Ake kombinacie hrate pri NL Hold´em

Príspevky zo starej diskusie

Ake kombinacie hrate pri NL Hold´em

Odoslaťod Smiko 13 Aug 2007 21:47

Mam na skusenejsich jednu otazku. Ktore startovne kombinacie hrate pri NoLimit Hold´em? Poker hram zatial len velmi kratko, freeroly NL Hold´em je zatial jedine co som hral. Z knih a literatury som sa dozvedel ze pre novacika je najlepsie hrat len 10 najlepsich kombinacii, resp. 13 (vsetky dvojice+A-K a A-Q). Toho sa aj drzim.
Lenze, uz asi stvrtykrat sa mi stalo ze sa udrzim v hre medzi poslednymi cca 100 hracmi z 2000, lenze mam z nich vzdy najmenej chipov. Vzhladom nato ze cakam na dobre karty, tak hram len cca kazdu 10hru. Samozrejme, skusal som blafovat, ale pri stole kde je 9 hracov, mi to zatial nejak nevychadza.
Co okrem top ten hrate pri NoLimit vy ostatni? Blafujete aj s prazdnou rukou? (napr. 2,3 5,6 a tak) alebo to vsetko zavisi od konkretnej situacie. Dik za odpoved
Smiko

Založený: Aug 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: Ake kombinacie hrate pri NL Hold´em

Odoslaťod vlade 13 Aug 2007 22:01

Ja hram vsetky ruky, ale este som nic nevyhral :)
vlade

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 246 krát/175 krát

Odoslaťod yegon 13 Aug 2007 22:10

to doporucenie hrat najlepsie kombinacie je rozumne ale vhodne len pre cash game kde sa blindy nezvysuju a zaciatok turnajov ked su blindy v porovnani so stackom nizke. V strednej faze turnaja ked mas menej ako 20xBB uz je okrem dobrych ruk hrat aj situacne to znamena:

- kradnut blindy
- reraisovat agresivnych hracov aj bez dobrej ruky v snahe donutit ich zlozit a ziskat tak ich otvaraci vklad do hry

okrem toho dobre ruky treba hrat hodne agresivne

druha vec je kolko si odohral turnajov - ak si sa z 20 odohranych dostal par krat do top 5% tak to je vynikajuci vysledok, s final table alebo vyhrou v turnaji s 2000 ucastnikmi nerataj castejsie nez 1-2x do roka ak budes hrat kazdy den jeden turnaj :)
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod wizdo 13 Aug 2007 22:21

hmm...zaivsi to hodne od pozicie a poctu hracov v hre...tiez nie som odbornik....hram pol roku....

no z SB a BB hram do 2 -3xBB raise aj uplne smejdy...ak skoro nikto do rhy nesiel...ovsemze to zavisi od toho kolko mam chips ake su blindy pocet hracov v hre atd..ale vela krat sa stane ze mam nieco rozumne ale neraisnem..mam terabrs 99(s tym som minule letel)...a dodje flop 34 7 si poviem fajn dal som eln lahky raise preflop...ale vravim si hodim vysoky raise nech ich strasiem..chlapik all in...po chvili call...bol to chlapik co hraval silnejsie kombinacietak reku ma A s dacim(sedel na BB) a hla ukazal 34...aj men sa stalo ze som takto vela rkat vyhral...

stredne pozicie hravam rozvaznejsie bo do hry idem vacsinou prvy abo medzi prvymi...ale casto hravam suited conectors,Ax,Kx obcas Qx ale ked sa neraisne skusam aj akrty typu J8,98o,109o atd zavisi od povahy hraca aky si...moj priklad z hry JQ tipek v strednej raise...flop AK8 turn A dalej som uz nevdiel bo som polozil a chlapik uakzke 56o...spravil mi to dva krat...treti krat mut o uz doslo a ja som letel (postupka proti fullhousu)

no a teraz Button abo tesne rped nim....
oblubeny pozicia skoro kazdeho an kradnutie blindov abo blufovanie...sak si kukni ak vsetci cheknu...je skoro "povinnostou" vsadit rozumne a zobrat aj ten pot...

a teraz na zaver ceresnicka...moje oblubene ruky su 25(jedno ci off ci suited),77,J10

a tie blufy..ide o tvoj image hraca...ak si tight agresive ako pises ze si...kedze hravas len top ten...chce to poziciu a superov(co amjud ac v hlave) na freerolle ta dorovnaju s cimkolvek a ak si shortstack toboz...shortstack ak hra proti cheapeleaderovi...pomaly povinost ak ma aspon par dorovnat..atd...a niektory ak maju najvyssi par...moze tym byt dooci bijuca postupka abo flush atd..nepolozia...ani za svet...csato zahram skvely bluf..este aj karty pridu fantasticky a on nie a nie to polozit karty pridu karty A j 9 10 6 a je tam krasny flush..kde prve dve prisli an flop a posledna an river...a zahras to rozumne...ale on ukaze A 2 a posle ta do haja...to rpsote kukat do blba

P.S. hram pol roku a ziadne knizky som necital toot su moje nazory...tak poprosim nezakopat pod ciernu zem:D

P.S.2 rady prijimem rad tiez:-)
wizdo

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 18 krát/28 krát

Re: Re: Ake kombinacie hrate pri NL Hold´em..to vlade

Odoslaťod wizdo 13 Aug 2007 22:28

to mi pripomina kamosa...bol shortstack ale aml vcelku dost chips...vsetci an stoel mali tak 2 krat tolko...ale tak o tom potom....a vravi mu..do rhy sli 5-ti..z toho jeden raise...hovorim daj all in..mal KK...on en ze bude rhat slowplay...tak dorovnali aj blindy...karty 787 5 8 a BB ukazal 72

moj styl parov je polka chips pred flopom..ak nechytim set ale flop good all in,ak flop bad rozumny raise,ak set abo full abo poker..tak slowplay ale s vascimi raisami...:-)
wizdo

Re: Re: Ake kombinacie hrate pri NL Hold´em

Odoslaťod yegon 13 Aug 2007 22:50

lol tie smejdy zo SB a BB su dost brutalna chyba :) si v najhorsej pozicii na stole a aj ked uz mas nejake peniaze v pote tak prave v SB a BB by si mal hrat pred flopom najkonzervativnejsie
Obrázok používateľa
yegon

Re: Re: Re: Ake kombinacie hrate pri NL Hold´em

Odoslaťod wizdo 14 Aug 2007 07:49

praveze podla blindov a postavenie hravam SBa BB...vravim...viem je to najhorsia pozicia...ale aj najnecakanejsia..ak nikto enraise tak BB mozes ist do hry s cimkolvek a jeho raise na maly flop znamena ze vazen tam dac moze mat....proste obcas to vyjde...ak su blindy 10/20 tak raise byvaju okolo 80 atd...

a inak mam tam poznamku ze smejdy hram ak nejde privela ludi do hry...tj max 2-ja predomnou...a obcas tak niekoho anchytas...nehovorim dlhodobo je to stratoiva taktika...ale preco si nezahrat ak ta niekto envyzenie z hry??...berem spat aj to ze minule som kruto prehral flop 489 ja na ruke 48 suited...chlapik raise..kukam all in...on callne a ukaze 89(s tymto raisol preflop) ...tipoval som ho na 2 overcard abo overpair..no ale taky je poker..
wizdo

Re: Re: Re: Re: Ake kombinacie hrate pri NL Hold´em

Odoslaťod yegon 14 Aug 2007 08:01

presne ako hovoris hrat z blindov je celkovo u vacsiny hracov dlhodobo stratove, naco to este zhorsovat callovanim raisov?

ono sa to nezda ale tie drobne sa casom nazbieraju
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod yegon 14 Aug 2007 08:03

este tak btw

v NLHE online cash game zarobis cca 3-5BB na 100 odohratych ruk, cize callnutim 1-2 raisov z blindov vies minut to co si hodinu zarabal :)
Obrázok používateľa
yegon

ha

Odoslaťod Pato2909 15 Aug 2007 12:28

jeden turnaj som hral 2hod a 30minut
skoncil som druhy vyhral som 75 dolarov idem hrat sit a go turnaj je tam 12 hracov startovne je
70dolarov mal som na ruke JJ ale najprv som si pockal pravdaze na flop prisli tam karty J 2 K hned davam all in jeden dorovnal vylozim karty vyteseny a on ma KK potom ma porazilo skoro.To bol moj pribech a ponaucenie neverte
JJ.
Pato2909

Založený: Aug 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Ďalšia

Naspäť na PokerPortal.sk stará diskusia

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 11 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!