Slovaci na WSOP

Diskusia o online MTT a SNG turnajoch, HU SNG a live turnajoch (WSOP, EPT, ECOOP...).

Hlupáci z KN zahodili svoju šancu

Odoslaťod Kojak34 11 Júl 2008 04:47

Všetci traja sme out. Roland za 50 minút, Kojak za 11O min a Romulus za 150 minút. Je mi z toho celého do plaču, ťažko sa mi píše tento posledný report. Najprv vám priblížim svoju smrť. Day3, t.j. jedenásty level som začínal s cca 80 miesta z 236t čipmi. Večer som si ešte spravil analýzu, že koľko čipov bude treba vložiť za najbližších 5 levelov, t.j spolu ante a blindy. Vyšlo mi číslo cca 210t. To že, kto dnešný deň prežije bude in the money sa javilo skoro istým, ba dokonca hráči vypadávali tak rýchlo, že by tomu malo dôjsť už v priebehu 14.levelu. V praxi to znamená, že keby som nehral vôbec, tak som asi in the money čo by bolo viacej ako 400 000 sk. Moja smrť začala asi po 40 minútach. Dovtedy som sa držal okolo úvodných 236t. Dostal som na strednej pozícii QQ a raisol som do 5000 (blindy 800/1600/200), chlapík so stackom okolo 190t o dve pozície za mnou ma reraisol na 12t (možno som to už tu mohol foldnúť a držať sa stanovenej taktiky, t.j. prefoldovať sa na peniaze a potom sa uvidí), bolo mi to ľúto zahodiť tak som to dorovnal, flop vyšiel 9,9,J všetko v iných farbách. Nechápem prečo som si situáciu nezanalyzoval. Čo myslíte čo prichádzalo do úvahy že by mohol mať? Teraz s odstupom času mi vychádza že mohol mať AA,KK,JJ,AK menej pravdepodobné že AQ, minimálne pravdepodobné že QQ a AJ alebo horšie. Ja som po flope, ktorý vyzeral pre mňa zdanlivo dobre potlačil naňho all in, čo bolo to absolútne najhoršie čo som mohol urobiť. Z tohto môjho ťahu on mohol vyčítať absolútne všetko. Vedel že AA nemám, lebo by som ho rerereisol ešte pred flopom, KK mal on, JJ full hause by som nešiel all in a 99 poker tak isto nie. Z tohto mu muselo byť jasné, že môžem mať len QQ, čisto teoreticky KK, alebo že blufujem resp. semiblufujem s nižším párom. Dorovnal ma s KK keďže vedel že na 99% je lepší. Na turne ani na riveri sa zázrak neudial a ostalo mi cca 38t. Obrovská, fatálna chiyba potlačiť ten all in odomňa. Mal som betnúť 20-30t ak nemá zahodí aj tak, ak má tak ma reraisne a vtedy by som to už mal pochopiť že je lepší. Čokoľvek iné by som spravil po tom flope ako all in by bolo lepšie riešenie, dokonca aj môj check, on by betoval, ja by som ho reraisoval (možno vtedy all in by som dal), a vtedy by to aspoň mohlo vyzerať že som si odčekoval full hause z flopu s JJ prípadne poker s 99 a teoreticky by to mohol zhodiť kvôli môjmu veľkému stacku. Sere ma hlavne to, že zanalyzovať to viem a neurobím to keď to urobiť treba ale až po partii!!! Za túto prehru skoro 200t viním jedine seba. Smole pripusujem v súvislosti s touto partiou dve maličkosti. Tento hráč so stackom okolo 190-200t bol na náš stôl presadený asi 4 ruky pred inkriminovanou partiou-predtým tam sedel nejáký shortstack a druhá maličkosť, že to bola posledná partia na našom stole,hneď po nej bol náš stôl zrušený, t.j. stačilo keby niekto predtým o minutku dlhšie rozmýšlal a táto partia by sa vôbec neudiala. Na novom stole som začal so stackom cca 38t čo bolo už strašne málo. Vypracoval som sa na cca 54 tis all inmi pred flopom so 66,JJ + dostal som druhýkrát v turnaji AA. V tejto partii bol predomnou jeden raise do 4,5t, ja reraise 11t on fold. Čosi som nahádzal na blindy, nevyšla mi jedna krádež z pozície- A2 vo farbe som musel foldnúť keď malý blind tiež shortstack na mňa potlačil all in cca 40t. Ostalo mi tak 42t keď som dostal AKoff, raisol som 5,5t súper ktorý mal o niečo viacej čipov ako ja ma reraisol na 17t, už som nemohol cúvnuť tak ja all in on call-otočil 10,10 nič nedorazilo a bol som out.
Aj ďalší naši chalani vyleteli po fatálnych chybách. Roland dorovnával raise súpera 4,5t s KQ (neviem na čo), flop A,Q,9 súper bet 6t on absolútne nezmyselný call (ževraj mu neveril eso) podľa mňa to mal buď foldnúť alebo potom prípadne reraisnuť aby zistil že čo sa deje, turn ďalšie A súper znova bet Roland all in, súper call s AJ. Romulus sa tiež vyfarbil. Vypracoval sa na cca 100t, keď následne nezvládol agresívnu hru nejakého hráča ktorý mu údajne už štvrtýkrat kradol BB z dealera. Oponent ktorý mal cca 200t raisoval asi 5t načo Romulus odpovedal nezmyselným all in s A9, súper call s AK, devina nedorazila.
Takže takto. Game over!
Bolo to fajn, dosť poučné, dosť adrenalínovité. Na záver ešte jedno moje konštatovanie "Asi sme ešte na podujatia takéhoto rangu nedorástli", nie je to jednoduché naplno sa koncentrovať v cudzom prostredí cca 14 hod v kuse, teda aj s prestávkami to bolo toľko hodín (teraz samozrejme nehovorím o Day3). Pre českých priateľov mám správu ohľadom Jiriho Hlavatého (alias Marek Vašut) ktorý v prestávke po 11 leveli mal cca 130t. Na záver ešte raz ďakujem všetkým za trefné príspevky a podporu vyjadrenú prostredníctvom tejto diskusie.

PS: Najhoršie, že s Rolandom máme letenky až na 15.7. ,skôr je už všetko vypredané. Nedá sa tu dýchať, vnútri tá blbá klíma a vonku 45 stupňov + celá Kalifornia horí a všetko to je vo vzduchu.
Kojak34

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

4 APbanník

Odoslaťod buschle 11 Júl 2008 06:28

http://www.pokergamers.cz/download/public/upmax_video1.zip
http://www.pokergamers.cz/download/public/upmax_video2.zip
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Re: Hlupáci z KN zahodili svoju šancu

Odoslaťod iggbud 11 Júl 2008 06:31

Ale, prosím ťa, nie je dôvod na plač! Držal si sa statočne a že si išiel all-in s QQ po flope J99 by som tiež nevidel tak tragicky. Pokrový pánbožko si zrejme odskočil, inak by ťa určite varoval na flope esom alebo kráľom. Ak by si aj nebol dal all-in hneď po flope a na stôl by prišli dve bricks, s najväčšou pravdepodobnosťou by ste sa k nemu dopracovali...
Trochu ma zamrzela veta "Asi sme ešte na podujatia takéhoto rangu nedorástli"...dovolím si s tebou nesúhlasiť. Myslím, že poker nie je až taká veda a faktor šťastia je rozhodujúci, po príklad nemusíme ísť ďaleko: Aktuálním chipleaderem je Brian Schaedlich, jenž začal den se 160,000 a zakončil ho s 801,000. Touto hrou pokořil hranici 500,000 chips: Před flopem raisoval na 2,500 a byl re-raisován soupeřem po jeho levici na 8,000. Dorovnal a podíval se na flop A-K-4. Po turnu 7 vsadil Schaedlich dalších 17,000 a jeho protihráč se vydal all in s přibližně 30,000 žetony. Schaedlich dorovnal a ukázal 3-5, když soupeř ukázal A-J musel už jen čekat na pomoc od riveru. A pomoc skutečně dorazila v podobě šestky, která jeho postupku zkompletovala a obrovský pot 200,000 putoval právě jeho směrem. Príbeh Ako sa hlúpy Jano (Brian) vybral hľadať šťastie (2,6)...a našiel!
Myslím, že tvoji dvaja kolegovia zo Slovenska majú väčší dôvod byť smutní, Roland sa rozhodol, že súper nemá eso (bohužiaľ mal...) a Romulus sa nechal vytočiť zlodejom, schmatol, čo mu prišlo pod ruku (v tomto prípade A9 vyznelo ako hrable) a postavil sa zoči-voči pištoľníkovi s ostrými nábojmi (AK).
Chápem, že ťa mrzí takýto výsledok, ale ber to ako veľkú skúsenosť a o rok bude zase WSOP! GL :)
iggbud

Založený: Apr 2007

Odoslaťod palo1973 11 Júl 2008 07:46

hlavu hore,je to urcite obrovska skusenost pre vas,gl
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod 7castle 11 Júl 2008 08:45

Kojak, velka skoda :(

Mal si smolu v tom, ze si kruto zaplatil za obrovsku chybu, co si spravil. Ist AI skoro 200k chips do potu 25, ked je 90% iste ze vsetky horsie ruky zlozia a vsetky lepsie zavolaju (vynimkou moze byt TT ci AJ, to by mohol teoreicky zavolat, ak by bol maniak), je fakt katastrofa. Suhlasim s tebou, zaplatil si krutu dan za to, ze ste tam boli prvy raz, v tak dlhodobom turnaji rozhoduje aj to, ci si schopny sa koncentrovat 100% na kazdu ruku cely cas...

Ale inak to bol urcite super zazitok, teraz to mrzi ale to prejde, o rok je WSOP zas, ja tam budem ak to vyjde, tak snad sa tam vidime! *THUMBS UP*
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

naklady

Odoslaťod jojosavi 11 Júl 2008 09:22

btw. Kojak kolko to tak asi vyjde dokopy buy in + ubytovanie + cestovne + ...??? Kolko si mam usetrit abych sa tam mohol ist aj ja raz zahrat ? :-D
jojosavi

Založený: Júl 2007

Re: Re: Hlupáci z KN zahodili svoju šancu

Odoslaťod zvedavecAA 11 Júl 2008 10:04

iggbud: si mimo, bola to fatalna chyba ten Allin
zvedavecAA

Založený: Júl 2007

Kojak34

Odoslaťod Slniecko 11 Júl 2008 10:18

Na ktorom stole si zacinal v prvy den, nech si ta pozriem ako si sa pri tom tvaril
Obrázok používateľa
Slniecko

Založený: Jan 2008

Kojak

Odoslaťod suck_out 11 Júl 2008 10:32

.. je to kazdopadne skoda, vypadalo to docela nadejne...
Ale s taktikou, se kterou jsi hral, to tak muselo dopadnout. Divim se, ze jsi to tam neposlal uz po tom reraisu pf. Vsak jsi to tak celou dobu hral, jak jsi psal: \"Môj cieľ je čo najmenej sa snimi konfrontovať a keď už, tak nech sa páči, môžu ísť all in pred flopom proti môjmu AK, KK, QQ v krajnom prípade JJ,AQ a proti stacku najprv 40t, potom 65t, potom 140t a teraz 230t. Viem, privolávam si takto vypadnutie možno na jeden ťah, ale možno z toho bude ďalší double up.\"
Jenomze tentokrat to nevyslo a pushnul jsi to do kralu.
Kazdopadne i tak je to pekny vysledek, skoda ze jsi se nedostal na penize..
suck_out

Založený: Júl 2008

skoda

Odoslaťod fidelko 11 Júl 2008 11:10

ja to pripisujem unave z toho dlheho turnaja:-!
s takym obrovskym stackom pred money treba tlacit na shortstackov,ktori sa chcu prefoldovat na money a nie sa pustat do rovnocennych,
len bohuzial,aj ja v ovela kratsich turnajoch na to casto zabudnem:(
fidelko

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 7 krát/2 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Pokrové turnaje

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!