[Zobraziť celý článok]
AA v turnaji
Počet príspevkov: 33 • Stránka 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
AA v turnaji
Diskusia k článku: AA v turnaji
[Zobraziť celý článok]
Tento článek bude o věčné otázce, tedy co si v turnaji počít s tím když na ruku dostanete tzv. rockets, bullets neboli 2 esa.Většina z vás by asi ihned odpověděla: no co asi… samozřejmě raise a hrát za každou cenu. Jenomže ono to není tak jednoduché jak se zdá a ti co hrají poker delší dobu, tak vám určitě potvrdí že AA na ruce moc rádi nevidí protože na ně nemají dobré vzpomínky. Já rovněž. Proč asi?Já už si s tím také lámu hlavu delší čas a přišel jsem na to, že důvody jsou pouze 2! Buď špatně zahrajete před flopem, tzn. nedostatečný raise nebo zbytečný slow play a tudíž check, nebo smůla. Smůlu neovlivníme a tak se radši budeme věnovat situaci jak zahrát před flopem.Velmi záleží na pozici u stolu. Jinak by se 2 esa měly hrát na brzkých pozicích, jinak na středních a úplně jinak na buttonu nebo na blindech. Na brzkých pozicích si klidně...
[Zobraziť celý článok]
-
admin - Príspevky: 22443
- Založený: Sep 2008
- Poďakoval/li: 132 krát/177 krát
hm
ak som to pochopil spravne tak toto je len o hre pred flopom?
nemyslim si ze je nutne hrat AA inak z kazdej pozicie, standardnym 3xBB raisom z lubovolnej pozicie sa neda nic pokazit a upravy by som robil skor v zavislosti na hracoch, s AA chcem aby ma dorovnal niekto kto ma 53o a ak budem raisovat na 10xBB tak nie preto aby foldol ale preto lebo viem ze je to maniak a s 53o moj 10xBB raise aj tak dorovna - samozrejme neznamena to ze budem slowplayovat pred flopom a raisovat na 2xBB len aby ma niekto dorovnal
limp/reraise s AA je ok hra ale asi skor na aggro stole s cca 10-15xBB stackmi - v inej situacii sa mi to moc nepaci lebo to superom telegrafuje co mame na ruke, casto akurat foldnu dokonca aj nieco ako AK a v podstate ak s nami niekto bude chciet aj tak hrat tak pravdepodobne by nas raisol aj keby sme otvorili standardne na 3xBB takze by sme do potu dostali este viac chipov pred flopom
kazdopadne v clanku nieje spomenuty v turnaji asi najdolezitejsi faktor pri rozhodovanie a to velkosti stackov v pomere k blindom
nemyslim si ze je nutne hrat AA inak z kazdej pozicie, standardnym 3xBB raisom z lubovolnej pozicie sa neda nic pokazit a upravy by som robil skor v zavislosti na hracoch, s AA chcem aby ma dorovnal niekto kto ma 53o a ak budem raisovat na 10xBB tak nie preto aby foldol ale preto lebo viem ze je to maniak a s 53o moj 10xBB raise aj tak dorovna - samozrejme neznamena to ze budem slowplayovat pred flopom a raisovat na 2xBB len aby ma niekto dorovnal
limp/reraise s AA je ok hra ale asi skor na aggro stole s cca 10-15xBB stackmi - v inej situacii sa mi to moc nepaci lebo to superom telegrafuje co mame na ruke, casto akurat foldnu dokonca aj nieco ako AK a v podstate ak s nami niekto bude chciet aj tak hrat tak pravdepodobne by nas raisol aj keby sme otvorili standardne na 3xBB takze by sme do potu dostali este viac chipov pred flopom
kazdopadne v clanku nieje spomenuty v turnaji asi najdolezitejsi faktor pri rozhodovanie a to velkosti stackov v pomere k blindom
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
limp...
zaujímala by ma ešte jedna situácia a ako by ju zahral autor článku, resp. ostatní hráči: Ak povedzme z UTG len limpnem do hry, tak sa ako na potvoru stane, že za mnou limpnú do hry ďalší 3-4 hráči + blindy a žiadny raise!!! A moje AA majú v podstate na akomkoľvek flope problém. Ako riešiť podobnú situáciu? Hlavne na flope. Samozrejme, že to závisí od množstva okolností ako vždy, ale tak všeobecný prístup k takejto situácii.
Ja som si zatiaľ osvedčil prístup Hellmutha, ktorý vysvetľoval spôsob hrania v TV. V podobnej situácii odporúča mať na pamäti, že ste do hry vošli lacno v snahe nastražiť pascu, ale keďže priebeh Vašej pasci nepraje, radšej z toho čo najlacnejšie vycúvajte, pokiaľ sa veci vyvíjajú vo Váš neprospech.
Ďalšou jeho radou bolo, ak slowplayujete pred flopom, na flope musíte ukázať agresivitu, aby ste vedeli ako ste na tom. Takže pokiaľ limpnete s AA, tak na flope raise alebo príp. C/R, aby ste sa zorientovali.
Aj keď sa mi to celkom osvedčuje, aké ďalšie postupy sa dajú v takýchto situáciách aplikovať?
Ja som si zatiaľ osvedčil prístup Hellmutha, ktorý vysvetľoval spôsob hrania v TV. V podobnej situácii odporúča mať na pamäti, že ste do hry vošli lacno v snahe nastražiť pascu, ale keďže priebeh Vašej pasci nepraje, radšej z toho čo najlacnejšie vycúvajte, pokiaľ sa veci vyvíjajú vo Váš neprospech.
Ďalšou jeho radou bolo, ak slowplayujete pred flopom, na flope musíte ukázať agresivitu, aby ste vedeli ako ste na tom. Takže pokiaľ limpnete s AA, tak na flope raise alebo príp. C/R, aby ste sa zorientovali.
Aj keď sa mi to celkom osvedčuje, aké ďalšie postupy sa dajú v takýchto situáciách aplikovať?
-
roche01 - Príspevky: 643
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 7 krát/4 krát
Re: limp...
no asi musis hrat po flope :) teda robit spravne rozhodnutia - vo vacsine pripadov jeden par v multiway pote v semi deep (50+BB) situacii nebude dobry ak niekto velmi ozije
setmining s AA je ale celkom zabavna myslienka :)
setmining s AA je ale celkom zabavna myslienka :)
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
Esá
Ďalšou vecou pri hraní AA, na ktorej záleží je aj to, v akej fáze turnaja práve ste. Pri nízkych blindoch sa asi musíme správať trochu inak, ako keď sú už blindy vysoké. Tých atribútov, čo majú vplyv na zahranie AA je dosť veľa. Ale ako vždy... najdôležitejšie je vedieť, s kým sedíme v tej chvíli pri stole.
-
Hufelix - Príspevky: 332
- Založený: Nov 2007
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
Re: AA v turnaji
..chyba hlavne udaj o vyske stackov k blindom. Ak ide ale o prve levely, tak by som nehral limp/rr, tym velmi hlasno vykricime ze mame monster. K tejto strategii by som sa priklanal skor s AK, aby sme vzbudili dojem ze mame AA.
Ked uz limpovat s early, tak na raise a pripadny HU len callnut. Na flope potom nechat supera cbetnut a v zavislosti na texture bud znova len callnut, pripadne raisnut. Takto ziskame viac ako len blinds pf ak vsetci zlozia, pripadne len call pf ak super zlozi na nas cbet. Treba ale vediet spravne posudit situaciu post flop, stacky, read, textura.
Ked uz o tom hovorime, priznam sa s mojou doteraz najhorsie zahranou rukou v zivote :)
Bol to moj prvy supersatelit aky som kedy hral do ktoreho som sa prebojoval myslim za dolar asi cez 4 stages.
14 hracov, stacky po 3K chips, 1.bral WPT Bahamy, 2. cca 1500USD, 2. 1000USD, 3. 750USD
L1, short handed, 10/20, asi 15-ta ruka, dovtey sa hralo ultra tight, vsetky pokusy o nejaky raise ostatny hraci zlozili. Mal som velmi malo skusenosti a dostal som AhAd na MP.
pf : UTG limp, ja raise 60, CO call, blinds fold
flop : 7h8d9h, UTG bet 60, Hero raise 300, CO raise AI, UTG fold a Hero skratovo fishy call.
turn : 10h este daval redraw na farbu, pripadne split ale na river sa zazrak nekonal.
CO ukazal 8h8x - ako som spominal, moja doteraz najhorsie zahrata ruka, poucili sme sa a ideme dalej :)
Ked uz limpovat s early, tak na raise a pripadny HU len callnut. Na flope potom nechat supera cbetnut a v zavislosti na texture bud znova len callnut, pripadne raisnut. Takto ziskame viac ako len blinds pf ak vsetci zlozia, pripadne len call pf ak super zlozi na nas cbet. Treba ale vediet spravne posudit situaciu post flop, stacky, read, textura.
Ked uz o tom hovorime, priznam sa s mojou doteraz najhorsie zahranou rukou v zivote :)
Bol to moj prvy supersatelit aky som kedy hral do ktoreho som sa prebojoval myslim za dolar asi cez 4 stages.
14 hracov, stacky po 3K chips, 1.bral WPT Bahamy, 2. cca 1500USD, 2. 1000USD, 3. 750USD
L1, short handed, 10/20, asi 15-ta ruka, dovtey sa hralo ultra tight, vsetky pokusy o nejaky raise ostatny hraci zlozili. Mal som velmi malo skusenosti a dostal som AhAd na MP.
pf : UTG limp, ja raise 60, CO call, blinds fold
flop : 7h8d9h, UTG bet 60, Hero raise 300, CO raise AI, UTG fold a Hero skratovo fishy call.
turn : 10h este daval redraw na farbu, pripadne split ale na river sa zazrak nekonal.
CO ukazal 8h8x - ako som spominal, moja doteraz najhorsie zahrata ruka, poucili sme sa a ideme dalej :)
-
keso26 - Príspevky: 4853
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 58 krát/90 krát
AA v turnaji
sa musia niekedy aj pf foldnut
skusenost z mojho posledneho turnaja,bolo to sice KK,ale neviem ci by som nezhodil aj AA
FT,7 hracov,moj stack 120k,chipleader 250,dvaja total malo okolo 8,ostatni max. 25k
prvy krat som zazil co znameny "bully" pri stole,terorizoval vsetkych,blindy boli 3/6k,hral kazdu hru,casto minimum raise,a po flope hned pot size bet,ak ho aj niekto smalym stackom zavolal a vyhral,tak za dve hry to mal spat
okrem toho som mal s nim osobny ucet otvoreny,ked mi s 15% sancou na riveri zobral 2/3 stacku,ale s tazkym srdcom som KK pf zlozil
neviem sice ci to bolo spravne,ale nakoniec som vyhral 590$
skusenost z mojho posledneho turnaja,bolo to sice KK,ale neviem ci by som nezhodil aj AA
FT,7 hracov,moj stack 120k,chipleader 250,dvaja total malo okolo 8,ostatni max. 25k
prvy krat som zazil co znameny "bully" pri stole,terorizoval vsetkych,blindy boli 3/6k,hral kazdu hru,casto minimum raise,a po flope hned pot size bet,ak ho aj niekto smalym stackom zavolal a vyhral,tak za dve hry to mal spat
okrem toho som mal s nim osobny ucet otvoreny,ked mi s 15% sancou na riveri zobral 2/3 stacku,ale s tazkym srdcom som KK pf zlozil
neviem sice ci to bolo spravne,ale nakoniec som vyhral 590$
-
palo1973 - Príspevky: 5199
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 61 krát/219 krát
keso
tak to si pohnojil,ale to som robil aj aj a asi aj vsetci zaciatocnici-prilisna zahladenost do vlastnych kariet
keby si tak porozmyslal s cim ta mohol reraisnut na takom heavy drawy flope tak by si musel zahodit tie esa aj s rukami
dobre ze si to sem hodil,snad sa niekto pouci...
keby si tak porozmyslal s cim ta mohol reraisnut na takom heavy drawy flope tak by si musel zahodit tie esa aj s rukami
dobre ze si to sem hodil,snad sa niekto pouci...
-
palo1973 - Príspevky: 5199
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 61 krát/219 krát
palo
... niečo podobné som zažil aj ja, bohužiaľ tri miesta pred platenými po 3 hodinách hrania, keď som dorovnal šiel AI po raise súpera s KK a týpek call s Q3. Po flope 33x bolo vymaľované a tri hodiny pošli dolu vodou.
V tomto prípade by mi ani AA nepomohlo.
V tomto prípade by mi ani AA nepomohlo.
-
roche01 - Príspevky: 643
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 7 krát/4 krát
Počet príspevkov: 33 • Stránka 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Naspäť na Novinky a zaujímavosti
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 31 hostí.