222lew222 blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

222lew222 blog

Odoslaťod 222lew222 03 Jan 2014 16:30

Volam sa martin pochadzam z vychodneho slovenska mam 21rokov rozhodol som sa toho roku spraviť si blog :) poker hravam približne rok viac rekreačne ako pravidelne trošku som toho prečital hravam zo začiatku všetko cash,MTT a s&g menej zatiaľ ešte vždy neviem najsť svoje miesto.Budem sa snažiť tu postovať neake tie handy a dufam že mi pomôžete sa zlepšiť :)
222lew222

Založený: Jún 2013
Poďakoval/li: 41 krát/1 krát

Re: 222lew222 blog

Odoslaťod 1886er 04 Jan 2014 12:51

gl

Za tento príspevok od 1886er poďakovali :
222lew222
Obrázok používateľa
1886er

Založený: Okt 2010
Poďakoval/li: 197 krát/125 krát

Odoslaťod 222lew222 08 Jan 2014 20:12

...
Prílohy
pok.png
Chcel by som sa opytať da sa taka handa zložiť?
pok.png (239.11 ) Zobrazená 4187 krát
222lew222

Odoslaťod WolfiKxx 08 Jan 2014 22:10

no da sa zlozit ak stlacis tlacitko fold :D... ale toto never ever zahodit na takom boarde FH s JJ ked tam je kopec horsich veci
Obrázok používateľa
WolfiKxx

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 165 krát/42 krát

Odoslaťod vlade 08 Jan 2014 22:13

V prvom rade vitaj :)

Co sa tyka tvojej otazky ci by sa to dalo zlozit, tak odpoved existuje len hypoteticka, pretoze z jedneho obrazku sa neda utvorit obraz o priebehu hry a ako k vysledku prislo.

Zalezi to samozrejme od vela veci, ci by sa to dalo zlozit, skusim uviest priklad:

kedze si neuviedol ziadne statistiky, tak nevieme ako tvoj super hra, v pripade ze by si povedal ze ten hrac proti ktoremu si tuto hru odohral ma s tebou pri stole 1000 hier a hral z nich 5, z toho 2x si ho videl ako ukazal karty AA a KK a vzdy ked hral tak navysil na 3 nasobok big blindu a urobil to aj teraz, tak odpoved znie, ano, dalo by sa to zlozit a mal by si to zlozit pretoze je jasne ze ma AA alebo KK a tvoje JJ proti nemu neni dobre.

to je len 1 z 1000 prikladov ako dana hra mohla prebiehat, preto je VELMI DOLEZITE povedat k tej hre co najviac informacii ktore mas, inak sa proste naozaj neda poradit, aj keby niekto strasne chcel tak vseobecnu odpoved nevymysli, pripadne by bola taka dlha ze by si ju nedocital ani do zajtra :)
vlade

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 246 krát/175 krát

Odoslaťod TomMolivan 08 Jan 2014 23:46

Väčšinou keď pri taktejto situácii niekto položí takú otázku ako ty, teda že "dalo sa to zložiť?" tak to väčšinou znamená, že dotyčný ešte neobjavil alebo nerozumie dostatočne konceptu s názvom range.

Ty tú situáciu vnímaš takto: na začiatku partie ti boli rozdané nejaké karty, súperovi boli rozdané nejaké karty (v tomto prípade KK) a ty rozmýšlaš nad tým, či sa dalo, ako partia postupovala, nejako vydedukovať, že mal práve KK a zložiť to.

V skutočnosti však v drvivej väčšine prípadov proste nie je možné odhadnúť, presne ktoré dve karty súper drží, pretože na to skrátka nemáme dostatok informácii. Preto používame koncept range, v ktorom nameisto toho, aby sme sa snažili odhadnúť presné súperove karty rozmýšlame nad tým, aké všetky možné karty môže hčá v danej situácii mať (t.j. namiesto "myslím si že má KK, ako si stojím proti KK?" rozmýšlame spôsobom "nejaké % času má KK, nejaké % času má handu XX, nejaké % času má handu YY, ako si stojím proti celej tejto škále rúk - range - ako celku?)

Tento koncept pritom isto nezriedka používaš aj ty, aj keď si to možno neuvedomuješ. Jednoduchý príklad:
Sedíš v early fáze turnaja na buttone s KQs a agresívny loose hráč pred tebou raisne. V takejto situácii som presvedčený, že nikdy nefoldneš. Ale prečo? Ty nevieš aké dve karty má, ale zároveň vieš, že aj keď je niekto strašne loose, určite bude raisovať handy ako AA, KK, QQ, AK, AQ, voči ktorým si na tom otrasne. Tak prečo si ochotný tú hru s nim hrať? A odpoveďou je práve range - pretože z informácii, ktoré o svojom súperovi máš vieš, že okrem spomínaných rúk bude raisovať aj KJ, KT, QJ, QT, rôzne suited connectory a bohvie čo ešte, ktoré porážaš. Ty nevieš, aké dve konkrétne karty on drží a vieš že ťa môže mať crushed, ale do tej hry ideš preto, pretožesi popredu voči celej škále/range kariet, ktoré bude za tých okolností raisovať.

No a rovnako to platí aj post-flop, aj keď sa tam tá range čoraz viac zužuje. Áno, práve teraz otočil KK a ty si partiu prehral, ale vieš, že keď sa na rivri rozhodnene ísť all-in, žiaden hráč tu nezahodí ani JT, KT, AT, QT, AQ, flushe atď, čiže drvivú väčšinu jeho range porážaš t.j. omnoho častejšie tu vyhráš, než prehráš.

Za tento príspevok od TomMolivan poďakovali - 2:
222lew222, vlade
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod 222lew222 08 Jan 2014 23:55

Ospravedlňujem sa ja som sa vtedy ponahľal tak len tak som to postol :D takto bol to ZOOM cash a informacie som o ňom nemal žiadne tak ked nemame žiadne informaci o hračovy či sa to da zložiť asi to malo byť dopisane k tej fotke :D dik
222lew222

Odoslaťod 222lew222 09 Jan 2014 00:56

TomMolivan :poklona:

Dakujem pekne napisane a konečne trošku viac do toho vidim :)
222lew222

Odoslaťod TomMolivan 09 Jan 2014 01:13

Že nemáme žiadne informácie o hráčovi neznamená, že nemôžeme alebo by sme nemali pracovať s ranges - práve naopak, u človeka o ktorom nič nevieš už tobôž nebudeš mať šancu vydedukovať konkrétne karty, ktoré drží, preto sa musíš snažiť rozmýšlať v zmysle "čo všetko by mohol mať, aké handy sú najpravdepodobnejšie"

Každopádne celá otázka je inak úplne lol predovšetkým kvôli tomu, že si postol iba screenshot showdownu a nič viac - neposkytol si doslova ani jednu informáciu, ktorá by nám mohla pomôcť otázku vyriešiť. Uvedomuješ si, že to, čo súper drží, dedukujeme z jeho jednotlivých akcií, sizingu, pozície a množstva ďalších vecí?
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod 222lew222 09 Jan 2014 18:36

Samozrejme už to nechajme tak :) ešte otazočka ako predisť tiltu ? To sa asi sam musim naučiť že ? :D
222lew222

Ďalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 17 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!