Isle of Man is considered part of the European Union and the taxes on his $80,000 windfall were therefore not taxable.
este si urcite overim ci Isle of Man je v EU, ci nie, ale uz len kvoli mojmu vnutornemu pokoju. Vyzera to tak, ze to nie je sucast EU, teda ak mame verit, ze http://www.onlinepokerrooms.com/blog/eu-players-can-save-money-from-alternative-eu-poker-site/ si to poriadne overili.
Ale zas ta nosna cast clanku o FTP je pozitivna.
-
Tvoius_Tatcotius - Príspevky: 19
- Založený: Jan 2009
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
Isle of Man nie je sucastou EU:
http://www.gov.im/cso/externalrelations/eu.xml
http://www.gov.im/cso/externalrelations/eu.xml
...the Island is neither a Member State nor an associate member of the European Union.
-
sudden - Príspevky: 1001
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 196 krát/165 krát
Počet príspevkov: 18 • Stránka 2 z 2 • 1, 2
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.