Ako hrať s AA v turnaji

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Ako hrať s AA v turnaji

Odoslaťod admin 30 Sep 2008 07:14

Diskusia k článku: Ako hrať s AA v turnaji

Tento článek bude o věčné otázce, tedy co si v turnaji počít s tím, když na ruku dostanete tzv. rockets, bullets neboli 2 esa. Většina z vás by asi ihned odpověděla: "No co asi, samozřejmě raise a hrát za každou cenu." Jenomže ono to není tak jednoduché jak se zdá a ti co hrají poker delší dobu vám určitě potvrdí že AA na ruce moc rádi nevidí protože na ně nemají dobré vzpomínky. Já rovněž. Proč asi? Já už si s tím také lámu hlavu delší čas a přišel jsem na to, že důvody jsou pouze 2! Buď špatně zahrajete před flopem, tzn. nedostatečný raise nebo zbytečný slow play a tudíž check, nebo smůla. Smůlu neovlivníme a tak se radši budeme věnovat situaci jak zahrát před flopem. Jak hrát v turnaji AA před flopem Velmi záleží na pozici u stolu. Jinak by se 2 esa měly hrát na brzkých pozicích, jinak na středních a úplně jinak na buttonu nebo na blindech. Na brzkých pozicích si klidně můžete dovolit pouze dorovnat blind protože je velmi pravděpodobné, že někdo ze zbývajících hráčů navýší a vy pak můžete s klidem znovu navýšit a do potu tak dostanete za prvé větší počet chipů o což vám jde, stejně jako o to, aby do hry vstopil jeden, maximálně 2 hráči. To vám tento způsob hry zaručí, protože tímto tahem ukážete sílu svých karet. Pokud jste na střední pozici tak už určitě na nic nečekejte. Hrát slow play s raketami na ruce ve střední pozici je velmi...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Ako hrať s AA v turnaji

Odoslaťod Jožo Jakubov 25 Jan 2014 11:54

Nazdár :) .. som tu nový a rád by som prispel trochou môjho „šťastička“ ktoré sa mi naskytlo v turnaji na PS (Premier skill league qualifier)
Začalo to treťou hrou .. po dvoch handach ktoré som hodil do koša mi pristáli na ruke rakety.
A prebiehalo to takto
Poker Stars, $1 Buy-in (20/40 blinds) No Limit Hold'em Tournament, 9 Players

MP2: 1,500 (37.5 bb)
MP3: 1,480 (37 bb)
CO: 1,520 (38 bb)
BTN: 1,420 (35.5 bb)
Hero (SB): 1,540 (38.5 bb)
BB: 1,560 (39 bb)
UTG+1: 1,500 (37.5 bb) ( Bola to tretia hra takže staty žiadne pochopiteľne)
UTG+2: 1,500 (37.5 bb)
MP1: 1,500 (37.5 bb)

Preflop: Hero is SB with A :heart: A :diamond:
UTG+1 folds, UTG+2 raises to 80, 5 folds, Hero calls 60, BB folds

Flop: (200) 5 :club: Q :spade: 9 :spade: (2 players)
Hero checks, UTG+2 bets 40, Hero raises to 160, UTG+2 calls 120

Turn: (520) K :diamond: (2 players)
Hero bets 280, UTG+2 calls 280

River: (1,080) 4 :heart: (2 players)
Hero bets 520, UTG+2 calls 520

Results: 2,120 pot
Final Board: 5 :club: Q :spade: 9 :spade: K :diamond: 4 :heart:
Hero showed A :heart: A :diamond: and lost (-1,040 net)
UTG+2 showed K :heart: Q :diamond: and won 2,120 (1,080 net)

Túto prehru som pripísal smole. Ale je tomu naozaj tak ? Nemal som to zahrať trochu inak ?
Keby som to 3betol už pred flopom. Dopadlo by to inak ? Ja osobne si myslím že nie. Dorovnal by mi to a ja by som prišiel asi o celý stack v ďalších kolách. Takže neviem čo si myslíte vy ? A ten turn. Bolo chybou to raisovať ako prví po mojom re-raise na flope ? Keby som to checkol a on raisol tak by som to asi tak či tak dorovnal keď nie raisol. ... Odhadoval som ho na range niečo ako AQ, AK alebo JJ (ktorých sa nechcel vzdať na flope), alebo FD a tiež KQ (ale nechcel som si to na turne pripustiť že by to mohla byť jeho handa) . Intuícia mi hovorila že mi calluje re-raise na flope z párom Q a na turne som si pomyslel ták ak ma trafenú Q tak by mohol po K na turne zahodiť a keď nie tak by mohol pokračovať z niečim ako AK alebo sa nevie zbaviť túžby po flushke. Po jeho calle a bordeli ktorý prišiel na river som sa rozhodol raise na polovicu potu pretože čakal som že ma reraisne z TPTK a FD zahodí ... a on to našťastie len callol a ostalo mi aspoň niečo. viem že na rivri bolo moje SPR 1:1 a bol to jednoznačný all in ale chcel som to spraviť trochu inak a našťastie to nebolo až také zle rozhodnutie. aspoň som ostal v hre :) Prosím vás vyjadrite sa ako by ste to spravili vy alebo kde som spravil chyby v rozmýšľaní. Nepovažujem sa a dobrého hráča. Stále sa len učím a snažím zdokonaľovať takže uvítam každý názor od vás ;)

Po tomto pokračovala hra ďalej. Prišla na rad 16. hra a ja som bol obdarený v tú pravú chvíľu. Týpek predo mnou raisol limpera a ja z AA som sa rozhodol pre all in ... iná lajna mi neprišla vhodná keďže za mnou ostávalo mnoho hráčov a ja som bol short stack. (Spravil by som to asi aj z horšou handou) ... No a Limper samozrejme call a raiser fold :D .. a dopadlo to takto

Poker Stars, $1 Buy-in (30/60 blinds) No Limit Hold'em Tournament, 9 Players

BB: 1,910 (31.8 bb)
UTG+1: 1,720 (28.7 bb)
UTG+2: 930 (15.5 bb)
MP1: 1,660 (27.7 bb)
Hero (MP2): 700 (11.7 bb)
MP3: 1,000 (16.7 bb)
CO: 1,730 (28.8 bb)
BTN: 2,160 (36 bb)
SB: 1,710 (28.5 bb)

Preflop: Hero is MP2 with A :spade: A :diamond:
UTG+1 folds, UTG+2 calls 60, MP1 raises to 180, Hero raises to 700 and is all-in, 5 folds, UTG+2 calls 640, MP1 folds

Flop: (1,670) T :diamond: 7 :heart: 2 :diamond: (2 players, 1 is all-in)
Turn: (1,670) 9 :spade: (2 players, 1 is all-in)
River: (1,670) K :heart: (2 players, 1 is all-in)

Results: 1,670 pot
Final Board: Td 7h 2d 9s Kh
UTG+2 showed 7 :diamond: 7 :club: and won 1,670 (970 net)
Hero showed A :spade: A :diamond: and lost (-700 net)

Takže teraz neviem žeby boli esá prekliate ? Asi nič nevyriešim tým že to budem riešiť. :D Mňa len zaujíma či sa to stáva bežne že AA na ruke málo kedy v showdowne stačia. A čo vy stalo sa vám už niekedy niečo podobné ?
Obrázok používateľa
Jožo Jakubov

Založený: Jan 2014
Poďakoval/li: 3 krát/0 krát

Odoslaťod TomMolivan 25 Jan 2014 13:09

Bohužiaľ nemám teraz čas, aby som sa vyjadril ku všetkému, ale napíšem aspoň toľko, že vôbec nemusia byť "prekliate" na to, aby si ich prehral viackrát za relatívne krátku dobu, je to skrátka úplne normálne. Problém je, že ľudia ku kartám ako AA/KK automaticky pristupujú tak, že "yes, teraz idem veľa vyhrať", čo potom umocňuje negatívny pocit z toho, že sa to nestalo.
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod Jožo Jakubov 25 Jan 2014 16:30

Takže najlepšie čo môžem spraviť je nepripisovať im takú vysokú hodnotu. Pochopil som to spravne ?
Vďaka za tvoj čas. :)
Obrázok používateľa
Jožo Jakubov

Odoslaťod 1886er 25 Jan 2014 17:06

Jožo Jakubov napísal:Mňa len zaujíma či sa to stáva bežne že AA na ruke málo kedy v showdowne stačia.

možno to až príliš tlačíš. niekedy treba vedieť aj takúto top handu zahodiť. nie vždy je AA dosť dobré na to, aby mohlo vidieť showdown :)
Obrázok používateľa
1886er

Založený: Okt 2010
Poďakoval/li: 197 krát/125 krát

Odoslaťod swain 25 Jan 2014 18:13

AA nikdy nehraj na PS , tam ti to ich soft nedovolí vyhrať , vždy ťa to :river: :river: :river:

z mojej štatistiky : AA -187x co som ich mal , som ich 143x prehral , :w4444x: ,
tak to radšej rovno zahadzujem :vlade: :vlade:

odvtedy nemám problem ..... :good: :lol2: :gl:
swain

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 57 krát/30 krát

Odoslaťod TomMolivan 25 Jan 2014 18:15

Jožo Jakubov napísal:Takže najlepšie čo môžem spraviť je nepripisovať im takú vysokú hodnotu. Pochopil som to spravne ?
Vďaka za tvoj čas. :)

Pripisuj im hodnotu, ale počítaj s tým, že úplne kľudne ich môžeš prehrať, a to aj viackrát po sebe... niektorí ľudia majú pocit, že také niečo je asi také pravdepodobné, ako že ťa trafí blesk a hneď si myslia, že to celé musí byť podvod.

Za tento príspevok od TomMolivan poďakovali :
Jožo Jakubov
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod Jožo Jakubov 25 Jan 2014 20:03

1886er napísal:
Jožo Jakubov napísal:Mňa len zaujíma či sa to stáva bežne že AA na ruke málo kedy v showdowne stačia.

možno to až príliš tlačíš. niekedy treba vedieť aj takúto top handu zahodiť. nie vždy je AA dosť dobré na to, aby mohlo vidieť showdown :)

áno máš pravdu :) Je dosť možné že pocket aces nebudú dobré na boarde z štyrmi kartami v rovnakej farbe alebo postupky. Ale odhadnúť silu súperovej kombinácie na nezparovanom boarde K high bez možnej flush alebo straight,je nad moje shopnosti. Mám problém zahodiť esá v takých to prípadoch. A ešte keď mi to súper len calluje a calluje. v skutku to súper zahral dobre. ( až na ten call na rivri) Jediné čo mi ostáva je napísať do chatu GG a ísť ďalej.
Ak máš čas tak skús napísať aku lajnu by si použil alebo čo by si zmenil keby si bol na mojom mieste. :) (v tej prvej hande )
Vďaka za radu cením si to. :)
Obrázok používateľa
Jožo Jakubov

Odoslaťod Jožo Jakubov 25 Jan 2014 20:16

swain napísal:AA nikdy nehraj na PS , tam ti to ich soft nedovolí vyhrať , vždy ťa to :river: :river: :river:

z mojej štatistiky : AA -187x co som ich mal , som ich 143x prehral , :w4444x: ,
tak to radšej rovno zahadzujem :vlade: :vlade:

odvtedy nemám problem ..... :good: :lol2: :gl:

Tak toto je už podľa mňa extrém :D zahadzovať esá pred flopom nedokáže hocikto :) a ja tieš nie
Ale možno ti to ušetrilo v niektorých prípadoch nervy. :D :x :good:
Obrázok používateľa
Jožo Jakubov

Odoslaťod swain 25 Jan 2014 20:20

a pridavam ešte štatistiku esa proti mne z 23 pripadov čo ich mal super ich 21x vyhral , ja som ich porazil iba 2x , :dzejkej:
swain

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 57 krát/30 krát

Ďalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!