Kaprov rybník

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Kaprov rybník

Odoslaťod kapor 04 Aug 2013 20:27

yegon napísal:ak chces stupat hore limitmi a budovat bankroll hrou potrebujes odohrat aspon 50k ruk mesacne

OK. Tak to vidím, že budem musieť upraviť priority a zapracovať aj na úplne iných oblastiach, než som pôvodne čakal.

Definitívne sa idem zamerať len na 6max. Ale tých 50k rúk nevidím zatiaľ reálne. Pri viac ako 6 stoloch už nehrám práve najlepšie a keď som si to tak zrátal, tak 50k na 6maxe (hrám hlavne loose stoly) mi vychádza 3 hodiny denne x 30 dní mesačne + v priemere ešte hodinka na analýzu a štúdium. To bude popri RL dosť ťažké dosiahnuť.
kapor

Založený: Júl 2013
Poďakoval/li: 35 krát/3 krát

Odoslaťod yegon 04 Aug 2013 21:23

viem, mam to podobne

tym padom budes potrebovat bud vela stastia alebo dlhu dobu

gl
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod kapor 06 Aug 2013 20:23

Cesta k 50k hands mesačne začala "výborne". Po mesačnej prestávke s CG zmena z FR na 6max, iné ranges, stôl plný neznámych hráčov... No cítim sa ako keby som hral poker prvý krát. Objem úplne smiešny. Viac stolov ani nezapínam, kým sa nedostanem do rozumných koľají. Niečo som prečítal, hádam to už pôjde lepšie.

Pred pár dňami tu bol na nejakom blogu odkaz na starší post (tuším matiapagov?) o sizingu. Čítal som to na dovolenke s tým, že si to doma pozriem lepšie. Teraz to ale neviem ani za svet nijako nájsť. Nepamätáte si niekto kde ten post bol?
kapor

Odoslaťod matiapag 06 Aug 2013 20:42

Myslim, ze mas na mysli tento post, teda posledny na tej stranke :)

Za tento príspevok od matiapag poďakovali :
kapor
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod kapor 06 Aug 2013 20:57

Presne to som hľadal. Díky :)
kapor

Odoslaťod sudden 07 Aug 2013 19:18

Full ring je lahsi a menej variancny, takze ma dost prekvapuje, ze si sa dal na 6max s takym konzervativnym pristupom :) Tvoje posty vyzeraju dost rozumne a vyzera to, ze k tomu pristupujes mega zodpovedne takze ak si najdes dost casu na hranie tak by si urcite mal mat potencial dostat sa na nejake vyssie stakes.

:gl:
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod kapor 07 Aug 2013 20:00

Práve v tom som mal dilemu. Keby sa mi na FR nedarilo, tak mi to je jedno, či hrám FR alebo 6max. Ale keď som FR ako-tak zvládal, tak som mal dilemu, či presedlať na 6max. Lenže už na NL5 sa mi zdá, že je o dosť menej dobrých FR stolov, na ktorých by som chcel hrať. Na 6maxe to vyzerá oveľa lepšie. Aj tu je väčšina 6max hráčov. A skôr či neskôr, ak by som stúpal limitmi by som aj tak skončil na 6maxe. A tak si hovorím, že na NL2 mám stále čas experimentovať. Ak sa nenaučím beatovať NL2 6max, tak to môžem s pokrom rovno zabaliť.

Mal som skôr problém s mindsetom ako so samotným 6maxom. Chcel som sa na prechod "dobre" pripraviť a strašne veľa som toho naraz prečítal o rozdieloch FR/6max a mal som z toho guláš. Výborne to dnes opísal 3flash3 v matiho blogu. Dostal som zo 6maxu strach a robil som tam chyby aj v úplne základných spotoch. Ale už som to nejako spracoval, tak už to hádam pôjde lepšie.
kapor

Odoslaťod kapor 08 Aug 2013 11:56

Full Tilt Poker $2.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2277457
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

CO: $2.57 - VPIP: 36, PFR: 7, 3B: 0, AF: 3,0, Hands: 28
BTN: $0.45 - VPIP: 29, PFR: 17, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 24
SB: $2.17 - VPIP: 17, PFR: 13, 3B: 8, AF: 2,8, Hands: 93
BB: $2.00 - VPIP: 20, PFR: 13, 3B: 0, AF: 6,0, Hands: 45
Hero (UTG): $2.08
MP: $1.37 - VPIP: 64, PFR: 7, 3B: 0, AF: 0,9, Hands: 28

Pre Flop: ($0.03) Hero is UTG with 5Obrázok 5Obrázok
Hero raises to $0.08, MP calls $0.08, 3 folds, BB calls $0.06

Štandardný open. Málo rúk, takže staty môžu mať úplne iné. Ale rátam na MP s calling station - range neriešim, aj tak ju na loose hráčoch neviem nikdy ani zhruba odhadnúť. BB môže byť TAG, je OOP, takže call JJ-77, možno aj JJ-22. Možno by JJ 3betoval, ale je OOP, PFR má tiež nižšie a 3betovať som ho za tých 45 rúk nevidel, tak asi skôr nie. Ešte tipujem v calling range nejaké KQ, AQ,AJ.

Flop: ($0.25) 8Obrázok QObrázok 6Obrázok (3 players)
BB checks, Hero checks, MP checks

BB buď netrafil vôbec, alebo má nejakú slabú ruku. Nízky set tu slowplayovať nebude a má ešte k tomu agresívne staty. MP má hocičo

Turn: ($0.25) 5Obrázok (3 players)
BB bets $0.14, Hero raises to $0.42, MP calls $0.42, BB folds

BB po precheckovanom flope betuje. Neprikladám tomu žiadnu váhu, je príliš agresívny, hral by takto asi na každom turne. Možno má nejakú FD. Ja som chytil set a typicky bez rozmyslu raisujem. Tu si nie som istý tým sizingom a ani tým, že raise je skutočne ten najlepší ťah.

River: ($1.23) 3Obrázok (2 players)
Hero ???

BB fold sa dal čakať. MP call a čo teraz s takýmto riverom? Tu som už úplne stratený a neviem ako tu hrať.
kapor

Odoslaťod chulanbetra 08 Aug 2013 12:20

River by som betol tak 1$ (alebo jeho all in nechce sa mi divat stacky)
chulanbetra

Založený: Okt 2008
Poďakoval/li: 1 krát/8 krát

Odoslaťod kapor 08 Aug 2013 12:45

chulanbetra napísal:River by som betol tak 1$ (alebo jeho all in nechce sa mi divat stacky)

Jemu zostávalo $0.87. Betol som môj all in $1.58, on foldol. $1 sa mi páči. Jeho all in už nie až tak moc.

Ja ak súper betuje a zostáva mi už len all in call, tak ak betoval nejaké 2/3 potu, alebo podobný "nič nehovoriaci" bet, tak s tým callom nemám až taký problém. Ak ide on do all inu, tak už tomu dávam väčší rešpekt, ale stále to môže byť bluff, alebo horšia ruka ako moja. Ale ak on nejde do all inu a betuje presne veľkosť môjho stacku, tak mi je jasné, že je presvedčený že ma poráža a poriadne si rozmyslím, či ten call stojí za to. Vo väčšine prípadov to skôr asi zložím a nedám mu celý môj stack ako dúfal. Bežne hráči callujú bety vo veľkosti presne ich stacku v takýchto situáciách?
kapor

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 15 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!