matiho blog
Re: matiho cryin' room
No a prehral si polku stacku ked mal 40% equity. Ja som pisal, ze toto som nevidel robit tych hracov. Mne proste nepride idealne dat 1/2 stacku na 60%. Prave preto, ze chcem ten turnaj vyhrat tak si vyberam kedy a s akou rukou dam taku cast stacku do hry.
p.s.: nikdy nevies ako by to dopadlo keby si to neurobil, nemusel si shovnut 87 do AA... Pochopitelne nechcem cakat na stack vo vyske BB kym na nom budem mat AA aby ma dorovnal cely stol, ale proste ma to prekvapilo. Ja to nerobim, tak zistujem aku chybu tym robim, ale nejak ma to stale nepresvedcilo (viem divam sa na to matematicky)
p.s.: nikdy nevies ako by to dopadlo keby si to neurobil, nemusel si shovnut 87 do AA... Pochopitelne nechcem cakat na stack vo vyske BB kym na nom budem mat AA aby ma dorovnal cely stol, ale proste ma to prekvapilo. Ja to nerobim, tak zistujem aku chybu tym robim, ale nejak ma to stale nepresvedcilo (viem divam sa na to matematicky)
- chulanbetra
- Založený: Okt 2008
- Poďakoval/li: 1 krát/8 krát
chulanbetra napísal:No a prehral si polku stacku ked mal 40% equity. Ja som pisal, ze toto som nevidel robit tych hracov. Mne proste nepride idealne dat 1/2 stacku na 60%. Prave preto, ze chcem ten turnaj vyhrat tak si vyberam kedy a s akou rukou dam taku cast stacku do hry.
neviem ake mas skusenosti s MTT ale podla tohto komentu ich prilis vela odohranych asi nemas .... v tejto situacii tam BTN bude pushovat ATC to znamena ze AQo je snapcall .... ty tam nemas cas cakat na lepsi spot teda ja ani neviem ci bude vobec lepsi spot pri 20BB stacku lebo tato situacia je uplne idealna - takmer vzdy sme pred superovou range a je to urcite +EV move .... nic nepoviem keby sme mali obaja 100BB stacky a on nam to tam cele posle preflop ale tuto nie je o com diskutovat ziadne ine riesenie ako snapcall nepripada do uvahy - a presne ako si napisal mozno by to nakoniec dospelo do takej fazy ze by sme boli nuteni pushovat nejake Q5o ... skratka tu nie je o com diskutovat zahrane to bolo fajn len stasticko chybalo gl next time
- Akynos
- Založený: Jan 2013
- Poďakoval/li: 1 krát/9 krát
Jasne, ja som proste zvyknuty hrat tak, ze ja som ten co pushne a naopak ked mam dorovnat tak som dost vyberavy pokial to nie je obv nizke % stacku. Chcem tym povedat, ze ja aj viem ze ma tu range siroku ale nedorovnaval som.
MTT nemam vela nahranych to mas pravdu, vyhral som par 1$ na FTP to je tak vsetko. Odohral som ich za cely cas tak hm 50? Nie vela, hram to len ked mam chut a chcem trochu zmenu od cashky.
MTT nemam vela nahranych to mas pravdu, vyhral som par 1$ na FTP to je tak vsetko. Odohral som ich za cely cas tak hm 50? Nie vela, hram to len ked mam chut a chcem trochu zmenu od cashky.
- chulanbetra
Akynos napísal:v tejto situacii tam BTN bude pushovat ATC
bullshit
- ramzey
- Založený: Júl 2010
- Poďakoval/li: 111 krát/96 krát
ramzey napísal:Akynos napísal:v tejto situacii tam BTN bude pushovat ATC
bullshit
Kazdi minimalne premyslajuci hrac ti tam bude pushovat tak 80% range a ked viem ze mam na blindoch hracov ako chulanbetra co mi vedia foldnut aj slabe Ax tak urcite by som pushol ATC .... a rad by som aby si prispel do diskusie niecim zmysluplnejsim ako bullshit lebo ak k tomu nemas viac co povedat tak fuck off
- Akynos
Chalani hlavne sa nepochytte
V prvom rade - v tomto konkretnom spote som mal 65% equity, co nie je naozaj mrte ked si zoberies, ze aj pair vs pair mas iba o 15% viac a to je v podstate nuts situacia pre teba
Tiez si nemyslim, ze tam button bude pushovat s takym stackom ATC, predsa len je najdalej od blindu, ma 10BB, takze kludne si moze pockat na lepsie, ako 63o ;D Urcite ale bude pushovat wide, nie som vobec odbornik na toto, ale tukal som si nejake ranges a ked som mu tam nabuchal okolo 60% najlepsich ruk, tak som mal stale cez 60% equity pf
Dufam, ze sa mi este niekedy podari rozprudit tu takuto diskusiu aj mojimi uspechmi, nie len neuspechmi
V prvom rade - v tomto konkretnom spote som mal 65% equity, co nie je naozaj mrte ked si zoberies, ze aj pair vs pair mas iba o 15% viac a to je v podstate nuts situacia pre teba
Tiez si nemyslim, ze tam button bude pushovat s takym stackom ATC, predsa len je najdalej od blindu, ma 10BB, takze kludne si moze pockat na lepsie, ako 63o ;D Urcite ale bude pushovat wide, nie som vobec odbornik na toto, ale tukal som si nejake ranges a ked som mu tam nabuchal okolo 60% najlepsich ruk, tak som mal stale cez 60% equity pf
Dufam, ze sa mi este niekedy podari rozprudit tu takuto diskusiu aj mojimi uspechmi, nie len neuspechmi
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
tam ide hlavne o to v tomto konkretnom spote ze ked to vsetci hraci prefoldovali az po btn co ma 10bb tak to je idealny cas na push a jeho range tam bude ultra wide ... je jedno ze ma este cely orbit potom pred sebou kym na neho pride blind ale takato situacia sa mu uz nemusi naskytnut ked ma pomerne lahky spot na steal ked vies ze na blindoch su ludia co to necalluju az tak wide a vie ze aj ked mu to callnu tak je to strasne casto situacia 40-60 a ma sancu to vytocit
- Akynos
No a preto som si myslel, ze z pohladu blindu je to nevyhodne lebo tam mozem malo ziskat a vela stratit.
Keby teda vyhral tak by mal 30BB co asi tiez nebolo v tom case nic extra vzhladom na pocet hracov atd. nie?
A naopak mohol stratit 10BB cim ho to mohlo odstrelit (a aj odstrelilo) medzi uplne shortstacky, v podstate ste si vymenili poziciu.
V ziadnom pripade som ta nechcel kritizovat to by som si nedovolil Len ma to zarazilo v tom texte, lebo ja som to hral inak tak som chcel vediet ci nerobim chybu a zda sa ze som robil.
Keby teda vyhral tak by mal 30BB co asi tiez nebolo v tom case nic extra vzhladom na pocet hracov atd. nie?
A naopak mohol stratit 10BB cim ho to mohlo odstrelit (a aj odstrelilo) medzi uplne shortstacky, v podstate ste si vymenili poziciu.
V ziadnom pripade som ta nechcel kritizovat to by som si nedovolil Len ma to zarazilo v tom texte, lebo ja som to hral inak tak som chcel vediet ci nerobim chybu a zda sa ze som robil.
- chulanbetra
Ja mam dojem, ze ty nemas ponatie co tie % za tou rangou aj realne znamenaju.
A poucim ta, BTN by tam mal profitabilne pushovat 50% ak ma 10bb a ak ante je 20%.
Pri mensom ante tj. 10 - 12.5% by mal psuhovat okolo 40%.
Urcite to nieje ATC spot ani na 80%
Pri takomto sirokom pushovani sa nikdy 40-60 nedockas
@Chulanbetra : Ten AQ call je uplne v poriadku, nesnaz sa tu tvrdit opak pls, lebo sa pleties.
Vela stratit/malo ziskat? Co to je za nezmysel, furt ziskam alebo stratim 10bb nic viac ani menej.
A poucim ta, BTN by tam mal profitabilne pushovat 50% ak ma 10bb a ak ante je 20%.
Pri mensom ante tj. 10 - 12.5% by mal psuhovat okolo 40%.
Urcite to nieje ATC spot ani na 80%
Pri takomto sirokom pushovani sa nikdy 40-60 nedockas
@Chulanbetra : Ten AQ call je uplne v poriadku, nesnaz sa tu tvrdit opak pls, lebo sa pleties.
Vela stratit/malo ziskat? Co to je za nezmysel, furt ziskam alebo stratim 10bb nic viac ani menej.
- ramzey
- Založený: Júl 2010
- Poďakoval/li: 111 krát/96 krát
chulanbetra napísal:No a preto som si myslel, ze z pohladu blindu je to nevyhodne lebo tam mozem malo ziskat a vela stratit.
Ak aj viem, ze vo vacsine pripadov budem 3:2 favorit, tak radsej risknem to, ze 2x z 5 pripadov sa prepadnem na 10BB za cenu toho, ze 3x z 5 pripadov budem mat cez 30BB a budem moct hrat poker.
chulanbetra napísal:Keby teda vyhral tak by mal 30BB co asi tiez nebolo v tom case nic extra vzhladom na pocet hracov atd. nie?
Ako som vravel, mal by som cez 200k, co v tej dobe stacilo na TOP100 (a to bolo v hre este skoro 5000 hracov, co znamena top2%..).
chulanbetra napísal:A naopak mohol stratit 10BB cim ho to mohlo odstrelit (a aj odstrelilo) medzi uplne shortstacky, v podstate ste si vymenili poziciu.
To akoze preco zvyraznujes to, ze som to nevytocil? Hadam je to uplne jedno, ako ta ruka dopadla, nie? Hrame predsa poker a vieme, ze dolezite je rozhodnutie a nie, ako ruka dopadne
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.