Omaha hi/lo - ako na to?

Príspevky zo starej diskusie

Omaha hi/lo - ako na to?

Odoslaťod vlade 26 Jan 2008 23:48

No, tusim by bolo na case vytvorit si temu aj na omahu hi/lo, taku tu este myslim nemame. Mohli by sme si sem skusit pisat nejake rady, mozno niekto kto hrava dlhsie povie nejake mudrosti na ktore sme zatial neprisli.

Zatial do klubu omaha hi/lo radim len 3 ludi a to mna, wizda a kesa26.

Ak to este niekto hravate tak sa ozvite a samozrejme mozete prispiet nejakou dobrou radou pre nas zaciatocnikov :)
vlade

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 246 krát/175 krát

RE

Odoslaťod w4444x 26 Jan 2008 23:59

WIZDO je len omaha ;) nehrava hi/lo pokial sa nemylim :>
Obrázok používateľa
w4444x

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 9 krát/64 krát

Re: RE

Odoslaťod vlade 27 Jan 2008 00:03

heh, no, tak v tom pripade sme v klube len dvaja a jeden z nas dvoch hra omahu hi/lo len obcas :(
vlade

Re: Re: RE

Odoslaťod keso26 27 Jan 2008 00:11

neboj, ja sa polepsim ;) *THUMBS UP*
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

zabudol som

Odoslaťod vlade 27 Jan 2008 00:17

na bedlaka, takze predsa sme traja :)
vlade

Omaha

Odoslaťod Tatizz 27 Jan 2008 08:04

Ja hram obcas cash games, obcas turnaje v Omahe H/L, ale len relativne mikrolimity 0.5/1 alebo 1/2 :) ale mixujem tuto hru so Stud H/L, takze tiez Omahu pravidelne nehravam :) fakt netusim, ci som v tejto hre nejaky mudrc, kazdopadne preferujem dost malo hernych kombinacii a ostatne vacsinou skladam ... hram takmer vylucne A-A-x-x, A-2-x-x, A-3-x-x, 2-3-x-x ... obcas samozrejme aj ine karty, ale na to musi byt pozicia a podobne hluposti ...
Tatizz

Založený: Máj 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

OMAHA HI LO

Odoslaťod wizdo 27 Jan 2008 09:29

tak so mnou ste4-ia...ja hravam teraz vsio a hladam sa ze co hrat:-)

ja hravam bud A2xx,A3xx ,doublesuuited moc nie, potom hravam karty ako AKJ10,KQJ10 ,QQJ10 proste neico kam nezabrdne LO handa ak tak....AAxx nehram vylucne agresivne...

ale to sa cem spytat...ako hrate drawy??...a kolko este callnut atd...proste mate A34x flop trebars 25K turn Q...callnete tam POTSIZE BET??...ak nemate iny draw len an LOW handu a v hre su cojaviem este 3ja ludia +vy....atd...
wizdo

Poďakoval/li: 18 krát/28 krát

Re: Omaha

Odoslaťod vlade 27 Jan 2008 11:59

Ja hravam len omaha hl cash games, tusnaje som hral asi 3 ale to sa hralo sposobom allin cely stol a cakanie komu pride nejaka haluz (to bola rebuy faza), tak som si hodinu pockal, dal rebuy + addon a dufal som ze to bude ine. No situacia po hodine bola trocha lepsia, ale oproti ostatnym som mal brutalne malo, takze ma nakoniec nejako aj tak vyhaluzili, takze tieto hi/lo turnaje uz nebudem hravat.

Oproti tomu v cash games som stale v solidnom pluse co sa omahy hl tyka, takze zatial pri tom zostanem. Dalsie haluz hry ako Stud H/L a pod. zatial nehravam, ta Omaha H/L ma zatial bavi.
vlade

Startovne kombinacie

Odoslaťod vlade 27 Jan 2008 12:10

Tiez hravam tie relativne mikrolimity 0.5/1 a zatial mi to vychadza okolo 1 BI v pluse za hodinu (hram tak max 2 hodiny za den / 1-2 stoly naraz).

Ako startovne kombinacie sa snazim hrat co najviac ruk, predsa pred flopom nemozem ani zdaleka odhadnut silu kariet ktore drzim. Zahadzujem len totalny odpad, napr. nieco typu 2 8 9 K vo farbach duhy. Ked ale neni raise preflop tak sa da hrat fakt vsetko, ved nejaky full house moze kludne prist a vacsinou sa najde aj niekto kto ho rad zaplati.

Samozrejme najlepsie karty su A-2-A-3 v dvoch farbach, tiez mam rad 2 dvojice na ruke alebo ked su na ruke aspon 2 karty z najnizsej postupky.

Samozrejme po stavkach (po flope alebo turne) sa snazim hrat co najmenej na draw, zistil som ze sa to moc nevyplaca, lebo riziko je vzhladom na investiciu/pripadnu vyhru (vacsinou sa vsadza pot bet) podla mna dost vysoke.
vlade

Re: Startovne kombinacie

Odoslaťod keso26 27 Jan 2008 12:27

ak 0,5/1 je mikrolimit, co je potom 0,05/0,1 ? :) ..ultramalicky mikro limitik, ktory hravam ja zatial len pre zabavu :) ..zo zaciatku, ked ma vlado na omahu nalakal :) som hral kazdu ruku a lietal som hore dole +/- 1 full stack, potom som si zacal handy trochu vyberat, zacal som skladat uplne sroty typu ako napisal vlado pripadne nieco ako 3-7-T-K v jednej farbe a trosku sa to zlepsilo, postupom casu som zase zacal selektovat startovne kombinacie na take, ake pouzivam teraz, cize dve velmi vysoke + dve velmi nizke (tu len limpujem), ak su ale double suited a potom vsetky tie co ste uz spomenuli, s tymi zvyknem dorovnat aj raise pf a potom este zvlastne ruky, ktore sa mi pacia na pohlad :-D ..proste dobre vyzeraju :-P
Takze dostanem sa na flop a tu zacina niekedy tak trochu dilema, ked som napriklad na draw, pripadne mam dva pary, ci dorovnat ich bety, alebo nie aby som increasol na strong hand, takze tu sa zatial rozhodujem tak nejak spontanne.
A kedze som nikdy ziadnu strategiu na omahu hi/lo necital, cchem sa spytat..spravne som si vsimol, ze ak su napriklad v hre 3 hraci, jeden ma hi a dvaja lo, tak tomu co ma hi ide polovica potu a tym dvom zvysnym po stvrtine ?..je to spravne ?
Nikdy som nejaku strategiu na omahu necital, hram ju len zo zabavy, je to super hra a kopec srandy :)
Obrázok používateľa
keso26

Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Ďalšia

Naspäť na PokerPortal.sk stará diskusia

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!