Ako vyhrávať Sit and Go turnaje

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

utg

Odoslaťod masuronike 30 Sep 2008 08:27

samozrejme som to myslel zo skorych pozicii, cize utg a utg+1....a k clanku ==> hodilo by sa viac praktickych veci....GL
masuronike

Založený: Máj 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Masuronike

Odoslaťod 7castle 30 Sep 2008 09:00

nazdar, po troche browsovania som zistil ze sa vlastne pozname... no mile :-)

Neviem ake hras BI, ale foldovat 77-99 utg L1 a L2 je prilis tight, ja hram teda velmi tight ale toto je zbytocne, da sa to hrat hodne ziskovo.

Nazory na 99-JJ sa roznia, ja tvrdim ze aj utg to ma vacsiu hodnotu ako set value a raisujem to vsetko, hlavne preto, aby nebolo jasne (tam kde hram ja si uz niektori hraci vsimaju), ze mam uplny monster (QQ+), ked raisujem utg.
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

Re: Masuronike

Odoslaťod palo1973 30 Sep 2008 09:51

diky uvitam vsetky vecne pripomienky k clankom,ako som uz spominal presny recept asi neexistuju,casto krat je to na hrane,kde vela zalezi od readu stola,resp.superov
neviem co povazujete za "low buy in" sng,myslim ze max 30$,ale ucelom tejto serie zacat ako sa povie od piky,cize hlavne pre hracov 1,2,5$ sng,lebo predpokladam,ze 7castle vie,ze A2 je total thrash hand,na rozdiel od vacsiny,kt. s tym veselo raisuju,a su schopny ist po flopnutom A kludne do all inu
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Ako vyhrávať Sit and Go turnaje

Odoslaťod buschle 30 Sep 2008 10:51

fold equity neznamena to co si napisal ale je to : ocakavana hodnota z toho ze super moze foldnut a preto je potrebne mat dost velky stack a image aby FE fungovala.
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

fold equity

Odoslaťod palo1973 30 Sep 2008 11:19

je pravdepodobnost,ze vas super na vas bet alebo raise foldne,neda sa presne vypocitat,len odhadnut a zavisi od viacerych faktorov(tvoj image,vyska stackov,image superov,vyska potu,karty na boarde)
asi som to nenapisal v clanku celkom presne,snazim sa niektore veci vysvetlit ako sa povie po lopate,nie vzdy sa to podari,dik,sorry
Obrázok používateľa
palo1973

???

Odoslaťod slepy 01 Okt 2008 00:52

a znova tabulky? chorí ludia tutok! 10 10 fold pred flopom???? double choroba! článok na velké H...sorry..toť môj názor.....tabulkári...
slepy

Založený: Feb 2008

to 7castle

Odoslaťod masuronike 01 Okt 2008 07:32

no sedeli sme na festivale v hrone pri stole...takze sa trochu pozname :)) este pred tym, ako zacnem pisat nejake uvahy o utg raising range, by som chcel poznamenat ze slepy asi nebude highroller v sng co? :D ja tiez highroller nie som, ale myslim, ze mi sng celkom idu...momentalne hravam 12-15 stolov $16 a $27 sng na PS

Dost hracov limpuje z utg aj male pp, napr aj dvojky na set value...ja vsetky pary po 88-99 foldujem (99 podla typu hracov limp/fold)...TT-JJ limp, nemame poziciu a nehram to vyslovene na set value...niekedy su situacie ked hram aj s overpairom, ale pri raisnuti tychto ruk z utg a utg+1 mozu nastat niektore skarede situacie (niekto vas min3betne a pride nizky flop) a kedze v low-blind casti v sng ide o prezitie, myslim, ze limp je good

QQ-AA...raise 4xBB, ale niekedy ked je agresivny stol tak to zahram limp/raise...no a to je dobre ze mate tight image, ked vsetko foldujete...pomoze vam to pri stealovani

GL vsetkym tabulkarom LOL :D
masuronike

Založený: Máj 2007

Re: ???

Odoslaťod palo1973 01 Okt 2008 08:54

slepy da sa povedat,ze som len prekladatel,nie autor,autormi su trochu ini ludia ako my,napr.cerpam od C.Moshmana,ale to ti asi nic nehovori
apropo pekny svetrik,kde si ho zohnal,uz roky po takom tuzim
Obrázok používateľa
palo1973

7castle&masuronike

Odoslaťod palo1973 01 Okt 2008 09:07

vy hravate asi 10 seats sng,vsak?
ja hravam SH 10$,a asi prejdem na 20$,br mam na to uz davno,lenze roi 4% asi nie je bohvieco...
prave o tie "skarede situacie" ide,urobis to 3-4 krat na zaciatku,a mas 1000 chipov z 1500,
k tight imagu-myslim,ze po tych 5$ bi si to nikto nevsima...,ale samozrejme suhlasim
Obrázok používateľa
palo1973

male pary UTG v skorej faze SNG

Odoslaťod yegon 01 Okt 2008 10:10

ja som vzdy hral male pary na raise aj z UTG v 9man SBGckach ale len uplne ma malych blindoch ked som mal okolo 50xBB

pri menej ako 30xBB sa to uz asi neoplati a uprednostnujem fold 88- i ked asi superom moc fandim ze ak by som to limpoval tak by si vsimli ze takto hram len male pary a vedeli by sa prisposobit :)

co sa tyka 3betov tak ak ma neznamy hrac 3betne z pozicie tak UTG skladam JJ- ak nemam implied odds aspon 20x moj call a ak 3betuje z blindov tak dorovnam TT+ s tym ze som ochotny preplatit 2 bety (flop+river) na undercard boarde (v pozicii sa da lepsie ukontrolovat pot)

ako budem hrat po flope sa rozhodujem uz pred flopom teda ak dorovnavam na set odds tak ma nezaujima ze mam overpair na flope - mozno v pozicii som ochotny preplatit jeden bet ale vacsinou nie

samozrejme vsetko sa meni ak mam read na hraca a viem odhadnut range s akym 3betuje, proti niektorym hracom je JJ dostatocne dobre na allin pred flopom

je to dost weaktight sposob hry a v cash games by asi velky uspech nemal ale v cash games nejde o prezitie ako v sngckach

velmi dolezite je imo rozhodnut sa co najskor ci idem s rukou alebo nie - lebo najviac chipov sa straca ked napriklad setminujem s 99, flop rpide maly a ja dorovnam flop a turn a foldnem river
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 22 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!