Kaprov rybník
Re: Kaprov rybník
Díky mati. Vidím, že mám v hre o dosť väčšie leaky, než som si pôvodne myslel.
Posledné ruky, čo som sem chcel dať som pri lepšej analýze vždy prišiel na správne riešenie hádanky, tak som ich sem nakoniec nedal. Ale možno to moje "správne riešenie" nebolo vôbec správne riešenie. Vstúpim si viac do svedomia
Posledné ruky, čo som sem chcel dať som pri lepšej analýze vždy prišiel na správne riešenie hádanky, tak som ich sem nakoniec nedal. Ale možno to moje "správne riešenie" nebolo vôbec správne riešenie. Vstúpim si viac do svedomia
- kapor
- Založený: Júl 2013
- Poďakoval/li: 35 krát/3 krát
yegonove fantastické defend analýzy ma inšpirovali, aby som sa na to pozrel trochu lepšie. A našiel som toto.
http://en.donkr.com/forum/optimal-3-bet-4-bet-5-bet-strategies-in-nlhe-6-max---part-1-533561
Je to prvá časť seriálu, ale je tam vpodstate celý základ pre každého začiatočníka o 3-/4-/5-betoch. Kto chce, tak si tam nájde aj ostatné časti od toho autora. Možno vám to je všetkým už dávno úplne jasné, ale ja som doteraz o takýchto analýzach nič nevedel. Mám pocit, že doteraz som len tak náhodne klikal a až teraz môžem skúsiť hrať skutočný poker
http://en.donkr.com/forum/optimal-3-bet-4-bet-5-bet-strategies-in-nlhe-6-max---part-1-533561
Je to prvá časť seriálu, ale je tam vpodstate celý základ pre každého začiatočníka o 3-/4-/5-betoch. Kto chce, tak si tam nájde aj ostatné časti od toho autora. Možno vám to je všetkým už dávno úplne jasné, ale ja som doteraz o takýchto analýzach nič nevedel. Mám pocit, že doteraz som len tak náhodne klikal a až teraz môžem skúsiť hrať skutočný poker
- kapor
Dosiahol som 25BI, takže zajtra je v pláne prvý shot na NL5.
Prvé tri týždne tento mesiac boli biedne. Experimentoval som, každú session som hral úplne inak. Jedna session išla dobre, bol som happy. Druhá dopadla zle, tak rýchlo zmeniť range, počet stolov a hru celkovo. A tak stále dokola. Po troch týždňoch som mal len +1BI.
Tento týždeň v pondelok sa mi podarilo konečne sa zresetovať a stabilizovať a odvtedy to celý týždeň ide slušne. Od pondelka hrávam 4 stoly, zatiaľ 14 vpriemere hodinových sessions, 4k rúk a 23bb/100. Keby sa tak tá WR chcela udržať na tejto úrovni dlhodobo Ale na takej mikrovzorke to nič neznamená.
Mám v hre kopu leakov o ktorých viem, ale keď som sa pokúšal odstrániť ich všetky naraz, tak som z toho mal len bordel. Takže som si povedal, že budem hrať svoju štandardnú hru a vyberiem si vždy len jeden leak a budem na ňom pracovať, až kým ho dostatočne neodstránim, až potom pôjdem na ďalší. To znamená, že session review som obmedzil čisto len na spoty, ktoré môžu obsahovať zvolený leak a ostatné handy vôbec nepozerám. Aktuálne riešim 3+bet a defend vs 3+bet.
Prvé tri týždne tento mesiac boli biedne. Experimentoval som, každú session som hral úplne inak. Jedna session išla dobre, bol som happy. Druhá dopadla zle, tak rýchlo zmeniť range, počet stolov a hru celkovo. A tak stále dokola. Po troch týždňoch som mal len +1BI.
Tento týždeň v pondelok sa mi podarilo konečne sa zresetovať a stabilizovať a odvtedy to celý týždeň ide slušne. Od pondelka hrávam 4 stoly, zatiaľ 14 vpriemere hodinových sessions, 4k rúk a 23bb/100. Keby sa tak tá WR chcela udržať na tejto úrovni dlhodobo Ale na takej mikrovzorke to nič neznamená.
Mám v hre kopu leakov o ktorých viem, ale keď som sa pokúšal odstrániť ich všetky naraz, tak som z toho mal len bordel. Takže som si povedal, že budem hrať svoju štandardnú hru a vyberiem si vždy len jeden leak a budem na ňom pracovať, až kým ho dostatočne neodstránim, až potom pôjdem na ďalší. To znamená, že session review som obmedzil čisto len na spoty, ktoré môžu obsahovať zvolený leak a ostatné handy vôbec nepozerám. Aktuálne riešim 3+bet a defend vs 3+bet.
- kapor
Ak ti môžem poradiť, tak postuj handy, ktoré si myslíš, že si zle zahral/mohol si ich zahrať lepšie. Dostaneš feedback a budeš ten spot vnímať aj z uhla ostatných hráčov, a môžeš sa veľa veciam priučiť To nie je vôbec hanba, aj keď to vyzerá byť úplne jednoduchý spot.
pri shotovaní
pri shotovaní
-
Zeltzn - Príspevky: 1480
- Založený: Dec 2010
- Poďakoval/li: 175 krát/97 krát
Dík. Niekoľkokrát som sem už išiel niečo dať, ale väčšinou pri podrobnej analýze a pri spisovaní správneho thought processu (pri hre samozrejme rozmýšľam na úrovni "Aha, raise je pekné tlačidlo") zistím, že je úplne jasné, že som to mal foldnúť už na flope, takže pýtať sa potom v tej ruke, čo som mal robiť na riveri, už nemá príliš zmysel. Ale asi sa donútim z každej session sem povinne hodiť aspoň jednu ruku. Určite to zmysel má.
- kapor
kapor napísal:Ale asi sa donútim z každej session sem povinne hodiť aspoň jednu ruku. Určite to zmysel má.
Ja keď som začínal, tak ja som to tu snáď spamoval problémovými handami ešte viac ako teraz Analyzovanie hands je veľmi dôležitá vec, niektorými megapodceňovaná.
-
Zeltzn - Príspevky: 1480
- Založený: Dec 2010
- Poďakoval/li: 175 krát/97 krát
Včera len jedna 2h session. Podľa vzoru yegonovie som hral NL2 stoly a jeden NL5. NL2 +$3,27, NL5 -$10,43. Kariéra na NL5 nezačala práve najlepšie. Jeden BI som odcalloval AI, kde to mal byť skôr fold. Zvyšok je klasický problém, že všetko sú zrazu neznámi hráči, takže strašne overfoldujem. Spravím si review a hodím sem nejaké ruky.
- kapor
Včera to bolo slabšie. NL2 -$1.94, NL5 -$0.78. Budem musieť zas zmeniť svoju hru. Na NL2 som úplne vypustil tough spoty. Hrám nitty range, väčšinou len for value, skoro vôbec nebluffujem a ak neviem čo robiť, tak väčšinou instafold. Celkom to tam zatiaľ funguje. Ale na NL5 to vyzerá tak, že bude treba predsa len trochu agresívnejší prístup a viac rozmýšľať. Urobím si review a zas sem niečo hodím.
- kapor
kapor napísal:Hrám nitty range, väčšinou len for value, skoro vôbec nebluffujem
Nevidim v tom velky problem u zacinajuceho hraca na NL2 a NL5
-
sudden - Príspevky: 1001
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 196 krát/165 krát
Všeobecne je to OK. Ale mám pocit, že hrám na NL5 príliš moneyscared. Fold to steal 100% hovorí za všetko, aj keď tam mám zatiaľ len mikrovzorku. Takže pracujem na blind defend stratégii. V rámci normy. Zo mňa sa aj tak žiadny agro donk nikdy nestane. Ja budem aj tak vždy nit
- kapor
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 19 hostí.