Jak hrát MTT

Príspevky zo starej diskusie

Jak hrát MTT

Odoslaťod algec111 26 Júl 2007 11:30

Dobrý den.Mám dotaz jak hrát MTT.V cash game a sng dosahuju celkem dobrých výsledků, ale MTT mi nějak nejdou.Jsem spíše pasivnější, ale někdy sklouzávám k agresivní hře.Hraji cash max1/2 a sng 20dol.Dostanu se většinou do posledních 25 procent a pak padák.
algec111

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: Jak hrát MTT

Odoslaťod yegon 27 Júl 2007 01:26

hra v turnajoch je velmi podobna tomu ako sa hraju sng s vynimkou deepstack turnajov

deepstack turnaje sa spociatku hraju ako cashgame, ked sa dostanu do fazy ze sa blindy zvysia tak ze stack je cca 50xBB tak sa hraju ako klasicke netove shortstackove turnaje

no a tie sa standardne hraju ultritight kym ma clovek viac ako 20xBB s tym ze je snaha hrat male pary na set alebo Axs a pod. v pozicii na flush alebo straight s cielom vyhrat na takejto ruke co najviac penazi v idealnom pripade allin

so stackom okolo 15xBB sa vacsinou hladaju prilezitosti na allin reraise pred flopom a chipy sa ziskavaju tymto sposobom. Pripadne blind stealing ale len s rukami s ktorymi je clovek ochotny dorovnat allin

no a so stackom menej ako 10x BB sa hra na blind stealy v neskorsej pozicii. Vo vhodnej situacii sa hra vzdy all-in.

tot v skratke vsjo.

MTT maju vacsi statisticky rozptyl, je normalne ze top hraci maju seriu 20-40 turnajov bez zisku. Skutocna uspesnost je vidiet na vzorke minimalne 500 turnajov a viac.

treba si uvedomit ze internetovi profici hraju denne niekolko desiatok turnajov a vyhier maju 10-20 za rok :)
Obrázok používateľa
yegon

Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Re: Re: Jak hrát MTT

Odoslaťod algec111 27 Júl 2007 05:12

Díky,takže na tom nejsem zase tak zle.Občas jsem in money a nejsem ztrátový.Já jsem jen myslel jestli nejsem zbytečně pasivní a pak moc zariskuju, když vidím, že jsem sotva na průměru chipů a někteří mají napřt. 10x víc.
algec111

MTT

Odoslaťod yegon 27 Júl 2007 07:16

ak si na priemere chipov tak si vo velmi dobrom stave. Podla tohto ukazovatela by si sa ale v turnaji nemal riadit, dolezitejsie je kolko kol ti stacia chipy (M) alebo pocet BB
Obrázok používateľa
yegon

Koncentrace

Odoslaťod acvonmilan 27 Júl 2007 09:11

Hrozne dulezite je hrat MTT jen v pripade, ze mas opravdu cas a chut na hrani. Protoze neni nic zoufalejsiho, nez dve hodiny hrat zodpovedne, drzet se stale u cela, potom po druhe prestavce polevit v koncentraci a rozdat vetsinu svych chips, nacez ztratit naladu na hru a prohrat i zbytek :-)
Obrázok používateľa
acvonmilan

Založený: Jan 2007
OPT1 - 2. miesto (2)

Re: Koncentrace

Odoslaťod algec111 27 Júl 2007 09:20

To je možná můj případ.Hrávám v noci, jindy nemám čas.Pak se dostanu skoro po dvou hodinách skoro na peníze a začnu zmatkovat.
algec111

Odoslaťod fidelko 27 Júl 2007 10:00

Takze ked ma clovek 1000$ bankrol tak by mal hrat MTT s buy in tak 1-3$ ?
fidelko

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 7 krát/2 krát

Re: Jak hrát MTT

Odoslaťod yegon 27 Júl 2007 10:40

neviem ako si k tomuto cislu dospel :)

vseobecne sa doporucuje investovat maximalne 5% aktualneho bankrollu cize do 50$ buyin

samozrejme ak 10x neuhras money tak ti ostava 500$ a 5% z toho je uz len 25$ buyin

borci co hraju 200$ turnaje maju vacsinou okolo 5000$ na kazdej sajte to im staci na prezitie a ak maju nejaky vacsi pech tak si presuvaju medzi sajtami peniaze

Profi bankroll je okolo 50.000$ a viac
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod algec111 27 Júl 2007 11:08

Jinak ale když máš třeba jen 20$, tak si klidně střihni 5$sng, protože pravděpodobnost úspěchu je celkem slušná a když to nevyjde tak na cash stolu to doženeš.
algec111

par slov

Odoslaťod Romanicco 27 Júl 2007 11:08

na to aby si moh hrat na urovni aby ses moh pokrem zivit ti staci 20000 babek...coz na limit 2/4... dle me ale v ,,nasich podminkach,, staci 10000 na 1/2...osobne sem cetl rozhovor s fergusonem kterej rikal ze 1/2 2/4 NL je hranice mezi amatery a profiky...nebo spis to berme tak ze od 1/2 a vys se tim da uzivit na dost vysoke urovni aniz by si musel mit jakykoliv jiny prijem....berme v potaz ze pokud je nekdo lama na tento limit se tezko dostane..a pokud ma na nej ,,pocatecni,, bank...tak ho rychle strati...ja osobne chci zacit na nl 25 jak se vratim abzych se dostal do formy...pak na 50 a casem na 100...ale sem spis turnajovy hrac takze hraju sng...tam se mi lip hraje....vsadim 60 usd a vim ze o vic neprijdu...kdezto v cash game muzes prijit o daleko vic penez...samozrejme jen po vlastnim rozhodnuti takze to je taky od veci...
tak se drzte,,,vsechno sem necetl jen reaguju na posledni prispevekO:-)
no a jak hrat MTT??tak aby ses dostal na FT...lnehrat to naky chops...kde dostanes buy in a par dolaru navic..ale snazit se dycky hrat na FT...osobne sem se dostal vickrat na FT nez na prize...ale hraju vic sng...MTT jen doplnkove...:) doporucoval bych hrat jak se citis a postupne to pilovat , casem budes mit cit pro hru...a budes vedet kdy sazka soupere nerepresentuje to co by chtel aby representovala...az se todle naucis urcite se na nakej FT dostanes...rozhodne nehrat podle nakeho systemu jak ti nekdo poradi...ale podle pocitu a dane situace...soupere muzes porazit jak s pokerem tak high...jen musis docilit toho aby uveril tomu co chces aby ti veril...8-) poker neni jen o kartach ale hlavne o psychice...8-) vetsina svedu by mi dala za pravdu...O:-)
Romanicco

Založený: Jan 2007

Ďalšia

Naspäť na PokerPortal.sk stará diskusia

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 11 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!