matiapag napísal:@ morty - ten 4bet sizing tvoj je nejaky crazy, to nejako casto dostavas 5bet na uNL ci co

co ja sa stretavam tak vacsina ludi mi 4betuje 3x moj 3Bet, ja som to upravil na 2,5x lebo nemam chut 4betovat light s vacsim sizingom, ale imo ked 4betnes 2x, tak to by napr. mna osobne maximalne provokovalo a zacal by som ti 5betovat mrte

Mne vobec nepride crazy, praveze uplny standard, i ked uznavam, ze tak na NL100+ mozno. Reasoning za tym je nasledovny: chcem mat bluff 4beting range a zaroven chcem dat prilezitost hracom spravit chybu (napr. callovanim 4betu OOP). Takymto sizingom zabijem dve aj tri muchy jednou ranou. Davam incentive na flat ked mam value, davam si super risk/reward ratio na moje bluffy. A mne osobne nevadi, ked dostanem flat na 4bet ked bluffujem, nakolko mam plan postflop. Ak hrac 3bet bluffuje a to je jeho jediny plan (oh look, this idiot from eastern europe is opening 34% from CO, let's 3bet him, he has to fold!), s nieco viac ako min4betom preberiem iniciativu a jednoducho ho rebluffnem. Ak ma vzacnu kombinaciu ruk, s ktorou sa je ochotny stacknut PF, snapnem moju value cast range a foldnem zvysok.
to by napr. mna osobne maximalne provokovalo a zacal by som ti 5betovat mrte
toto mne osobne nedava velky zmysel. Cim mensi 4bet sizing volim, tym mas mensiu incentive na 5bet bluff, lebo mas nevyhodne risk/reward ratio. Naopak, proti hracom, co ma 4betuju na 3x mojho 3betu, sa musim pevne drzat stola aby som im tam nesupol A4s alebo 88 ako bluff lebo mi davaju velmi dobru cenu na moj 5bet bluff, takmer vzdy mam aspon 20%+ equity a spolu s nezanedbatelnou fold equity je to spot, ktory sa casto rozhodnem zobrat!
Ak si mal skor na mysli, ze by Ta to frustrovalo a chcel by si ma punishnut, tak to sa samozrejme deje, ale stylom "let's flat and outflop this monkey" ale kedze mam iniciativu, velmi casto aj poziciu a flop missnu tak v 2/3 pripadov a ja cbetujem tak 1/3 potu, well, do the math

Samozrejme velmi atraktivny aspekt tohoto sizingu je aj balancing, kde mam moznost 4betovat vela ako bluff a tym padom exploitovat a zaroven nebyt exploitovany (tym, ze by som 4betoval iba premiums s umyslom sa stacknut). Narocky som ho ale nespomenul skor v texte, lebo ved balancing na NL10, ehm, jakbysmet

ale imo napriklad uz na NL50/100 sa bez toho velmi nezaobides dnes...