matiho blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: matiho cryin' room

Odoslaťod chulanbetra 12 Júl 2013 18:43

ad AQ:
Mne to pride zahrate ok. Je tight, raisol ta na flope, kde este mohol mat tu range sirsiu (set 44, FD, FD+SD,..). Dorovnal si a prisla karta ktora mu mohla urobit postupku, stale ta poraza set, jedine co porazas je FD ak nemal KcJc. Na river prisla najhorsia karta pre teba a super zase betuje. Ak mal FD prisla mu, ak mal set alebo postupku tak by betol tiez s tym, ze mu mozno dorovnas prave s takou rukou ako mas. Podla mna ta na river bije a fold je ok.
chulanbetra

Založený: Okt 2008
Poďakoval/li: 1 krát/8 krát

Odoslaťod matiapag 13 Júl 2013 16:42

Diky za rady, mam tu dalsi spot :)

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($7.32)
Hero ($10)
UTG ($18.48) 48/12/AF 1.4 za cca 50 handov
UTG+1 ($11.11) 45/1/AF 1 za cca 50 handov
CO ($10)
BTN ($13.56) opat iba 50 ruk, zatial sa javil ako agresivny regular s vysokym stealom >80, hra 25/22/AF 11/3b 9/cbet 4/5
Dealt to Hero Q:diamond: Q:heart:

UTG raises to $0.30, UTG+1 calls $0.30, fold, BTN raises to $1.20, fold, Hero calls $1.10, UTG calls $0.90, UTG+1 calls $0.90
Napriek tomu, ze je to aggro chlapik sa mi tu 4bet nevidi velmi dobry hned z 2 dovodov - fishka na UTG ma pomerne tight range, kedze je to skor station ako nejaky maniak + casto budem hrat 3way/4way pot, kde budem moct spravit uz iba jedno rozhodnutie, pricom ak pride overkarta som nahrany. Callom udrzujem (uz aj tak dost velky) pot v hratelnych medziach, fishkam nechavam sirsie range a ak nepride spominana overkarta, tak mam moznost aj donkovat niektore flopy a nahanat si value tam, kde reg nebude 4way cbetovat missnute AK a pod, cim by rybam nechal free kartu, co ja urcite nechcem.

FLOP ($4.85) 8:diamond: 9:club: J:spade:

Hero checks, UTG checks, UTG+1 checks, BTN checks

Nie je to dream flop aj ked tam nie su overkarty a rozhodol som sa checkovat s tym, ze opat nechcem nafukovat flop, kedze som ultimate OOP a vela turnov a riverov ma moze postavit do velmi tazkej a hlavne drahej situacie.

TURN ($4.85) 8:diamond: 9:club: J:spade: J:club:

Turn povazujem za dobru kartu, od rega ocakavam, ze AJ/JJ/set/overpar by cbetoval na flope 100% casu, fishky maju stale tie site draws + navyse FD, ktore mi zaplatia a ak maju Jx, tak aj tak najskor nebudu raisovat, lebo ako som spominal, boli skor stations. Betujem easy for value, v zasade ocakavam vela foldov, najma od rega na BUT.

Hero bets $2.30, UTG folds, UTG+1 folds, BTN calls $2.30

RIVER ($9.45) 8:diamond: 9:club: J:spade: J:club: 3:heart:

River je blank a ja som strateny. Ako som vravel, od rega som tam ocakaval fold naozaj takmer so vsetkym, takto zahrat by mohol mozno TT, ktore sa bal cbetovat 4way a potom uz naozaj velmi nic. Naozaj neviem, co dat regovi okrem toho TT do range, najma, ked mi po mojom checku shovene. QT mu tam nedavam kvoli squeezu PF. Mozno by takto mohol zahrat slabe Jx, lenze to tiez nema v range, pretoze ten PF squeeze bol ozaj silny a neverim, ze na tomto flope by dokazal slowplayovat cokolvek zo svojej value range. Aj on aj tie ryby boli pri stole 50 ruk, ryby boli ozaj pasivne, urcite od nich nemohol cakat, ze mu to tam nasypu ked si on checkne JJ na flope alebo cosi podobne. Co si myslite, ze ma robit hero?

Spoiler:
Hero calluje, jeho line mi nedava zmysel, kedze flop checkuje behind, takze keby aj ma set tak nemoze c/r. Ukaza K:diamond: T:diamond:, co ma sice potesilo, ale zas som sa zastavil pri tom, ze som tu situaciu dost misreadol a ak mal v range toto, tak tam kludne mohol mat aj vsetky broadwaye Jx, cize neviem, co si mam o tom mysliet.
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod magorko 13 Júl 2013 16:51

4b/call preflop

as played donk flop

bet turn fajn, potom by som isiel c/c river, pochybujem ze by hral takto akukolvek lepsiu ruku nez mame my, ten KT check behind je fajn z jeho strany pretoze tam ma skoro nulovu fold equity, ale Jx by tam betoval imo

Za tento príspevok od magorko poďakovali :
matiapag
magorko

Založený: Apr 2011
Poďakoval/li: 17 krát/209 krát

Odoslaťod matiapag 13 Júl 2013 17:15

Diky za koment! :)

magorko napísal:4b/call preflop

Myslis? A nevadi mi, ze tam je ta station na UTG, ktora otvara zrejme velmi tight range?
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod magorko 13 Júl 2013 18:12

mas len 50 ruk, to vobec netusime aky PFR % ma, ale aj kebyze ma nanho 1000 ruk tak to neznamena ze otvara top 12% range, bude proste otvarat ruky ktore sa mu pacia, niekedy limpne AA, potom zase raisne 47s :D
magorko

Odoslaťod chulanbetra 13 Júl 2013 18:18

Ja by som dal 4bet PF, pretoze:
- btn raise je jasne pozicny na slabych hracov
- jeho range je siroka a proti 4bet z blindov zlozi velku cast tejto range (je agresivny ale neni blazon)
- v pote je uz dost a budes hrat QQ 4way, ak by ti ostal len UTG tak mas iniciativu a navyse ta nebude bluffovat lebo v tychto 4bet potoch hraju ludia dost priamociaro

Flop check ok podla mna, to ze vsetci checkli znamena, ze bud maju draws, nemaju nic (Ax a pod.) alebo maju monster a je tam slowplay.

Turn karta nedotiahla ziadne draws ani overcard, ale je tam navyse FD, bet je jasny, dorovnal btn. Ja by som ho tipol na nejake overcards s FD ktora prisla na turn ako KQ alebo Ax v cluboch, imho by AT, TT atd. betoval ako posledny na flope ked vsetci checkli. QT by mozno slowplayoval a dorovnal len turn ale ten jeho range je hodne siroky aj na tom turne a nefixoval by som sa na tu jednu handu.

River nic neskompletizoval, kedze je agresivny a ma poziciu tak ja by som dal check/call. Ono zalezi co on robi na river, ci betne nedokoncene draws a ako hra priemerne ruky napr. trafenu 9ku atd. ci by dorovnal bet alebo by naopak on betol keby si checkol. Podla toho by som isiel bud check/call alebo bet/fold.
chulanbetra

Odoslaťod matiapag 13 Júl 2013 18:59

magorko napísal:mas len 50 ruk, to vobec netusime aky PFR % ma, ale aj kebyze ma nanho 1000 ruk tak to neznamena ze otvara top 12% range, bude proste otvarat ruky ktore sa mu pacia, niekedy limpne AA, potom zase raisne 47s :D

A co si myslis o tom PF squeeze od rega? S tymto suhlasim, ze tam urcite nema len Vysoke pary a AK/AQ, ale aj nejake suited esa a slabsie broadways a podobne veci, ale squeeze od rega je tam podla mna dost silny (teda aspon ja by som tam KTs nesqueezoval urcite, ja by som 3betoval cosi ako KQ+/JJ+).

To je aj reakcia na chulanbetrov post - on by tam tie ruky podla mna v tej range nema mat (resp. ja som mu ich nedal do range PF, takze s nimi nemozem ratat postflop..)

Ta river play co si opisal je sice pekna a logicka, no mam nanho 50 ruk a nevidel som ho poriadne ani v showdowne, takze toto mi je zbytocne
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod magorko 13 Júl 2013 19:10

ja by som tam radsej squeezoval KTs nez A6s napriklad, myslim ze squeeze s KTs je tam fajn, velmi casto bude hrat velky pot so slusnou rukou proti fish range prave proti rybam, donuti regov zahodit kopec ruk s ktorymi by tam isli alebo dokonca squeezovali ak by on calloval
magorko

Odoslaťod chulanbetra 13 Júl 2013 20:23

Ja som hral vcera NL5 na FTP a pozeral som hracov co mali ako si pisal 25/22 a ked som pozrel ako su na tom z pohladu pozicie tak napr. uplne bezne mali UTG 10/9 a btn 39/30 hlavne ked tam mali poziciu na hracov typu 40/12. Cize treba si pozriet aj ako su na tom VPIP a PFR z pohladu pozicie.
chulanbetra

Odoslaťod matiapag 13 Júl 2013 21:23

chulanbetra napísal:Ja som hral vcera NL5 na FTP a pozeral som hracov co mali ako si pisal 25/22 a ked som pozrel ako su na tom z pohladu pozicie tak napr. uplne bezne mali UTG 10/9 a btn 39/30 hlavne ked tam mali poziciu na hracov typu 40/12. Cize treba si pozriet aj ako su na tom VPIP a PFR z pohladu pozicie.

Je jasne, ze z BTN budu mat sirsiu range, ale neviem, ako to patri do tejto diskusie :) Ked ma niekto BTN PFR 30, tak to neznamena, ze aj v tejto situacii raisne 30% ruk, je tam predsa UTG open a MP call.. Navyse mame nanho 50 ruk, takze tieto statistiky si budeme pozerat zbytocne + som uviedol v ruke, ze ma vysoky steal, co naznacuje, ze z pozicie hra agresivne a nic ine vediet nepotrebujeme..
Obrázok používateľa
matiapag

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!