Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba
Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba
http://www.pokerportal.info/poker-novinky ... j-bystrici
zaujimavy clanok, je v nom v podstate to co uz vieme, ja som len som zvedavy ako by sme dokazali "výdavky preukázateľne vynaložené na dosiahnutie zisku" ..asi si budeme pytat od supportu blocik zakazdym ked odohrame nejaku kvalifikaciu, pripadne zaplatime priame startovne do turnaja
Cize cele je to o tom, ze dan z prijmu zaplatit musime a nikoho nezaujima, ci aj vieme dokazat naklady s tym spojene, ktore by sme si mohli uplatnit, pretoze na rozne kvalifikacie nemame doklad. Pri grindeni cash games alebo sng je to este zaujimavejsie, ked vyhravame treba platit dan pretoze je to prijem, ked prehravame, tak naklady s tym spojene si nikde nemozme uplatnit pretoze "hranie pokru" neexistuje ako predmet podnikania Na druhu stranu to tiez nie je dokazatelny (alebo len velmi tazko dokazatelny, kedze tak isto neexistuje ziadny doklad o vyhre) prijem, cize teoreticky vyhry s on-line cash games alebo sng netreba zdanovat, alebo sa mylim ?
zaujimavy clanok, je v nom v podstate to co uz vieme, ja som len som zvedavy ako by sme dokazali "výdavky preukázateľne vynaložené na dosiahnutie zisku" ..asi si budeme pytat od supportu blocik zakazdym ked odohrame nejaku kvalifikaciu, pripadne zaplatime priame startovne do turnaja
Cize cele je to o tom, ze dan z prijmu zaplatit musime a nikoho nezaujima, ci aj vieme dokazat naklady s tym spojene, ktore by sme si mohli uplatnit, pretoze na rozne kvalifikacie nemame doklad. Pri grindeni cash games alebo sng je to este zaujimavejsie, ked vyhravame treba platit dan pretoze je to prijem, ked prehravame, tak naklady s tym spojene si nikde nemozme uplatnit pretoze "hranie pokru" neexistuje ako predmet podnikania Na druhu stranu to tiez nie je dokazatelny (alebo len velmi tazko dokazatelny, kedze tak isto neexistuje ziadny doklad o vyhre) prijem, cize teoreticky vyhry s on-line cash games alebo sng netreba zdanovat, alebo sa mylim ?
-
keso26 - Príspevky: 4853
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 58 krát/90 krát
Re: Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba
krupieri s pokladnou to bude aky smak to je taka ista blbost ako fajcenie na zastavke no kto mi to dokaze oMg...
ale tak peniaze treba vyprat
ale tak peniaze treba vyprat
- sallisvka
- Založený: Jún 2008
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
ak by som ta videl fajcit na zastavke tak by som ta udal a usvedcil a este ti dal aj facku
-
w4444x - Príspevky: 2473
- Založený: Jún 2007
- Poďakoval/li: 9 krát/64 krát
myslim ze ako prijem z online pokru sa tu berie cashout a ako naklady si mozes uplatnit training sites, pripojenie na net, pocitac, knihy atd
pochybujem ze by to niekto ale zdanoval a daval do priznania
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
yegon napísal:myslim ze ako prijem z online pokru sa tu berie cashout a ako naklady si mozes uplatnit training sites, pripojenie na net, pocitac, knihy atd
lenze pri cashoute napr z MB sa neda dokazat z coho su tie peniaze, dnes je moderna doba, ja za pracu v bani dostavam peniaze na MB a odtial si to cashoutujem do banky jedine ze by si niekto zistoval priamo u MB odkial tie peniaze prisli predtym, ale ochrana osobnych informacii snad sa neda takto hrubo porusit ani na natlak nejakeho danoveho riaditelstva
- looserSR
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 0 krát/2 krát
vzdy ma zaujmalo ci je v pohode mat na ucet milion z pokru bez toho aby som to danil ( fikcia ::) ) nemali by ste obavi ci danove nahodou prave vas nepickne na kontrolu ?
-
mna by skorej zaujimalo (kedze aj to je dost bezny pripad, vid. napr. hraci z KE) ze ked je niekto na online v strate radovo stovky tisic (mozno milionov) a ma ostatne prijmy z podnikania, ci si len tak akoze napise do vydavkov - online poker - minus 3miliony cele je to blbost... myslim ze existuje tolko nevyhernych tiketov, turnajov a podobne, ze by nebol najmensi problem byt v minuse (ak je teda niekto vobec v pluse, lebo online je rigged). a celkom by ma zaujimalo ako sa zdanuju prijmy z live cash game? cele je to blbost... penazne vyhry a obzvlast z hazardu nie su zdanovane, v tom zakone to je myslim jasne napisane
- rastik
- Založený: Apr 2008
- Poďakoval/li: 5 krát/8 krát
Najlepsie to maju v dansku z 9+mil usd vyhry na WSOP by Eastgateovi malo ostat 2,5 mil usd po zdaneni ,
tomu hovorim dovod na "Adios domovina".
-
buschle - Príspevky: 3094
- Poďakoval/li: 47 krát/133 krát
buschle napísal:Najlepsie to maju v dansku z 9+mil usd vyhry na WSOP by Eastgateovi malo ostat 2,5 mil usd po zdaneni ,
ty citas vela noveho casu ze ?
-
lenze pri cashoute napr z MB sa neda dokazat z coho su tie peniaze, dnes je moderna doba, ja za pracu v bani dostavam peniaze na MB a odtial si to cashoutujem do banky jedine ze by si niekto zistoval priamo u MB odkial tie peniaze prisli predtym, ale ochrana osobnych informacii snad sa neda takto hrubo porusit ani na natlak nejakeho danoveho riaditelstva[/quote]
Tak na to by som nespoliehal.
Bohužiaľ, daňový úrad, súdy a finančná polícia majú právomoc v odôvodnených prípadoch požiadať dokonca aj banku, v ktorej máš účet o sprístupnenie Tvojho účtu, môžu si vyžiadať výpisy z účtu príp. požiadať o zablokovanie takéhoto účtu.
Samozrejme, musí na to byť nejaký pádny dôvod. Nikto si to nemôže z nich vyžiadať len preto, lebo Tvoj sused je daňovák a si mu nesympatický.
Ale moja manželka kedysi robila na Okresnom úrade a prichádzala do styku s podobnými prípadmi...
Tak na to by som nespoliehal.
Bohužiaľ, daňový úrad, súdy a finančná polícia majú právomoc v odôvodnených prípadoch požiadať dokonca aj banku, v ktorej máš účet o sprístupnenie Tvojho účtu, môžu si vyžiadať výpisy z účtu príp. požiadať o zablokovanie takéhoto účtu.
Samozrejme, musí na to byť nejaký pádny dôvod. Nikto si to nemôže z nich vyžiadať len preto, lebo Tvoj sused je daňovák a si mu nesympatický.
Ale moja manželka kedysi robila na Okresnom úrade a prichádzala do styku s podobnými prípadmi...
-
roche01 - Príspevky: 643
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 7 krát/4 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 13 hostí.