lovec velryb (teh yegon blog)
Re: lovec velryb (teh yegon blog)
myslim ze to nebude reakcia na 4bet ale ze ne 3betneme ale len callujeme PF ... alebo ?
-
WolfiKxx - Príspevky: 1285
- Založený: Jún 2008
- Poďakoval/li: 165 krát/42 krát
Zdravím. Toto je napríklad range na mp:
a popisok yegona, ktorý tu bol znie:
Ja chápem 3bet/call, akože ja dám 3bet a keď ma niekto 4betne, tak callnem. Alebo to fakt pre boha znamená, že dám 3bet a callnem 4bet allin? S 88, JQs, JTs, KQs? No možno v nejakej agro dynamike... Akože dajú sa callovať 4bety, to je jasné, ale väčšinou som to videl pri deep stackoch a v typických pozíciách ako bu/cu vs blindi, blinds war a podobne, kde sa hodne 4betuje light aspoň na vysokých limitoch, ale yegon hraje nl200 a to sa tam fakt hraje tak agro, že to calluje aj pri 100bb stackoch? Nasledujúce lajny postflop sú asi iba fakt ch/r flop + ship allin na turne, ch/c flop + ch/c allin na turne, ch/r allin na turne, ch/r allin flop, fold... Dík
a popisok yegona, ktorý tu bol znie:
vs open:
cervena = 3b/stackoff
zlta = 3b/f
modra = 3b/call
nevyfarbene = cold call
Ja chápem 3bet/call, akože ja dám 3bet a keď ma niekto 4betne, tak callnem. Alebo to fakt pre boha znamená, že dám 3bet a callnem 4bet allin? S 88, JQs, JTs, KQs? No možno v nejakej agro dynamike... Akože dajú sa callovať 4bety, to je jasné, ale väčšinou som to videl pri deep stackoch a v typických pozíciách ako bu/cu vs blindi, blinds war a podobne, kde sa hodne 4betuje light aspoň na vysokých limitoch, ale yegon hraje nl200 a to sa tam fakt hraje tak agro, že to calluje aj pri 100bb stackoch? Nasledujúce lajny postflop sú asi iba fakt ch/r flop + ship allin na turne, ch/c flop + ch/c allin na turne, ch/r allin na turne, ch/r allin flop, fold... Dík
- nguyendong
- Založený: Mar 2014
- Poďakoval/li: 2 krát/0 krát
bavime sa samozrejme o standardnom 4bet sizingu, teda open 3x, ja 3bet na 8,5x a super 4bet na cca 20BB
- Za tento príspevok od yegon poďakovali :
- nguyendong
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
Zdravím. Prosímťa yegon, mohol by si mi ešte vysvetliť, prečo sa líšia tabuľky na sb a bb vs open, hlavne pre vs open 15% a 20%, čo sa týka callov 4betov a 3bet/stackoff, keď v podstate aj na sb aj bb budem vždy oop, iba na bb sem tam vs sb open budem mať na neho pozíciu, ale proti ostatným to bude detto ako na sb. V čom je teda rozdieľ? Je to len akože ďalšia alternatíva, ktorú môžem ľubovoľne zameniť? To znamená, že pre bb môžem použiť tabuľku zo sb a naopak, to isté napr. aj na mp vs open, co vs open a podobne? No a ešte by si mohol prosím prezradiť, ako hraješ postflop, keď callneš 4bet? Taký bežný scenár. Dík
- nguyendong
nguyendong napísal:V čom je teda rozdieľ?
Je v tom zásadní rozdíl, protože když si na SB, tak se za tebou bude vyjadřovat ještě jeden hráč. Tomu je potřeba uzpůsobit strategii.
A co se týče callovaní 4 betů, tak musíš vědět co hraješ za limity a jaký se tam používá sizing. Protože na nižších limitech se standardně 3 betetuje na 9-12x a 4betuje na 23BB. A to je celkem rozdíl a je tomu potřeba úplně jinak přizpůsobit range.
- Za tento príspevok od blazek poďakovali :
- nguyendong
- blazek
- Poďakoval/li: 2 krát/1 krát
Bavíme sa o vyšších limitoch, lebo na nižších sa nemá asi moc zmysel zaoberať nejakými 3bet/4bet callami. A kupodivu na mikrolimitoch sa dáva väčší 4bet sizing až na 3x a viac predošlý reraise, pretože tam 4bet = automaticky premium.
Tam to zneje celkom rozumne, ako hovoríš, že pri tých tabuľkách vs 15% a 20% na sb je ešte za sb bb a preto má yegon zrejme nastavenú tú sb range tak, že musí skôr všetky value ruky 3betnúť a callnúť 4bet, než iba callnúť open raise a čakať, čo urobí bb, ktorý to môže squeeznúť alebo callnúť a mi budeme oop v 3way pote. Ten jeho squeeze by ešte nemusel byť taký problém, stačí ho sem tam shipnúť ako bluff a prevalue, teda polarizovane pri 100bb... Takže už mi to celkom dáva zmysel.
Tam to zneje celkom rozumne, ako hovoríš, že pri tých tabuľkách vs 15% a 20% na sb je ešte za sb bb a preto má yegon zrejme nastavenú tú sb range tak, že musí skôr všetky value ruky 3betnúť a callnúť 4bet, než iba callnúť open raise a čakať, čo urobí bb, ktorý to môže squeeznúť alebo callnúť a mi budeme oop v 3way pote. Ten jeho squeeze by ešte nemusel byť taký problém, stačí ho sem tam shipnúť ako bluff a prevalue, teda polarizovane pri 100bb... Takže už mi to celkom dáva zmysel.
- nguyendong
Mohli by ste mi prosím vás doporučiť dobré free video rozoberajúce postflop hru v 3betovaných potoch, keď som ip alebo oop? Niečo som prečítal o defendovaní opening range, ale potreboval by som to vidieť na vlastné oči v nejakom praktickom videu. Dík
- nguyendong
Može mi niekto prosím vás vysvetliť, prečo tln raz spomenul, že dvoj streetový calldown je zlozvyk z nižších stakes, ale v podstate celý koncept defendovania je často založený na troj streetovom calldowne. Prečo je potom 2 streetovy calldown zly? Priznám sa, že som už videl kopec pokrových vydeí hlavne starších a nikde som nevidel ani prd o defendovaní. Vždy chlapec callnul maximálne flop a na turn zahodil, pokiaľ nechcel bluffcatchovať river bet. Raz som videl aj nejaký online majstrovstvá v hu asi z 2010 roku na P****Stars a tam tiež chlapíci callovali maximálne jednu street. Raz mi to nejde do hlavy. Aký je potom v tom rozdieľ? Dík
Naposledy upravil nguyendong dňa 28 Mar 2014 22:00, celkovo upravené 1 krát.
- nguyendong
Lebo potom overfolduje na river a EV river betu je tým pádom masívna. Veľa ľudí overfolduje, niektorí na skorších streets, niektorí neskôr
-
Zeltzn - Príspevky: 1480
- Založený: Dec 2010
- Poďakoval/li: 175 krát/97 krát
na NL50 na MG je dost hracov, ktori busia flop a turn (hlavne ked sa im otvoria outy) a river missed vzdavaju. vs taki hraci foldnut river je OK a nie je to overfoldovanie.
sorry za spam, pls admin vytvor temu a presun prispevky
sorry za spam, pls admin vytvor temu a presun prispevky
- haman
- Založený: Apr 2010
- Poďakoval/li: 853 krát/189 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 23 hostí.