poker...sport alebo hazard ??
Počet príspevkov: 37 • Stránka 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: heh
Poker je spis jako BJ - strategii muzes mit, znalost kombinaci taky, ale kdyz jsou proti Tobe karty, nenadelas nic...
-
acvonmilan - Príspevky: 1537
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
suhlasim
s AC,hazardom sa stava akakolvek cinnost,pri ktorej jedinec riskuje osobny bankrot-ci uz si najde narocnu milenku,zacne podnikat a pozicane peniaze,kde ruci vlastnym bytom a pod.
Naopak,ak niekto poklada za hazard vsadenie 500,-sk v rulete priemerne zarabajucim obcanom,tak potom je hazard aj ist na diskoteku a minut tam 500,-sk... *DRINK*
Naopak,ak niekto poklada za hazard vsadenie 500,-sk v rulete priemerne zarabajucim obcanom,tak potom je hazard aj ist na diskoteku a minut tam 500,-sk... *DRINK*
- fidelko
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 7 krát/2 krát
ina
vec je rozdiel medzi sportkou a pokrom:
v sportke ak 1000 ludi vsadi,tak kazdy ma sancu 1:1000 ze vyhra.
naopak v pokri,ak 1000 ludi hra turnaj,tak podla vysky svojho umenia si kazdy tu pravdepodobnost nakloni vo svoj prospech:
niekto viac,iny menej ako v sportke
v sportke ak 1000 ludi vsadi,tak kazdy ma sancu 1:1000 ze vyhra.
naopak v pokri,ak 1000 ludi hra turnaj,tak podla vysky svojho umenia si kazdy tu pravdepodobnost nakloni vo svoj prospech:
niekto viac,iny menej ako v sportke
- fidelko
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 7 krát/2 krát
sportka
nechcem to skrabat ale myslim si, ze ked 1000 ludi vsadi sportku tak kazdy z nich ma sancu cca 1 : 13 983 816 ,ze vzyhra 1. cenu. Ale to je iba moj osobny nazor a vsetko co bude pouzite proti nemu je mi jedno...*JOKINGLY*
- coach71
Re: sportka
no je to v priemere 1:1000 ale treba odratat rake :)
dane
zisk organizatora loterie
cize skor mozno 1:600
dane
zisk organizatora loterie
cize skor mozno 1:600
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
a moj nazor
poker je hazardna hra lebo sa hra o peniaze
podla tejto definicie je ale hazardna hra aj tenis, biliard a v podstate kazdy sport kde clovek musi nieco vlozit (startovne) a moze nieco vyhrat
podla tejto definicie je ale hazardna hra aj tenis, biliard a v podstate kazdy sport kde clovek musi nieco vlozit (startovne) a moze nieco vyhrat
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
Re: a moj nazor
ako vidím, koľko ľudí toľko chutí:) Táto diskusia má charakter diskusie: Čo bolo skôr vajce alebo sliepka? A je na to jednoduchý dôvod: Všetko sa to točí okolo toho, čo kto považuje za hazard tzn. že pre jedného poker hazard je pre iného nie. Pre niekoho je zjazdové lyžovanie hazard so zdravím, pre iného nie atď.
Odpoveď na tento problém teda spočíva v prvom príspevku: Je vela nazorov....ludia co poker nehraju si myslia, ze je to hazard...
A ja súhlasím. Pre mňa poker hazard nie je, ale pre ľudí, čo poker nehrajú určite hazard je.
Myslím, že problémom je aj to, že pokiaľ máte riziko,ktoré podstupujete pod kontrolou (ako napr. v pokri dobrým MM, v podnikaní dobrým podnikateľským plánom, skúsenosťami apod) tak to hazard nie je. Ale ak činnosť, ktorú vykonávate nemáte pod kontrolou z akéhokoľvek dôvodu, je to hazard pretože nemáte kontrolu nad tým, čo robíte.
Takže ak nepoznám ani pravidlá pokru a rozhodnem sa hrať o real money (bez ohľadu na výšku o ktorú budem hrať) je to hazard (som odkázaný na šťastie), ale pokiaľ viem pravidlá, mám stratégiu, read súperov, psychiku pod kontrolou tak to hazard nie je, pretože celé dianie dokážem ovládať.
A to bez ohľadu na to, či vyhrám alebo nie. Podstatné je, že viem, čo ma najhoršie môže postihnúť, ak nebudem mať svoj deň a šťastena sa odo mňa odklonila. Tým pádom to hazard nie je, lebo sa viem pripraviť na najhorší možný scénár a teda to mám pod kontrolou.
Huppss, nejako moc filozofujem, ale toto je presne téma určená pre filozofovanie:-[O:-)
Odpoveď na tento problém teda spočíva v prvom príspevku: Je vela nazorov....ludia co poker nehraju si myslia, ze je to hazard...
A ja súhlasím. Pre mňa poker hazard nie je, ale pre ľudí, čo poker nehrajú určite hazard je.
Myslím, že problémom je aj to, že pokiaľ máte riziko,ktoré podstupujete pod kontrolou (ako napr. v pokri dobrým MM, v podnikaní dobrým podnikateľským plánom, skúsenosťami apod) tak to hazard nie je. Ale ak činnosť, ktorú vykonávate nemáte pod kontrolou z akéhokoľvek dôvodu, je to hazard pretože nemáte kontrolu nad tým, čo robíte.
Takže ak nepoznám ani pravidlá pokru a rozhodnem sa hrať o real money (bez ohľadu na výšku o ktorú budem hrať) je to hazard (som odkázaný na šťastie), ale pokiaľ viem pravidlá, mám stratégiu, read súperov, psychiku pod kontrolou tak to hazard nie je, pretože celé dianie dokážem ovládať.
A to bez ohľadu na to, či vyhrám alebo nie. Podstatné je, že viem, čo ma najhoršie môže postihnúť, ak nebudem mať svoj deň a šťastena sa odo mňa odklonila. Tým pádom to hazard nie je, lebo sa viem pripraviť na najhorší možný scénár a teda to mám pod kontrolou.
Huppss, nejako moc filozofujem, ale toto je presne téma určená pre filozofovanie:-[O:-)
-
roche01 - Príspevky: 643
- Poďakoval/li: 7 krát/4 krát
a moj nazor
Ono je to dane hodne tim, ze poker je az prilis svazany s penezma. Proto to pro mnoho lidi vzdycky bude hazard.
Jenze copak se da hrat o sirky jako treba jine karetni hry??? To by ztratil sve kouzlo, napeti a vzruseni..
Jenze copak se da hrat o sirky jako treba jine karetni hry??? To by ztratil sve kouzlo, napeti a vzruseni..
-
GallowayP - Príspevky: 50
- Založený: Sep 2007
problem v nazvox
najvacsi problem je asi v nazvox a v tom ako tie nazvy jednotlivi ludia vnimaju...vychadza to s mnohyx definicii, ktore su priradene k jednotlivym slovam...tie definicie tvorili viaceri ludia preto to kazdy z nas xape inak...
vysvetlim co myslim :D
yegon pouzijem tvoje definicie tak ma prosim ta nezazaluj za prava :P
1. Hazardná hra je hra v ktorej sa hazadrduje s peniazmi, životom, zdravím… Obvykle ide o hazdard s peniazmi.
2. Niekedy sa za hazardné hry považujú iba také hry, v ktorých záleží iba alebo hlavne na náhode a nezáleží alebo iba minimálne záleží na hráčskom umení hráčov.
3. Obvykle sa za hazardné hry pokladajú také hry, ktorých prvotným cieľom a hlavným princípom je hra o peniaze
Povedzme ze prvu definiciu by sme priradili slovu "halabala", druhu slovu "hurasystem" a tretiu "achjaj"
Potom by otazka nebola polozena
"Co je podla vas poker? hazard alebo sport?"
ale
"Co je podla vas poker? halabala hurasystem alebo achjaj?"
Dufam, ze ma este niekto xape :)
Vratme sa nazaciatok:
moj nazor na poker :)
ked si zoberiem slovo sport - moze to byt cinnost , pri ktorej jednotlivec vynalozi neaku fyzicku zataz...alebo...sport je inak povedane meranie si sil porovnavanie svojich sil z protivnikom inak povedane sutazivost :)
ja osobne sa priklanam k definicii c2 :)
a nakoniec si vezmime slovo hazard - nebudem pisat na novo definicie....priklanam sa k definicii c 3...ide o praxy
ok na koniec zhrnutie :D
Poker je podla mna hazardny sport alebo sportovy hazard :)
vdaka za slovo :)
vysvetlim co myslim :D
yegon pouzijem tvoje definicie tak ma prosim ta nezazaluj za prava :P
1. Hazardná hra je hra v ktorej sa hazadrduje s peniazmi, životom, zdravím… Obvykle ide o hazdard s peniazmi.
2. Niekedy sa za hazardné hry považujú iba také hry, v ktorých záleží iba alebo hlavne na náhode a nezáleží alebo iba minimálne záleží na hráčskom umení hráčov.
3. Obvykle sa za hazardné hry pokladajú také hry, ktorých prvotným cieľom a hlavným princípom je hra o peniaze
Povedzme ze prvu definiciu by sme priradili slovu "halabala", druhu slovu "hurasystem" a tretiu "achjaj"
Potom by otazka nebola polozena
"Co je podla vas poker? hazard alebo sport?"
ale
"Co je podla vas poker? halabala hurasystem alebo achjaj?"
Dufam, ze ma este niekto xape :)
Vratme sa nazaciatok:
moj nazor na poker :)
ked si zoberiem slovo sport - moze to byt cinnost , pri ktorej jednotlivec vynalozi neaku fyzicku zataz...alebo...sport je inak povedane meranie si sil porovnavanie svojich sil z protivnikom inak povedane sutazivost :)
ja osobne sa priklanam k definicii c2 :)
a nakoniec si vezmime slovo hazard - nebudem pisat na novo definicie....priklanam sa k definicii c 3...ide o praxy
ok na koniec zhrnutie :D
Poker je podla mna hazardny sport alebo sportovy hazard :)
vdaka za slovo :)
- beinn
- Založený: Jún 2007
aha
inak vzdy niekto agrumentuje ze poker je sport preto lebo vysledok ovplyvnujes svojou hrou. Ale to moze byt aj hazard, hazard nemusi mat vzdy EV-, to hovori za vsetko sam sklansky hovori ze ide o hazard pri ktorom mame EV+, asik tolko -:))
- jonatanko
- Poďakoval/li: 1 krát/6 krát
Počet príspevkov: 37 • Stránka 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Naspäť na PokerPortal.sk stará diskusia
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 18 hostí.