Moderny poker - ako blafovat

Príspevky zo starej diskusie

Moderny poker - ako blafovat

Odoslaťod 016roy 26 Aug 2007 21:33

Diskusia k clanku: Moderny poker - ako blafovat
016roy

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 10 krát/39 krát

clanok

Odoslaťod yegon 27 Aug 2007 06:35

no neviem celkom dobre ako sa k clanku vyjadrit

ked som si to precital tak mi to pripadalo ako nejaka narychlo napisana esej z hodiny slovenciny. Nevidel som tam nic prakticke do zivota, ziadne rady len akusi vseobecnu uvahu o bluffovani.

Precital som si to este raz a nasiel som tam predsa len nieco schovane i ked tak ze som na prvy krat nevedel o co ide a sice potrebu pri kazdej hre sa podla akcii supera snazit odhadnut a co najviac zuzit moznu mnozinu kariet ktore ma na ruke.

Stale mi ale nie je jasne preco
"dostať vášho oponenta do situácie, keď myslí, že má na ruke lepšie karty"
je najdolezitejia zrucnosti v pokri. A ked by aj bola co to ma spolocne s bluffovanim? Ved pri nom by sme chceli presvedcit supera ze nema najlepsie karty aby zlozil.
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Re: clanok

Odoslaťod katarina SJ 27 Aug 2007 17:19

Vasho oponenta chcete dostat do situacie, v ktorej si mysli ze ma lepsie karty ako vy je dobre preto, aby ste od neho ziskali najviac chipsov, ked karty zlozi, lebo si mysli, ze mas na ruke lepsie karty ty, tak nevyhras velmi vela chipsov od neho, ale samozrejme sa musis uistit, ze mas lepsie karty na ruke ty, predtym ako chces tento blaf spravit. Tym padom si ho vlastne oklamal (oblafoval), ze ma lepsie karty ako ty. Je to velmi tazke dostat protihraca do tejto situacie, pretoze vecsina, presne ako pises, chce, aby si protihrac myslel, ze jeho karty nie su lepsie ako tvoje.
katarina SJ

Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: Re: clanok

Odoslaťod yegon 27 Aug 2007 17:48

hovoris o bluffovani v zmysle klamania, zavadzania - takto sa tento pojem pouziva v beznej reci v pokri ma ale svoju definiciu a sice

bluffovat = agresivnym navysovanim/vsadzanim reprezentovat silnu ruku a prinutit tak supera zlozit lepsie karty

aspon teda podla zdrojov ktore som cital je bluffom iba vsadzanie s horsou rukou nez ma super, napriklad ani continuation bet s AK na flope 372 sa nepovazuje za bluff ak super ma AQ

To co pises je pravda ale nemyslim si ze je to to co odlisuje dobrych hracov od zlych a nemyslim si ani ze by to bolo tak siroko pouzitelne. Ako si to v praxi predstavujes? Slowplay? Vzdychanie a nariekanie ake mas zle karty? Mracenie sa a zazeranie na karty ako keby to bolo 27o? :)
Obrázok používateľa
yegon

Re: Re: Re: clanok

Odoslaťod katarina SJ 27 Aug 2007 18:21

Ja som v clanku nikde nenapisala, ze to odlisuje dobrych hracov od zlych!
Podla mojho nazoru to pouzitelne je, ak vies ako na to. Blaf o ktorom sa bavime je dost tazky a hrac na neho potrebuje velmi vela odvahy. Ak mas zle karty tak mozes pouzit blaf, aby si protihrac myslel, ze mas na ruke lepsie karty ako on. Dobry hrac nevzdycha a nenarieka nad zlymi kartami, lebo take ani v pokri nepozna.
Blafovat sa dat hocijakym sposobom, kazdy si to slovo vysvetli podla seba a ako to jemu najviac vyhovuje. Ja som iba napisala svoj nazor a svoju uvahu o blafovani. Suhlasit so mnou samozrejme nemusis a tvoj nazor respektujem.
Ak napises lepsi clanok, tak si ho velmi rada precitam a poucim sa z neho.
*THUMBS UP*
katarina SJ

Re: Re: Re: Re: clanok

Odoslaťod gol 27 Aug 2007 18:47

Nehnevaj sa Katarina,ale tak isto som rozumel tomu clanku,ako yegon.Ked som cital jeho prispevok,jemu som rozumel,doslovne s nim suhlasim.Podla mna pises o slowplay,a o blufovani podla tohto clanku si len od niekoho pocula nieco :).Neviem,ci poznas pana Dana Harringtona?Najprv precitaj prosim ta aspon jeho knihy,a ani potom,prosim ta nepis clanok o tom,comu nerozumies. :)
gol

Založený: Jan 2007

Re: Re: Re: Re: Re: clanok

Odoslaťod katarina SJ 27 Aug 2007 18:54

To je v poriadku, ja sa nehnevam. A clanok by som nenapisala, keby som tomu nerozumela. Dana Harringtona poznam. ja sa ale nesnazim byt spisovatelkou a na knihu by som si netrufala. Ked slowplay, tak slowplay, zmenime nadpis, nie? *JOKINGLY*8-)*JOKINGLY*
katarina SJ

Blufovanie alebo pasca

Odoslaťod 016roy 27 Aug 2007 19:59

Cafte
V prvom rade dakujem za nazory, iba tak sa posunieme v pokri vsetci ked budeme diskutovat a nieco si zoberieme aj s nazorov druhych.
Teraz poviem svoj nazor. Na to aby sa dalo vyhravat potrebujete rozne druhy oklamania protihraca. Teda zaklad je vytiahnut co najviac penazi pokial mate dobre karty, respektive lepsie ako oponent. Vsetko zacina od dokladneho precitania oponentov ktori sedia pri stole.

Ked mate dobre karty a viete odhadnut oponenta co ma on, musite hrat tak aby ste od neho vytiahli co najviac, teda navysovat tolko co viete zo dorovna, respektive chytit ho do pasce. To ho musite presvedcit ze ma lepsie karty ako vy. Aj ked si myslite/viete/ ze je tomu opacne. To sa da pri zivej hre viacerymi sposobmi, samozrejme tvarenim sa napriklad aj ked nie samozrejme tak ze zahlasite "mam karty na figu" a budete ho dorovnavat...to zas vyzaduje odhad protihraca na koho ako to zahrat....vela, velmi vela je o citani protihraca...pri online hre ho mozete presvedcit tym, ze napriklad spomalite hru, akoze rozmyslate...iba dorovnate potom...mozete tiez napriklad po turne navysit iba minimum, aby si myslel ze ste "jasne dali najavo ze nic nemate" a on vas potom reraisne o velmi vela, nakolko citi ze ma porazitelne karty a chce aby ste zlozili, respektive chce od vas on vytiahnut viac, lebo si mysli ze mate slabu kombinaciu atd, atd...

Dobra strategia obalamutit oponenta je aj spravit zo seba zleho hraca...a tak si budu mysliet ze budete hrat s kadecim a snazia sa vas co i len na trocha dobrych kartach vyhrat peniaze...lenze netusia, ze vy uz hrate zodpovedne a aj ked ste prehrali 300 zetonov, tak teraz cakate na svoju sancu s dobrymi kartami a vyhrate aspon 600 zetonov na jednej hre, vdaka tomu ze davate najavo ze hrate tak ako pred tym len o viac penazi a zase akoze hrate blaznivo....
Inak doplnim, ze chytanie do pasce je najlepsie vtedy ak ste si stopercentne isti ze mate lepsie karty a nic tak lahko nemoze oponentovi prist na to aby vas porazil /po turne napriklad, viete ze ani river vas nemoze na 99 percent porazit/...ak chytate do pasce napriklad s 8-8 po flope 2-3-7 robite chybu, vtedy si treba chranit kombinaciu, nakolko vas moze ak hrate proti trom oponentom porazit ked pride na stol akakolvek vyssia karta...ale aj nizsia...lebo niekto moze mat A-4, dalsi J-K, a posledny 9-10...cize vas poraza ak pride na turn a river hocico z A,5,9,10,J,K...co je v podstate velka pravdepodobnost...ale ide o to aki su zas hraci proti vam, atd...

Samozrejme netreba zabudat na klasicke blufovanie, ked sa snazite vlastne presvedcit supera ze mate lepsie karyt vy, respektive viete ze sa boji hrat o vela penazi a tak zvysujete o tolko co si myslite ze nedorovna napriek tomu ze je nakloneny k tomu ze ma lepsie karty....

Proste velmi, velmi vela je o citani protihracov!

No tolko moja uvaha, nie celkom o blufovani, ci chytania do pasce, ci blaznivej strategii, ci kradnuti blindov, ale take z kazdeho rosku trosku...

katarina SJ napisala svoju uvahu z ktorej sa da kadeco pochytit a je naozaj treba dobry instinkt a odvahu na rozne druhy obalamutenia protihracov *THUMBS UP* ....dobre je ze sa o tom diskutuje, je podla toho vidiet ze kazdy mame iny nazor...nemozme mat vsetci rovnaky, to by sme vsetci hrali rovnako :)...takze DAKUJEME za vyjadrenie k clanku a prosime o dalsie nazor1, nielen na tento clanok*THUMBS UP*
016roy

ok

Odoslaťod yegon 28 Aug 2007 00:22

dobre tak v pripade ze nehovorime o bluffe ale o slowplay/deception/trap (povedzme ze to prelozime ako pasca ako napisal roy)

tak za 1. neviem preco na to treba odvahu :) - ale to len tak rypem, nic v zlom :)

Prakticke veci pre tento pripad su rady ako teda supera presvedcit ze ma lepsiu ruku alebo mu umoznit ziskat ruku ktoru by mohol povazovat za najlepsiu, pripadne kedy sa pascu vobec nesnazit. Cize nieco typu:

- dolezitost pozicie pre rozhodnutie ci klast pascu alebo nie, v pozicii mame viac informacii a vieme pascu alebo klam realizovat lepsie, pritom mozeme zobrat do uvahy aj to ci chceme zvysit pot alebo radsej utajit silu nasej ruky na ukor vysky buducich vsadzok

- neklast pasce slabym hracom a calling station-om (zavolavacom?:)) pretoze je to strata hodnoty ruky, slaby hrac callne so slabou rukou aj velky vklad tak preco checkovat a pripravit sa o peniaze?

- pasce klast skor vynimocne ked ina moznost ako ziskat dalsie chipy je nerealna, napriklad ak mam na ruke KK a flop pride 7KA tak nema zmysel slowplayovat. Ak super nema eso tak z neho aj tak nic nedostaneme a ak ho ma tak skoda checknut a nezvacsit pot. Na druhej strane ak mam na ruke 39o a flop pride 399 rainbow tak nema velky zmysel tahat peniaze pretoze nikto nema draw a jedine kto pojde dalej je overpair a ten sa ohlasi aj sam :)

- check so stredne silnou a silnou rukou na riveri - ak ma na nas protihrac poziciu a myslime si, ze cakal na postupku alebo flush a ten neprisiel alebo ak mame stredne silnu ruku a nevieme ci je najlepsia tak na riveri checkneme a callneme jeho vklad. Umoznime mu tym bluffnut ak netrafil postupku alebo flush alebo snazit sa ziskat hodnotu zo slabej ruky. Ak by sme v tejto situacii vsadili my tak nedokoncene postupky a flushe zlozia cize uz neziskame ziadne chipy. Takisto zlozia slabsie ruky nez nasa (ak mame stredne silnu ruku) - cize ziskavame 0 chipov a dorovnaju nas len ruky ktore su silnejsie nez nasa cize stracame chipy. Ak ale spravime check/call tak i ked s lepsimi rukami rovnako prehrame, casto vsadi aj slabsia ruka alebo draw a my ziskame chipy ku ktorym by sme sa inak nedostali.

- continuation bet, check/call, bet - funguje len ak super ma na nas poziciu - zvysime pred flopom, bet na flope a ak super dorovna a mame dostatocne silnu ruku tak len check na turne, cim signalizujeme ze nic nemame a ze sme na flope chceli pot len kupit. Potom na riveri opat vklad, super si casto bude mysliet ze sa znova snazime pot kupit (hlavne ak na turne za nami tiez len checkol) a casto dorovna so slabsou rukou

atd.

toto ma tak narychlo napadlo a myslim si ze su to veci ktore sa hodia k tvojmu clanku a daju sa prakticky pouzit - samozrejme da sa o tom pisat donekonecna a kazda ta varianta ma kopec podvariant a borci su prave dobri v tom rozhodnut sa ktoru prave pouzit
Obrázok používateľa
yegon

Re: ok

Odoslaťod 016roy 28 Aug 2007 16:04

jj yegon vo vela veciach suhlasim...

len nejake veci poviem: slovo pasca nie je z mojej hlavy, terminologiu este nevymyslam :) ale je jasne ze to ma aj pouzivanejsie vyrazy... *THUMBS UP*, len ja to mam zauzivane tak z knih o porki, ktore som cital ako prve...

ale k veci: jojo, pozicia je velmi dolezita pri pouziti roznych taktik...okrem citabia protihraca je dalsou velmi dolezitou vecou pozicia...ten kto je prvy na rade z 10 hracov a s A-A sa ide snazit chytat do pasce a iba dorovna BB, moze akurat tak chytit do pasce seba, lebo pusti do hry 5 dalisch hracov aj so 7-8 povedzme a niekomu nejaka "haluz" pride...

- jj, ked su slabi hraci a vieme ze dorovnavaju kadeco tak tym je zbytocne klast pascu, radsej z nich treba "vytlct" co sa da navysovanim...samozrejme su aj take pripady kde hraci ak navysite je zahadzuje ale ked iba checknete tak vtedy sa snazi ist vysoko hore pricom kvoli 50 zetonom je ochotny po flope A-K-10 so 7-8 riskovat aj 500 zetonov...pricom niekto moze mat A-A /co je samozrejme extremna hra/...

- v tomto sa nezhodneme co pises "za tretou pomlckou", nakolko ja mam nazor taky, ze ak super ma sklony k velkemu navysovaniu s nicim a pri superovom navysovani zahadzuje a pred flopom dorovnava s kadecim, tak s K-K po flope 7-K-A kazda inej farby je to len velmi velmi tazko porazitelna kombinacia...aj keby mal A-7 a pride 7 ten s K-K ma lepsiu kombinaciu....tu by ho porazilo jedine A, alebo ze by mal na ruke Q-10 a prislo J...samozrejme toto je vec nazoru...

tolko teda, v podstate sa zhodneme na vela veciach, len fakt nemozme mat na vsetko rovnaky nazor...aj to ze kazda varianta strategie ma este podvarianty...

clanok od katarina SJ vsak mozdat ludom dost...nejde sice do hlbky kazdej varianty, to by musela byt kniha...je pisany vlastne okrem ineho o tom ze clovek musi mat Odvahu a Instinkt, ked chce nejakym sposobom supera obalamutit. Na to netreba zabudnut. Pre niekoho mozno odvaha je akoze nepotrebna, ale si predstav ze ides hrat turnaj o 500 000 EUR a si pri final table...tak naozaj potrebujes odvahu aby si zabluffoval o 30-40, mozno aj viac svojich zetonov, ked ta to moze stat v konecnom dosledku 20 000 EUR...samozrejme pri sitgo turnaji o 1 dolar /tu to pls neber osobne, to boli len dva extremne pripady, mozno hravas velke turnaje ale predpokladam ze nieco medzi tymito dvoma co som sem napisal/ je to o odvahe menej... A Instinkt ma dost spolocne s citanim protihracov a naozaj to clovek moze ziskat iba cvicenim, tazko to ziskame sledovanim telenovely :)

Moj Sumar: vo vela veciach z toho co pises o taktikach suhlas s tebou yegon, v niecom nesuhlas a hlavne je naozaj kadeco velmi dobreho po zamysleni, co sa da zobrat z toho clanku od kaceny
016roy

Ďalšia

Naspäť na PokerPortal.sk stará diskusia

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 13 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!