matiho blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: matiho cryin' room

Odoslaťod chulanbetra 07 Aug 2013 12:44

Hmm no neviem pf raise, call na flope, raise na turn a push na river. Pricom od flopu tam je overcard k tomu ich pripadnemu QQ/JJ a ty si betol 2x a este aj dorovnal reraise. Nemyslim si ze by ta tu pushol s QQ/JJ. Ci by tak zahral Kx, mozno po river ale zase mi nesedi ten river push so slabym K. Ano aggro ryby ktore su prilis agresivne a snazia sa kazdeho vytlacat z potov, tak tam je to jasne. Tento vsak mal len velku vpip/pfr range ale postflop uz ma tu agresiu v normalnych medziach.

Navyse turn c/r sa uz aj ja ucim respektovat od takych hracov na nikzych limitoch. Ale zase ako pises ty mas nahrane viac a mozes mat opacne skusenosti no.
chulanbetra

Založený: Okt 2008
Poďakoval/li: 1 krát/8 krát

Odoslaťod zamyslenie 07 Aug 2013 12:52

a este jednu vec :) je take pravidlo, co iste poznas .. vyhrata ruka neznamena spravne zahrata ruka a naopak, prehrata ruka neznamena zle zahrata ruka ... mozno by stalo za to pozriet sa aj na ruky (mozno nejake postnut), ktore si sice vyhral, ale boli skutocne zahrate spravne? bolo z nich vytazene maximalne value? nema dana ruka este ine "lepsie" riesenie? .. toto je myslim chyba vacsiny hracov na forach, ked ruku vyhraju, automaticky si podvedome oznacia, ze ju zahrali spravne a diskutuju iba o prehratych rukach a pritom mozno obrovske peniaze im utekaju prave tam, kde vyhravaju a naopak, ked ruku prehraju, tak automaticky hladaju problem, ze preco ju prehrali, kde je chyba a mozno si neuvedomuju, ze keby sa na danu ruku pozru z pozicie protihraca, ze vlastne na jeho mieste by to zahrali podobne a bol to len obycajny setup

drzim ti palce :gl:
zamyslenie

Založený: Júl 2013
Poďakoval/li: 0 krát/2 krát

Odoslaťod matiapag 07 Aug 2013 14:08

zamyslenie napísal: ...

Dakujem za rady, ale je mi to uplne jasne a myslim si, ze patrim medzi tych, ktori aj vyhratu ruku budu prediskutovavat stale dokola, len aby sa uistili, ci bola zahrata spravne :) Nie raz som sem na forum daval ruky, ktore som nakoniec vyhral :)

Btw, skusil som si teda vyfiltrovat v HM nejake grafy aby som videl, ako na tom som. Vcera, ked som zaspaval, tak som sa zamyslel, ci nahodou vela necoldcallujem (kvoli velkemu poctu fishiek a castemu minraisovaniu a vyhodnymi odds/moznostou hrania marginalnej ruky multiway) a cuduj sa svete, graf ukazal pekny profit :) Tak som skusil vyfiltrovat, ci vela necallujem 3bety - opat plusovy, pekne rastuci graf. Az som sa zacal cudovat, odkial vlastne tie prehry prichadzaju :D Tak som dalej skusil light 3bety vyfiltrovat (did 3bet = true + z range som odstranil value ruky) a vysledok som tusil - opat pekna ciara okolo BE, co je pomerne fit, aj ked je pravda, ze ne3betujem vela, pretoze 3betovat light vacsinou nie je to, co chcem, tak zvacsa 3betujem for value s viac wide range.

Akcia, ktora ukazuje u mna najvacsie straty, je obycajne foldovanie z blindov. Za 16k ruk som v tejto situacii v minuse 30BI, no neviem, ci je to zle a znamena to, ze neumerne vela foldujem na blindoch (co si nemyslim, kedze foldovat vela je podla mna fajn, kedze chcem hrat IP a aj tie minopeny callujem pomerne wide + niekedy aj normalne openy s marginalnymi rukami ked viem, ze budem hrat 4way+ pot) a mal by som blindy viac defendovat.

No a dalsia, ovela pravdepodobnejsia moznost, je ta, ze vsetky ostatne grafy by mali byt ovela viac plusove a tento z blindov by ma potom tak nemusel zaujimat ;D

Feel free to comment, hlavne som zvedavy, aku mate vy winrate, ked foldujete z blindov (v HM si dajte filtre, na prvej stranke si oznacte iba SB/BB a na poslednej vyberte VPIP = false).

:gl:
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod chulanbetra 07 Aug 2013 14:24

A mas prilezitost ten blind branit? Predpokladam, ze si nechavas napravo fishku, takze tu nevyfoldujes raisnutim z blindov ani 3betom len tak. Cize ides do hry ked ju chces vybrat pricom si OOP, takze tam mas prirodzene tight range asi.

Ja mam zle cisla na blindoch co sa tyka win ratu ale urcite mam dost vysoke 3bety lebo som to minule pozeral a mam ich dokonca vacsie nez na BTN!!!. Problem je, ze ja nemam casto idealne stoly a nemam vzdy moznost izolovat z BTN, naopak mam casto TAGa na BTN ktory ma vysoky steal a preto sa branim. Skusim to vecer pozriet a poslem ti PM.
chulanbetra

Odoslaťod yegon 07 Aug 2013 16:18

chulanbetra napísal:... ale urcite mam dost vysoke 3bety lebo som to minule pozeral a mam ich dokonca vacsie nez na BTN!!!.

tak by to ale aj malo byt, mali by byt dokonca podstatne vyssie nez na BTN, nieco v zmysle (od brucha priblizne cisla a cisto pre 100BB hru, deeper uz sa to moze dost rozhodit v prospech BTN)

BTN 3b 6%
SB 3b 12%
BB 3b 10%

EDIT: chcem len ukazat aky moze byt pomer, nie ze zacnete tak 3betovat :) zavisi to aj od stola, je to len pre ilustraciu ze blind 3bety mozu byt vyssie lebo tam sa vela 3betuje prave vs BTN ktory openuje najsirsiu range. Ja osobne mam napriklad 3bet SB vs BTN 19% a BB vs BTN 14% (netvrdim ze je to tak spravne)
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod chulanbetra 07 Aug 2013 16:24

Ja mam priblizne 3% BTN a 6% oba blindy 3bet. Urcite moze byt ten 3bet na BTN vyssi a mozno aj na blindoch ale este nie som tak smely v btn vs blind subojoch :D
chulanbetra

Odoslaťod matiapag 08 Aug 2013 21:04

Miniupdate pred oddychovym vikendom :)

Hra sa mi lepsie, dal som 6 straight winning session, no aspon 3 z nich su tak 10bb winning ;D vzdy lepsie ako prehravat :) hram 4 stoly, sustredim sa, som hlboko pod ev a stale triafam top superovych range ale aj tak v pluse som a ked sa sustredim, tak to ide :) popritom sok rb pro na starsoch kde pocas happy hours(alebo ked mam chut) 12/14/16 a par minut za session niekedy 18 tablujem NL10 pokym nevyclearujem fdb a som happy :)

Zajtra chata s priatelkou :Yahoo!: srandujem, ide aj cela jej rodina, takze bude 'zabava' :)

Sent from my HTC One using Tapatalk 4 Beta
Obrázok používateľa
matiapag

Re: matiho uNL journey :)

Odoslaťod matiapag 11 Aug 2013 19:39

Spat z chaty, oddychnuty, resp. zrelaxovany ale pomerne unaveny :) Chcel som sa rovno pustit do nejakej session, ale radsej som precital tu handy od zeltzna a nejake nove blogy, co mi dodalo dost vela energie ked vidim, ako to tu konecne pekne ozilo :) Zacnem naplno od zajtra dufam a mozno aj dnes daco este stihnem, v kazdom pripade sa uz tesim na zvysok augusta, najma, ak to tu tolko ludi bude pravidelne updatovat a opat tu vznikne taka super komunita, ako kedysi :)
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod matiapag 12 Aug 2013 10:25

Krasnu seriu plusovych sessions som dnes ukoncil -2BI, aj ked som ju mal dobre rozbehnutu, ale 3BI mi zobral najvacsi donk za celu session, co hral 86/36, donkbet 100, bet vs missed cbet 100 za 100 ruk, ked 2x trafil trips na turne a raz straight na turne proti mojmu TP z flopu :) Skoda je to, uz to vyzeralo vsetko velmi pekne a vsetko to pekne rastlo, nevadi ale, pokracujem snad v dobrej hre a hned to bude naspat :)
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod m1sisko 12 Aug 2013 22:56

Cau, dik za spravu - isto si ta najdem na skype. Btw. pred chvilou som ta videl na Nl10 - darilo sa?
m1sisko

Založený: Aug 2013
Poďakoval/li: 0 krát/3 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!